Ukulele

Housle, violoncella, kontrabasy, ukulele, mandolíny, ...
Odpovědět
kiki2
Kontaktovat uživatele:

Re: Ukulele

Příspěvek od kiki2 »

Já vím, že platí co člověk, to názor a subjektivní vjem na nástroj, ale... ale co takhle už začít něco hrát? :D :?
Slyší tóny ukulele svého pána. Je to Lanikai CK-C!
Ale KALA KA-SSTU-TE a koncertní ukulele od Štěpána Ondráka, tak to také není vůbec špatný!
Pařez

Příspěvek od Pařez »

kiki2 píše:Já vím, že platí co člověk, to názor a subjektivní vjem na nástroj, ale... ale co takhle už začít něco hrát? :D :?
:lol: Já pevně věřím, že většina lidiček tady, stejně jako já, obtěžuje sousedy, nebo řádí s kamarády muzikanty v hospůdce a aby ukulele fóra nezpustla a nezanikla, tak se, sic neradi, na chvilinku utrhnou a rychle sem, než se zase chopí nástrojů, něco písnou. :lol:
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Jen mě tak napadlo...
Kolik je tu ukulelistů z Ovy a okolí?
Chcete brnkat jen tak doma, nebo plánujete s ukulele udělat díru do světa? (např. nějaké Ukulele orchestra of Ostarava :D ).
Někdy bych si rád zkusil hromadně zahrát, co vy na to?
Pařez

Příspěvek od Pařez »

Hendrek píše:Jen mě tak napadlo...
Chcete brnkat jen tak doma, nebo plánujete s ukulele udělat díru do světa? (např. nějaké Ukulele orchestra of Ostarava :D ).
:( Dvůr Králové nad Labem
vcernik

Příspěvek od vcernik »

Zdravím, taktéž jsem ukulelista. Mimo to jsem ale i tvůrce a programátor internetových stránek. Postřehl jsem zde zmínku o potřebě komunitního webu pro ukulelisty. Super nápad, rád bych se ujal realizace. Bohužel tedy až o prázdninách, teď nastává zkouškové :)
Nicméně dopředu - co by se vám na takovém webu líbilo? Asi diskuse, taby, akordy, hodnocení nástrojů, ..?
Díky!
kristynatrochtova

Příspěvek od kristynatrochtova »

V Ostravě jsme se, my ukulelisti, nějak přemnožili. :lol:
Určitě bych si s někým zahrála.
vcernik píše:Postřehl jsem zde zmínku o potřebě komunitního webu pro ukulelisty. Super nápad, rád bych se ujal realizace.
Na něčem podobném pracuju. Podívej se do podpisu, budu ráda za každý názor! :)
Hans Wydle

Příspěvek od Hans Wydle »

kristynatrochtova píše:
Určitě bych dal nějaký jam. Občas si akorát zahraju s tatíkem, který hraje na basu. Ale kdybychom to všichni rozjeli na ukulele bylo by to určitě monstrózní.

Jinak rozjíždím svůj Ukulele Black Metalový/Folkový projekt, takže o mě ještě uslyšíte :twisted:
Temné ukulele v dáli zní...
barlaam

Příspěvek od barlaam »

jsem tez z okoli ostravy (havířov), tak bych se tez ukazal
vcernik píše:Zdravím, taktéž jsem ukulelista. Mimo to jsem ale i tvůrce a programátor internetových stránek. Postřehl jsem zde zmínku o potřebě komunitního webu pro ukulelisty. Super nápad, rád bych se ujal realizace. Bohužel tedy až o prázdninách, teď nastává zkouškové :)
Nicméně dopředu - co by se vám na takovém webu líbilo? Asi diskuse, taby, akordy, hodnocení nástrojů, ..?
Díky!
hlavne nejake lepsi forum a taby (akordy)
Yamaha YTS 275, Yamaha P95
Hudba jsou vaše zkušenosti, vaše myšlenky, vaše moudrost. Pokud ji neprožíváte, nikdy z vás žádná nevyjde. - Charlie Parker
kiki2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kiki2 »

barlaam píše: hlavne nejake lepsi forum a taby (akordy)
http://forum.lide.cz/forum.fcgi?akce=fo ... _ID=107422
Ale KALA KA-SSTU-TE a koncertní ukulele od Štěpána Ondráka, tak to také není vůbec špatný!
barlaam

