Pomoc s výběrem kytary (Washburn či Cort)

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Nicolas

Re: Pomoc s výběrem kytary (Washburn či Cort)

Příspěvek od Nicolas »

Ol'Dawg píše:
Nicolas píše:Jinak jestli už budete v kytarách,zkuste ještě tuhle http://kytary.cz/recording-king-rd-16-bk/HN106001/ .Navíc je o 2 mm užší,což by třeba mohlo kratším prstům malinko pomoct,ale rozdíl mezi 43 mm a 42.8 mm jsem nikdy nezkoušel,takže vůbec nevím,jak moc jsou ty 2 mm poznat...
Snad 0,2 mm, ne? To je tak tloušťka méně kvalitního toaletního papíru... U něj je rozdíl 0,2 mm znát, ale u šířky krku ani náhodou.
Máš samozřejmě pravdu,moje chyba :oops: .Na moji obranu,matika mi nikdy nešla:-).Jinak mi ale bylo hned divné,že by někdo dělal o 2 mm užší kytaru,ale nedocvaklo mi to:-).
Nic méně si myslím,že ty RK za vyzkoušení stojí...
jakub.kubaaa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jakub.kubaaa »

Nicolas píše:
Ol'Dawg píše:
Nicolas píše:Jinak jestli už budete v kytarách,zkuste ještě tuhle http://kytary.cz/recording-king-rd-16-bk/HN106001/ .Navíc je o 2 mm užší,což by třeba mohlo kratším prstům malinko pomoct,ale rozdíl mezi 43 mm a 42.8 mm jsem nikdy nezkoušel,takže vůbec nevím,jak moc jsou ty 2 mm poznat...
Snad 0,2 mm, ne? To je tak tloušťka méně kvalitního toaletního papíru... U něj je rozdíl 0,2 mm znát, ale u šířky krku ani náhodou.
Máš samozřejmě pravdu,moje chyba :oops: .Na moji obranu,matika mi nikdy nešla:-).Jinak mi ale bylo hned divné,že by někdo dělal o 2 mm užší kytaru,ale nedocvaklo mi to:-).
Nic méně si myslím,že ty RK za vyzkoušení stojí...
Divné to není, jsou takové, které mají krky o něco širší, i o něco užší (a nemyslím klasické ani dvanáctistrunné kytary).

Dříve se tady řešila kytara s užším hmatníkem, možná si ještě někdo vzpomene na tu která to byla.
"Nezáleží na co hrajete ani přes co hrajete, ale jak hrajete" R. Hladík
Obrázek
Ol'Dawg
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/martink52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ol'Dawg »

Obvyklé profily krku.
Obvyklé profily krku.
Šířka krku je jedna věc. Myslím, že Seagully jsou o trochu širší, asi i Normany (dlouho jsem je neměl v ruce a paměť je zrádná), hrál jsem na Martina HD-28W (45 mm) a 000-28VS Wide Neck (tuším taky 45, možná 46 mm). S užším krkem, než 43 mm jsem se osobně nesetkal, ale slyšel jsem poudačky o 42 mm krku. Jen mi není jasné, jak tam poskládat prsty. Možná někdo, komu se vejde dlaň do ucha obyčejnýho půllitru to svede, ale já bych si ublížil. Hratelnost ale ovlivňuje taky profil krku a čistě podle mého osobního názoru mnohem víc, než šířka. Já bych třeba byl blahem bez sebe mít krk 46 mm, ale s profilem Ibanez (viz obr.). To, co je tu uvedeno jako Standard je běžný profil u dreadnoughtů Martin. Ty špalkovité krky (s velkým h dle obr.) jsou hrozné, bohužel jsem je našel na některých Cortkách. To se pak těžko radí něžné dívce s malýma pacičkama...
Hrajete dobře, když vám to připadá snadné.
Cort Gold Edge LE + L. R. Baggs Anthem
AER Alpha
http://www.kytara.net
...EDGE...

