Jay Turser ako prva basa

Precission, Jazz, Modern, ...
Odpovědět
voodoochild

Jay Turser ako prva basa

Příspěvek od voodoochild »

Zdravím , plánujem si kúpiť svoju prvú basgitaru ( doteraz mám skúsenosti len so španielkou :lol: ) a moje finančné možnosti sú etrémne (!!!) obmedzené . Počul že čo sa týka pomeru cena/výkon tak dobré sú basy Jay Turser . Všimol som si že na stránke http://www.music-city.cz/ ich majú a ked som videl tie ceny nestačil som valiť bulvy... Vraj by mali byť lepšie ako Staggy/DImavery a podobné vykurovacie palivá ale takou cenou by som bol zarazený aj v bazáre ( ktorý beriem ako plán B ) . Takže mi neostáva než sa tu spýtať , je to nejaký ojeb ? Máte niekto s touto značkou skúsenosti ? Čo to je a ako to je možné ?

A mám ešte jednu otázku: Mám tak trochu fetiš na tvary od Fenderu alebo im podobné , Jazz bassy , jaguary ,precissiony atd. proste všetko čo má pickguard a vyzerá to klasicky . Preto som sa rozhodol že si kúpim bud vyššie spomínaný JB alebo PB . ( ak by ten Jay Turser mal nejaký háčik tak sa asi obzriem po bazarovom squiery ) Najviac asi budem hrávať vecy z okruhu žánrov ako rock , metal a punk a viem že na tie sa navjiac hodí precission . Lenže taktiež ma lákajú aj jazzovejšie a funkovejšie záležitosti a Pbassy vraj majú velmi nízku variabilitu čo sa týka nastavenia zvuku. Takže keby nakoniec vezmem jazzbass , bude použitelný aj na tvrdšie veci , dajme tomu hrané aj trsátkom ? Hodil by sa JB do punkovej/rockovej kapely ?

Ďakujem za prípadné rady a odpovede :)
Tomas.Tajfun
last.fm: tarzancz
Bandzone: bandzone.cz/tajfun
Kontaktovat uživatele:

Re: Jay Turser ako prva basa

Příspěvek od Tomas.Tajfun »

Ahoj, Jay Turser neznám a nemůžu hodnotit. K druhé otázce, máš pravdu, PB je méně variabilní, než JB, proto je s JB také možné hrát většinu stylů. Já mám 3 a hraju rock, nedám na ně dopustit. PB má většinou mnohem širší krk, takže hráči s kratšími prsty s tím mohou mít problém, zatím co JB má užší a tak nějak "rychlejší" krk. Rozhodně ale ani s jednou variantou nemůžeš udělat chybu :)
Tomi Berašon - Tajfun Karlovy Vary http://bandzone.cz/tajfun
Fender Jazz Bass 60' .:. Sire V7 .:. Gallien-Krueger 700RB-II + 410RBH, 410CX + 115CX, 810Neo .:. Digitech Bass Synth Wah .:. Squier by Fender Affinity (Fender snímače) .:. popruh Planet Waves .:. struny D'Addario, Elixir .:. Marshall G10MK-II .:. na doma kombo Torque 65W .:. několik Shure SM58 .:. kilometry kabelů .:. a pár blbostí
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

No ja slysel ten Turser jen na ukazke Marka Harustiaka na youtube, kde teda zni mymu uchu skvele. Ale to bude asi rukama a tou Mesou, protoze i ty ostatni zni lip nez bych cekal..

http://www.youtube.com/watch?v=qgBmSka7Fig
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
voodoochild

Příspěvek od voodoochild »

Video poučné , asi toho Tursera risknem a prípadne potom napíšem dojmy :-)
Tomas.Tajfun píše:Ahoj, Jay Turser neznám a nemůžu hodnotit. K druhé otázce, máš pravdu, PB je méně variabilní, než JB, proto je s JB také možné hrát většinu stylů. Já mám 3 a hraju rock, nedám na ně dopustit. PB má většinou mnohem širší krk, takže hráči s kratšími prsty s tím mohou mít problém, zatím co JB má užší a tak nějak "rychlejší" krk. Rozhodně ale ani s jednou variantou nemůžeš udělat chybu :)
Čo sa týka krku tak podla tvojho popisu by mi sedel viac Jazzbass , k tomu sa prikláňam aj kvôli tomu zvuku . Len sa bojím ako by na tom zneli priamočiare brutálne rýchle punkové vypalováky hrané trsátkom a ako by si poradil so skreslenejším zvukom . pre toto sa mi Pbass zdá vhodnejší . Na druhú stranu sa ale rozhodne nechcem obmedzovať len na ne :D
Tomas.Tajfun
Kontaktovat uživatele:

