Kaifat P208A (Poptávka o reproboxu)
Pravidla fóra
-
LocksleyUniverse
Kaifat P208A (Poptávka o reproboxu)
Ahoj,chtěl bych jsem se Vás zeptat na tento reprobox já se v těch Hz atd. moc nevyznám předem Děkuji.
http://kytary.cz/kaifat-ps-208-a/HN120365/
Zakládáme novou kapelu a nevím jestli si toto máme pořídit.
http://kytary.cz/kaifat-ps-208-a/HN120365/
Zakládáme novou kapelu a nevím jestli si toto máme pořídit.
- Stanley06
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
Re: Poptávka o reproboxu
pořídit na co? 50W a 8" reprák je do kapely podle mě málo
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
- Abu
- Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
- Kontaktovat uživatele:
Jako priposlech na zachod nebo k barpultu asi ano.
Jako odposlech na zpev mozna jedine pokud hrajete tichy folk (ale i tam si nejsem moc jistej).
Do rockovy kapely je to nanic.
A rozhodne tenhle dotaz nepatri do sekce "kytary", spis do "ozvucovani".
Jako odposlech na zpev mozna jedine pokud hrajete tichy folk (ale i tam si nejsem moc jistej).
Do rockovy kapely je to nanic.
A rozhodne tenhle dotaz nepatri do sekce "kytary", spis do "ozvucovani".
Hraju výhradně na šrot.
-
Johny_Hard
ten reprobox si dej tak k počítači, 50W je i na odposlech málo, natož do kapely, pokud chceš něco slušného tak za 2 litry koupiš pouze reprák, nemluvim o výhybce atd.
Re: Kaifat P208A (Poptávka o reproboxu)
Kdyz se budeme bavit tady o tech smejdech za par tisic, tak na ozvuceni stredne hlasite kapely je potreba nejmin tak 250W box s dvanactkou reprakem. Mam zkusenostma s dvouma 100w aktivkama s dvanactkou reprakem, ktere v kapele nebyly totalne slyset. 50w do osmipalcoveho repraku - opravdu nenacházím smysl využití pro takový výrobek 
-
mmjuz
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Ale, ale. Zase ty legendy. Někdy na konci 90.let jsem se na zájezdě tuším ve Zlínském divadle ( obrovská ratejna pro stovky diváků ) poprvé potkal s maličkými aktivkami Renkus Heinz. Byl tam 8´´, nebo max. 10´´, typ ani výkon si nepamatuji, ale byla to mrňata podobná jak ten čínský šmejd z odkazu. Jen hezčí... Byli jsme ve stresu, jak ten náš muzikál ozvučíme. Místní zvukaři se jen smáli. A měli proč. To kurwa hrálo. Od té doby před Renkus Heinz smekám. Jo a cena? Snad tehdy mluvili o 200 000,-. Ovšem jestli za pár, nebo nebo za kus už nevzpomenu. Stejně to bylo úplně mimo mé možnosti.
Z těch systémů s malými repry solidně hrávaly ještě třeba Bosse. Nevím ale, jestli ta firma ještě vůbec existuje. Ona totiž lidská řeč, či chcete-li zpěv, nejlépe zní z reproduktorů malých průměrů. To je známá věc.
Z těch systémů s malými repry solidně hrávaly ještě třeba Bosse. Nevím ale, jestli ta firma ještě vůbec existuje. Ona totiž lidská řeč, či chcete-li zpěv, nejlépe zní z reproduktorů malých průměrů. To je známá věc.
No to snad nejde srovnávat...
Panarray BOSE je docela známý pojem.
Stejnou, ale trošku propracovanější technologii, má také například RCF TTL11
Osmipalcové repro je běžně používané u dospělejších small systémů, jako například aktivní RCF tt08, nebo pasivní KME VL8.
Nicméně kdyby to bylo tak jednoduché, že by to bylo nejlepší, tak by se boxy s 8" asi masově používaly.
Z různých důvodů tomu tak není a rozhodně nebude bedýnka za necelé dva tisíce totéž, jako třeba RCF tt08.
Panarray BOSE je docela známý pojem.
Stejnou, ale trošku propracovanější technologii, má také například RCF TTL11
Osmipalcové repro je běžně používané u dospělejších small systémů, jako například aktivní RCF tt08, nebo pasivní KME VL8.
Nicméně kdyby to bylo tak jednoduché, že by to bylo nejlepší, tak by se boxy s 8" asi masově používaly.
Z různých důvodů tomu tak není a rozhodně nebude bedýnka za necelé dva tisíce totéž, jako třeba RCF tt08.
Nemám strach z lopaty, mám strach ze srpu a kladiva
-
mmjuz
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Jde mi pouze o to stupidní klišé, že 8´´ nikdy nebude dobře hrát, a že 12´´ naopak spasí svět. Že se 8´´ používají poměrně málo má jednoduchý důvod. Marketingové zákony holt mají větší váhu, než fyzikální. S tím nelze hnout. Je nad slunce jasné, že subbas od Mayer Sound osazený 10´´ repry, nebo od EAW s 12´´ basáčky vždycky bude hrát lépe než kdejaký hnůj ( úmyslně nekonkretizuji ) osazený 18´´, ovšem stejně 18´´ na podiích festivalů jasně vítězí.