Příspěvek od ...EDGE... »

Tak jsme nakonec vybrali WD 10, jeden zvlast povedeny kousek s velice hezkou kresbou predni desky. Od cerne bylo upusteno. ( http://kytary.cz/washburn-wd10s/HN113842/ )

EDIT: Moje osobni volba by byla: http://kytary.cz/washburn-wmj11s/HN120876/
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

Ol'Dawg píše:Ty špalkovité krky (s velkým h dle obr.) jsou hrozné,...
ale zase hrajou ;)

a je fajn ze funguje takova forova pomoc s vyberem kytar.
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

"Fórová pomoc" je skvělá vazba :mrgreen:
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Majulis

Příspěvek od Majulis »

Ještě jednou děkuji za pomoc. Z kytary jsem nadšená a už se učím :D
Majulis

Příspěvek od Majulis »

Mám ještě takový problém s drnčením strun, ale myslím, že to bude moje chyba. Když drnčím struny ukazováčkem ve kterém mám větší sílu tak mi struny nedrnčí, ale když je potřebuji podržet prsteníčkem tak mi to hrozně drnčí. Myslíte, že se to zlepší? :D
jarji

Příspěvek od jarji »

všetko je to o praxi... časom ti prst zosilnie a budeš si to dávať v pohodke :) alebo ešte si to môžeš uľahčiť tak že si kúpiš mäkšie struny :)
Carpe Diem
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

Majulis píše:Myslíte, že se to zlepší?
ano. melo by se to zlepsit. krome toho, ze si prsty zvyknou, ma na to vliv i spravne drzeni nastroje.
Nicolas

Příspěvek od Nicolas »

Hlavně si první dobře nastuduj techniku prstokladu a všeobecně techniku jak mít správně ruku a všechno,ať se to neučíš blbě a pak s tím nemáš problémy.jinak to chce jen cvičit,cvičit a cvičit,nic jiného nepomůže :wink:
Majulis

Příspěvek od Majulis »

Ještě jsem se chtěla zeptat, jak zjistím jaké mám na kytaře struny. Mám tady nějakou kartičku, ale moc se v tom nevyznám a ani nevím jestli to tam vůbec je:
QC CARD
1 st. 1F 0.5 mm
14F 2.0 mm
6 st. 1F 0.5 mm
14F 2.5 mm
Action QC. T12
Final QC BI-D
...EDGE...

Příspěvek od ...EDGE... »

Tam to neni, to je jen dohmat (vyska strun nad prazci) na 1. a 14. prazci u nejtensi (1 st.) a nejtlustsi struny (6 st.). Jinak bych ty struny osobne tipoval na jedenactky, fosfor bronz.
proudoveletadlo

Příspěvek od proudoveletadlo »

Ahoj, nechci zakládat nové téma, tak se zkusím zeptat tady.

Jsem "věčný začátečník", doma mám španělku po sestře, ale nějak jsem se nikdy nepřehoupl přes hraní několika akordů. Zjistil jsem ale, že španělka se mi na to mé využití (zkrátka občas jako doprovod u písniček) až tak nehodí.

Chci si udělat radost a pořídit si dreadnought. Tak do 4000. Pročítal jsem forum a většinou doporučujete Washburn WD nebo Cort Earth. A teď otázka - myslíte, že má cenu, pořizovat si z kytar.cz některou "slevovou" kytaru, co byla vystavená na prodejně, nebo je větší jistota koupit si novou? Mám možnost zajít si do pražské prodejny osobně, ale nejsem si jistý na co si dát u takové kytary největší pozor.
Ol'Dawg
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/martink52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ol'Dawg »

proudoveletadlo píše:...že má cenu, pořizovat si z kytar.cz některou "slevovou" kytaru, co byla vystavená na prodejně, nebo je větší jistota koupit si novou? Mám možnost zajít si do pražské prodejny osobně, ale nejsem si jistý na co si dát u takové kytary největší pozor.
Pár tipů k tomuto tématu mám na svém webu:
http://kytara.totalh.net/porizeni-kytary