Víš, to je strašně těžký. Ty vybíráš svojí první baskytaru a do jisté míry to ovlivní Tvoji baskytarovou kariéru, nicméně, PB a JB jsou rozdílné nástroje. Velmi rozdílné. Můj oblíbenec, Glenn Hughes, střídá JB a PB podle nálady a nikdy mu to při podladění, ani zkreslení nevadilo. Nemyslím si, že do těch brutálně rychlých punkových vypalovaček by se JB přímo nehodil, ale o trsátku nic nevím, tím nehraju...
Fender Jazz Bass 60' .:. Sire V7 .:. Gallien-Krueger 700RB-II + 410RBH, 410CX + 115CX, 810Neo .:. Digitech Bass Synth Wah .:. Squier by Fender Affinity (Fender snímače) .:. popruh Planet Waves .:. struny D'Addario, Elixir .:. Marshall G10MK-II .:. na doma kombo Torque 65W .:. několik Shure SM58 .:. kilometry kabelů .:. a pár blbostí
Moon

Příspěvek od Moon »

Škoda,že nepíšou,z čeho je korpus. Ale jo,za tu cenu nemůžem čekat zázraky. Do tvrdých stylů bych volil Pbass, ale za ty prachy bych koupil obě , vyzkoušel, která mi víc sedí a tý horší bych se pak zbavil. Stále je to levně nabytá zkušenost, mnohdy pokus - omyl vyjde nesrovnatelně dráž.
GK MB 150 S, GK MB 800
- P. Bass Hand Made / SPB1 p.u. - P Bass Hand Made / Bare Knuckle PB 58 p.u.
J. Bass Hand Made / Bare Knuckle 60 PE p.u.------P. Bass Hand Made/Lollar PB p.u. -- J. bass Hand Made/ Lindy Fralin p.u.
Tomas.Tajfun
Kontaktovat uživatele:

No, tady bych se spíš bál dohmatu a ladění, protože korpus bude asi z nějaké překližky (to je ale jen domněnka!)
Samozřejmě, tady na foru je omýláno pořád dokola: "Jeď a zkus" a to u low-end nástrojů platí osminásob... Když jsem si kupoval svůj první nástroj já, ani jsem nevěděl, co je Jazz Bass (přesto jsem si jeden koupil) a dodneška mě fascinuje, že to není dřevo na podpal, takže když pár nástrojů vezmeš do ruky a vyzkoušíš (třeba i s dozorem), tak jistě vybereš dobře :-)
Mobius

Příspěvek od Mobius »

Dneska budu mít Jay Turser Jazz bass v ruce tak sem napíšu jak se mi to zdálo.
Baskytara: LTD-ESP B 154 STR , Ibanez SR 705 TK
Kombo: Warwick Blue Cab 30
Zesilovač: Gallien-Krueger 700RB-II
Kabel: Planet waves, Monster Cable
dzzerza

Příspěvek od dzzerza »

Pri pohledu na cenu basy Turner pod 2000 me okamzite napadlo ze nepujdu parkrat na pivo a za usetrene penize si ji poridim do prace do kanclu na obycejny brnkani v poledni pauze :-)
http://www.music-city.cz/jay-turser-jtb ... -5592.html
Naposledy upravil(a) dzzerza dne 11.05.2012 10:40, celkem upraveno 1 x.
Sterling by MusicMan Ray 35; Hartke HA3500; Fender 410 PRO SL; Korg DTR-1; BBE 382i Sonic Maximizer
Mobius

Příspěvek od Mobius »

Tak jsem to měl v ruce včera. Seřídit se dala v pohodě a šel nastavit pěkný dohmat a oktávy to ladilo taky dobře. Nemá to klasickej jazz bass krk jako má Fender, je širší a mě lépe padl do ruky. Co se týče zvuku, pak to nezní uplně špatně, struna E byla o poznání basovější než ostatní a přišla mi tupá, je to asi těma strunama (byly tam původní) jinak bych řekl, že za 2 tisíce není fakt co řešit. Ale určitě lepší to vyzkoušet na prodejně.
Baskytara: LTD-ESP B 154 STR , Ibanez SR 705 TK
Kombo: Warwick Blue Cab 30
Zesilovač: Gallien-Krueger 700RB-II
Kabel: Planet waves, Monster Cable
Odpovědět

Zpět na „Baskytary“