Nulťák z mamuta

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
woro90-1

Re: Nulťák z mamuta

Příspěvek od woro90-1 »

Myslím (ale h***o vím) že pokud pod ním bude oboustranná páska, materiál poměrně měkký, bude stejně prd poznat co z toho je lepší. Ale pokud si chce člověk udělat radost, že má na kytaře něco z neobvyklého materiálu, co funguje stejně dobře jako běžný díl, určitě to za to stojí.
tomaskra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tomaskra »

RE WORO:
Ta páska by byla jen pro účel testu, aby pražec neujížděl a dal se snadno vyndat a porovnat s dalším z jiného materiálu. Je mi jasný, že ideální to není, ale ty pásky jsou poměrně slabé, tak snad takový vliv mít nebudou.
Navíc podmínky by byly pro všechny materiály stejné. Možná tam žádný rozdíl proti Tusq nebo kosti nebude, ale na druhou stranu jsem přišel o víc než o litr za nulák. Alespoň zjistím co je na mýtu pravdy. Ve finále by byl lepený klasicky.

Edit: jednou jsem viděl na webu Rautia - finský výrobce kytar test, kde vyměnili kobylku Gotoh ( což je poměrně slušná značka) za nějakou, kterou si odlili z jakési svojí slitiny. Rozdíl kupodivu slyšet byl. Ta jejich kobyla byla detailnější a hlasitější. Pokud tomu tedy trochu nepomohli???? :-)
No a kobyla a nulák jsou dvě místa kde se vibrace přenáší na na kytaru, takže třeba ty minerály v částečné fosilii nějaký pidivliv mít budou?????
jastud

Příspěvek od jastud »

Na nultým pražci se to projeví přesně při šesti tónech. Žádná výhra, řekl bych. Zajímavý by z toho mohl být sedlový pražec/plátek/ořech (jak kdo chce) u akustiky.
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

jastud píše:Na nultým pražci se to projeví přesně při šesti tónech. Žádná výhra, řekl bych. Zajímavý by z toho mohl být sedlový pražec/plátek/ořech (jak kdo chce) u akustiky.
Četl jsem to tu nedávno a myslel jsem, že nebudu reagovat, jelikož nemám, co bych k tomu dodal. Ovšem tvůj příspěvek to zabil. :) Nevím, jak jsou tu na tom ostatní diskutéři, ale to, že se to vlastně týká celých šesti tónů, mě dosud nikdy nenapadlo. Ale zní to logicky. :)
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Ale asi to tak jednoduché nebude. Podle téhle teorie by asi taky bylo šumák, co se děje za nultým pražcem, ať už skutečným, nebo tím, který představuje prst. A to není, jak dokazuje třeba úhel zalomení hlavice, poloha a počet přítlačných stromečků, délka struny za 0. pražcem ...
jakub.kubaaa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jakub.kubaaa »

tomaskra píše:takže třeba ty minerály v částečné fosilii nějaký pidivliv mít budou?????
:roll: :roll:
"Nezáleží na co hrajete ani přes co hrajete, ale jak hrajete" R. Hladík
Obrázek
mirostrat
Bandzone: https://bandzone.cz/lustifon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirostrat »

no ja som na ,, MAMUTA " hral a neni to žiadny rozdiel oproti umelej kosti,podla mna, bol to robený strat ,ten mamut-nulák bol taký hnedkavý, skamenená kost, nemusí to byt kel, určite su aj fake , sak ludia zarábaju na blbosti iných, jeden kolega teraz riešil ,že nejaká jeho známá kupila samočistiace handričky za 800 EURO :!: :!: :!: , NORMÁLNE HANDRY TO BOLI , V LÍDLI ZA 10 EURO, :!: :shock: tak prečo nie kusok kosti za litr ?
Lidi jsou jako zlá macecha, vyžmýkají tě, jako citrón a pak odkopnou, jako chcíplou krysu.
Red Dwarf : Nejlépe to měli vymyslené Eskimáci. Vystrčili staříky z Iglu a proto také neměli výraz pro Starobinec.
Se starobou přichází i moudrost, někdy ale přijde staroba sama.
jastud