Příspěvek od barlaam »

všiml jsem si a osobně mám zdrojů a podnětů k hraní dost a vetsinou mi staci jen band in a box, ale pro zacinajici by bylo hezké mít spoustů tabů v jednom a s nejakym postupem co hrat na zacatek, co procvicovat atd.
to vcernik: nechces spojit s kristynounachrochtovou, web na kterem by pracovalo více, by podle mě mohl mít více kvalit, než dva samostatné
Hudba jsou vaše zkušenosti, vaše myšlenky, vaše moudrost. Pokud ji neprožíváte, nikdy z vás žádná nevyjde. - Charlie Parker
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Co se týče jiného fóra...
Věřím, že pro ortodoxní ukulelisty je tu asi méně informací než by potřebovali, ale já jakožto zároveň kytarista, basák a zvukař amatér (pokud se tak vůbec mohu opovážit nazývat se :D) tu mám informace pohromadě, takže mi to tu vyhovuje :).

Takže zatím jsme v Ově čtyři ukulidi co by se sešli? :)
Hans Wydle

To už je celkem kotel :D
kiki2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kiki2 »

Hans Wydle píše:To už je celkem kotel :D
No a kdo je z Prahy?
kiki2
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kiki2 »

Neříkám, že je to zrovna náš styl(a možná i úroveň, a to je právě to že může hrát nadšeně a každý!), ale podívejte se na jeden z mnoha spolků po světě, co se scházejí a hrají pro zábavu v hospůdce i na veřejných a dobročinných vystoupeních.
A bez rozdílu zaměstnání, či věku z toho mají radost!
http://www.youtube.com/watch?v=XTxoUKHC73Y&feature=plcp
Tohle je Blue Mountains Ukulele Group z Austrálie (Springwood a Lawson).
http://www.bluemugs.com.au/
Chybí nám nadšení? Máme předsudky, že neumíme a někdo umí víc? Vzpomeňte si, kdo jste jezdil, nebo jezdíte na vandry, jak se tam tyhle hloupé věci stírají!
Nemáme nějak k sobě důvěru... A o tom to je, že se ukulelisté u nás, až na vyjímky, prakticky nescházejí. A vrcholné věci, jako třeba ukulele festivaly konané v zahraničí, jsou pro nás jen snem... :|
Hans Wydle

Fakt je, že takové akce musí být super. Chtěl bych se takového vystoupení zůčastnit. Moje schopnosti jsou sice ubohé, ale hudba má spojovat lidi a produkovat radost.
cesken

Příspěvek od cesken »

Ahoj, vybírám si své první ukulele a chci se vás zeptat na tento kousek: http://muziker.cz/ostatni-strunne-nastr ... burst.html
Umím hrát na kytaru, ale ve hře na ukulele jsem úplný začátečník. Co si o tom ukulele myslíte?
Hans Wydle

Já se na tohle ukulele taky díval. Nevím jestli to za tu cenu stojí. Bál bych se, že jde jen o vzhledovou vychytávku. Na YT jsou myslím nějaké videa, tak se kdyžtak podívej.
kristynatrochtova

Příspěvek od kristynatrochtova »

barlaam píše:kristynounachrochtovou
:?:
cesken píše:Ahoj, vybírám si své první ukulele a chci se vás zeptat na tento kousek: http://muziker.cz/ostatni-strunne-nastr ... burst.html
Umím hrát na kytaru, ale ve hře na ukulele jsem úplný začátečník. Co si o tom ukulele myslíte?
Myslím, že to bude nějak takhle; hodně vzhledu, málo muziky. Radši bych se být tebou podívala po nějakém akustickém ukulelátku, třeba i s piezem.
barlaam

Příspěvek od barlaam »

sklonovany nick :D , tak co, nebyl by lepsi jiny clovek do tymu
cesken

Příspěvek od cesken »

Odpovědět

Zpět na „Smyčcové a další strunné nástroje“