Ovšem souhlasím s tím, že aktivní mrzák za 2000,- nelze srovnávat s kvalitními boxy, on totiž xindl v téhle cenové třídě nebude slušně hrát ať už je tam reproduktor jakkoli velký.
Ovšem souhlasím s tím, že aktivní mrzák za 2000,- nelze srovnávat s kvalitními boxy, on totiž xindl v téhle cenové třídě nebude slušně hrát ať už je tam reproduktor jakkoli velký.
Ano, to je ono - peníze jsou (bohužel) v přímé úměře s kvalitou - nejen v tomto oboru 
Nicméně novější Line Array jsou hodně často postavení na 10" reprech, takže ty banány na festivalovejch pódiích jsou takových reproduktorů plný.
Není vyjímkou že v jednom modulu jsou třeba čtyři, takže při šestnácti modulech to je pěkných 64 repráčků jenom pro středy.
A opravdu je to taky proto, že se s nimi lépe odladí vyrovnaná frekvenční charakteristika.
d&b mají třeba ve svém Ti10 2x 6,5" na středy a 1x 1,4" na výšky a jak jim to hraje - mám pocit že udávají 132 SPL.
Stačí si přečíst u zavedených výrobců (L Acoustic, Mayer Sound, d&b Audiotechnik, EAW, RENKUS-HEINZ), proč tomu tak je a proč to někdo dělá trochu jinak (JBL, KME, NEXO).
Samozřejmě je dobře nepřeskočit odstavce, kde se píše o rozdílech modulů pro cluster a pro linearray.
Takže si nemyslím, že by se malý reproduktory nepoužívaly...
Fyzikální důvody samozřejmě roli hrají a menší reproduktory jsou na něco vhodné víc a na něco míň.
Kdybychom zvučili pouze lidský hlas, asi by se to na nich postavit dalo, ale protože zvučíme mnohem širší spektrum, musíme umět toto spektrum taky dostat efektivně do vzduchu.
Kolega LocksleyUniverse se ptal, co my na to - pokuď to nebude do obýváku, či k počítači, tak moje rada zní nebrat, budou to vyhozené peníze.
Nicméně novější Line Array jsou hodně často postavení na 10" reprech, takže ty banány na festivalovejch pódiích jsou takových reproduktorů plný.
Není vyjímkou že v jednom modulu jsou třeba čtyři, takže při šestnácti modulech to je pěkných 64 repráčků jenom pro středy.
A opravdu je to taky proto, že se s nimi lépe odladí vyrovnaná frekvenční charakteristika.
d&b mají třeba ve svém Ti10 2x 6,5" na středy a 1x 1,4" na výšky a jak jim to hraje - mám pocit že udávají 132 SPL.
Stačí si přečíst u zavedených výrobců (L Acoustic, Mayer Sound, d&b Audiotechnik, EAW, RENKUS-HEINZ), proč tomu tak je a proč to někdo dělá trochu jinak (JBL, KME, NEXO).
Samozřejmě je dobře nepřeskočit odstavce, kde se píše o rozdílech modulů pro cluster a pro linearray.
Takže si nemyslím, že by se malý reproduktory nepoužívaly...
Fyzikální důvody samozřejmě roli hrají a menší reproduktory jsou na něco vhodné víc a na něco míň.
Kdybychom zvučili pouze lidský hlas, asi by se to na nich postavit dalo, ale protože zvučíme mnohem širší spektrum, musíme umět toto spektrum taky dostat efektivně do vzduchu.
Kolega LocksleyUniverse se ptal, co my na to - pokuď to nebude do obýváku, či k počítači, tak moje rada zní nebrat, budou to vyhozené peníze.
Nemám strach z lopaty, mám strach ze srpu a kladiva
-
mmjuz
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Pravda, v posledních letech je situace lepší. Např. před dvěmi lety jsem v Boskovicích v letňáku ( jeden z největších v republice ) zaznamenal vysoko na lešení po každé straně podia dvě bedýnky poměrně malých rozměrů. Proti světlům se mi je nepodařilo identifikovat. Ovšem subbasy jsem nenašel žádné!! Pod podiem nikde být nemohly, je tam betonové stálé, žádná konstrukce z trubek. Ani jinde jsem je nenašel. Procházel jsem letňák z prava do leva, dolů nahoru a všude zvuk hezký a hlavně stejný! Hrála poměrně hlasitá kapela Ser und Peyjalero. Čuměl jsem. Ještě před deseti lety bývalo podium sotva vidět mezi dvěmi hradbami škatulí a zvuk všude jiný, ve většině případů mizerný. Jen tak dále.
Pro tazatele původního dotazu. Nebrat v žádném případě. Ani do obyváku, ani do zkušebny. Rada, kterou stejně většinou tazatelé neuposlechnou....
Pro tazatele původního dotazu. Nebrat v žádném případě. Ani do obyváku, ani do zkušebny. Rada, kterou stejně většinou tazatelé neuposlechnou....