Příspěvek od jastud »

Fořt píše:Ale asi to tak jednoduché nebude. Podle téhle teorie by asi taky bylo šumák, co se děje za nultým pražcem, ať už skutečným, nebo tím, který představuje prst. A to není, jak dokazuje třeba úhel zalomení hlavice, poloha a počet přítlačných stromečků, délka struny za 0. pražcem ...
To já prosím nevím. Neprošlo mi rukama tolik kytar a nemám natolik netopýří sluch abych to slyšel. To co se děje za nultým pražcem je podle mě daný hlavně geometrií struny - tím myslím jak moc ovlivním například pnutí struny tím, že ji přimáčknu k pražci. Materiál nultého sice může mít vliv, ale pochybuju, že slyšitelný. Ale třeba jo. Jak píšu nemám tolik zkušeností.
Při tanci nesmiju byt žadne prostoje
a hrať se musi aji na levne nastroje.
arcilucifer

Příspěvek od arcilucifer »

No tak jsem našel informace, že nejlepší kost na nulťák je tahlehttp://www.ebay.com/itm/Antique-Real-Na ... 545wt_1270
je až neskutečné, kolik alikvotních tonu to přidává plus i možnost zahrát přirozené flažolety na prvním a druhém pražci.
Hned v závěsu, je kost z pterodaktyla, lze sehnat, ale není to snadné, moc informací však na webu není.
Ti co to zkoušeli, říkaj, že kost z pterodaktyla má pozitivní učinky hlavně na samotnou techniku hry.
Nevím, nezkoušel jsem.
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

Také jsem si o tom posháněl nějaké informace. Prý se dosáhne nejlepších výsledků ( shodlo se při testu devět z deseti testujících ) právě s pravým mamutím klem. Ale musí být opravdu pravý, nikoli levý. Nikdo nedokázal zjistit proč, ale když se udělá nulťák z levého klu, hraje stejně jako plast, ovšem pravý kel snad má za účinek nárust jistých vyšších harmonických a zvuk je výrazně konkrétnější a hezčí. Hodně je to poznat třeba při hraní symphonic metalu. Ovšem osobně jsem se testu nezúčastnil, pouze předávám dál zprostředkovanou informaci.
mirostrat
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirostrat »

nulák.GIF
no nedá mi to, ja si ho dám namontovat na tokai strata ,aj tak je kadejak prerábaný, už neni puvodní ,potom poinformujem,tým pádem aj z nového mamuta to jest slona by to malo hrat lepšie DNA by mali mat zhruba stejné,idem hned napísat mail gitarárovi :shock: a ja že čo su tí zubári mamutou takí bohatí, vytrhli kel a potom veselo predávali gitaristom :) inzerát : koupím zánovního mamuta za učelem mamutího klu zn-kytarista alebo koupím funkční ZOO za učelem experimentování s nuláky ,s živými i uhynutými zvíraty, zn: pokus- omyl, forum gitaristi v praveku, otazka - kluci nulák z mamuta je dobrej na strata z žuly ? i z pískovce ? s kremenovým krkem se snímačemi z liánovým dratem ručne vinutým ?
Lidi jsou jako zlá macecha, vyžmýkají tě, jako citrón a pak odkopnou, jako chcíplou krysu.
Red Dwarf : Nejlépe to měli vymyslené Eskimáci. Vystrčili staříky z Iglu a proto také neměli výraz pro Starobinec.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Tady se to začíná zvrhávat nějak až moc...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
mirostrat
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirostrat »

ale ja to myslím vážne s tým montovaním, šak som písal Lojzovi Krajíčkovi, on mi ho nukal asi pred 5 -timi rokmi, vtedy som to pokladal za blbost ,teraz to vyskušam, a sry s tými srandičkami som si fakt ujel :oops:
rocky77

Příspěvek od rocky77 »