Té "slevové" kytary bych se z principu nebál. Tam bude jiný problém, že nebude k dispozici dostatečný počet kusů a nebude z čeho vybírat. Buď tedy natrefíš na dobrý kousek, nebo skončíš u nové kytary. Také půjde o to odhadnout, jestli případná "slevová" kytara bude dobrá a je jen nenastavená z výroby, nebo skutečně není v pořádku. Něco dokáže vyřešit kytarář, který na prodejně bývá, někdy bývá nutné kytaru zanést ke kytaráři a nechat ji pořádně poštelovat. Náklady bývají 400,- až 1000,- (na 950,- třeba vyjde výměna ořechu a kobylkového plátku za kostěný). To by bylo nutné připočíst k ceně kytary, takže ne vždy u "slevovky" ušetříš.
Hrajete dobře, když vám to připadá snadné.
Cort Gold Edge LE + L. R. Baggs Anthem
AER Alpha
http://www.kytara.net
proudoveletadlo

Díky, jsou tam užitečné informace, ale budu si to muset přečíst několikrát... A nejspíš opravdu zkusím sehnat někoho, kdo mi osobně pomůže s výběrem.

Jinak vybranou jsem měl WASHBURN WD21S za asi 3500...
http://kytary.cz/washburn-wd21s/HN113852/
Zaujala mne masivní cedrová přední deska. Bohužel zmizela chvíli poté, co se ukázala na e-shopu, ovšem internetovou koupi riskovat nechci. Volba by to ale mohla být dobrá, ne?
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Tyhle slevové kytary jsou uplně stejné, jako se běžně prodávají za plnou cenu - jen prostě visí na prodejně. Když je koupíš mimo akci, je taky možné, že viseli na prodejně, a nemusíš to zjistit. Ano, nabídka může být omezená, ale kvalita je pořád stejná. A ty Washe za tyhle peníze? To je hodně dobrý kauf.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Nicolas

Příspěvek od Nicolas »

Poslední kytara riziková trošku je,o tom není sporu.Několik lidí právě zrovna tuhle mohlo odložit a vzít jinou,třeba proto,že se jim nelíbila zvukově,ale zrovna tobě může sednout.horší by bylo,kdyby tam kytara ležela proto,že na ní není něco v pořádku,což je taky jistě možné.
Nic méně bych se na to podíval z ještě důležitého pohledu a to,že na kytaru máš běžnou záruku a mám dojem že 30 dní na vrácení zboží bez udání důvodu.Takže ikdyby se tam objevila nějaká chyba,nebo problém,může kytaru reklamovat,nebo vrátit,takže to máš v podstatě pojištěné.A reklamační servis (až na jednoho zapomětlivého pána) musím opravdu pochválit,protože komunikace a přístup byl neobvykle příjemný a vstřícný,ale to je pouze moje zkušenost.
Navíc jestli máš s kým jít,tak kdyžtak uvidíte,jestli je kytara OK.
Jinak kytara co sis vybral,tak jak říkal Nero,ideální kytara a mně osobně taky poslední dobou velmi láká zvuk cedru.
Kdyžtak se pak pochlub :wink:
proudoveletadlo

Nicolas: Bohužel jak jsem psal, "proklouzla" mi mezi prsty :-) Po vašich komentářích mne to mrzí o to víc. To ani nemyslím na to, že vzhledově je mi nejsympatičtější přesně tenhle "čistý" styl kytar.
Objevují se podobné akce často? Nevím, jestli má smysl zkoušet čekat... Protože pokud ne, pokusím se sehnat toho kamaráda a koupím si novou "nižší řady". Případně, je tu někdo, koho vybírání kytar vyloženě baví?
Nicolas

Příspěvek od Nicolas »

Na Washburny jsou na kytarách akce čsto,takže vydrž určitě,něco se naskytne.
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“