Nero píše:Tady se to začíná zvrhávat nějak až moc...
No hlavně příspěvek mmjuze je k zamyšlení - nemyslím si, že by odborník měl postovat příspěvky zesměšňující naprosto relevantní a normální dotaz... Ostatní jsou taky mimo a ukazují jen svoji inteligenci, ale u adminů, rádců, odborníků atd. by se to opravdu nemělo objevovat...
Seagull 25th Anniversary Mahogany Spruce
miro

Příspěvek od miro »

rocky77 píše:
Nero píše:Tady se to začíná zvrhávat nějak až moc...
No hlavně příspěvek mmjuze je k zamyšlení - nemyslím si, že by odborník měl postovat příspěvky zesměšňující naprosto relevantní a normální dotaz... Ostatní jsou taky mimo a ukazují jen svoji inteligenci, ale u adminů, rádců, odborníků atd. by se to opravdu nemělo objevovat...
Moje interpretace je, že mmjuz nezešměšňuje tazatele, ale ty rádoby rádce, které k zasvěcené radě opravňuje (podle nich) už prostě to, že to někde četli na netu. Pravděpodobně v podobném vlákně... Ale to asi lépe vysvětlí on sám, pokud bude mít chuť...
Navíc moje chápání označení "odborník" je prostě znalec, profesionál v určité oblasti, oboru.
Já od něj neočekávám, že nikdy nepoužije sarkasmus, ironii, nadsázku nebo jinou formu přiměřeného porýpnutí. A tohle pro mne přiměřené je, vzhledem k "diskuzi". Ta by se dala opět rozdělit asi na 3 smysluplné příspěvky a kýbl sraček.
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

nasi vtipalci zas tak daleko od pravdy nebyli ;)

http://www.stoneworkspicks.com/list-pro ... osaur_bone
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
tomaskra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tomaskra »

Osobně si i po další porci vtípků rádoby odborníků, kteří se předhání v tom jak zasvinit fórum hovězími výlevy myslím, že není důvod proč to nezkusit. Kompenzovaný nultý pražec taky stojí litr. Nikdo z nás co jsme tu to neslyšel a ani s tím nedělal. To znamená, že se všichni pohybujeme v teoretické rovině. Může být nulový rozdíl, ale nemusí. Pokud se někdo zeptá snažím se nad tím zamyslet. Dělat si z někoho p***l umí každý vůl. Problém vidím v tom, že z pěti stránek jsou čtyři strany balastu. Myslím, že pro tenhle účel to fórum založeno nebylo.

EDIT: Ptal jsem se už jednou kde se bere označení odborník pod jménem? Nikdo mi neodpověděl. Tak se to dozvím snad teď.
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Kompenzovaný nultý pražec si člověk kupuje kvůli intonaci, ne kvůli pravěkému moju.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

tomaskra píše: EDIT: Ptal jsem se už jednou kde se bere označení odborník pod jménem? Nikdo mi neodpověděl. Tak se to dozvím snad teď.
Někdo dotyčného navrhne, moderátoři a rádci to proberou, a pokud schválí, tak přes adminsitraci ten rank připíšu. Pokud vůči někomu máš výhrady, můžeš to řešit zde. Tohle info je už dohledatelné zde.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
tomaskra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tomaskra »

RE BUMMER:
S tím souhlas, kompenzace je kvůli lepšímu ladění. Použil jsem ten příměr kvůli tomu, že mi nepřijde ten nulák z mamutoviny tak předraženej. Tusq je cca za 300,- mamutovina je materiál, který je exklusivnější a něco stojí navíc ho někdo musí ručně vybrousit. Já nevím jestli to může mít vliv na zvuk a nebudu to vědět dokud to nezkusím. V každém případě materiály pro střenky - mamutovina, žirafí kost, buvolí roh mají každý úplně jinou hustotu a vlastnosti a přitom jsou to všechno kosti.

RE Nero:
Dík za objasnění. Nemám s nikým problém. Akceptuji názor druhých. Jen mi přijde nevhodné tazatele zesměšňovat.
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“