Odstránenie Tonovej clony

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
ITIetalista
Nedůvěryhodný žvanil

Odstránenie Tonovej clony

Příspěvek od ITIetalista »

Mám Gitaru CORT X-2 1Tone 1Volume 3way Switch ... chcel by som odstrániť Tónovku lebo ju mám vytočenú stále na maximum... v tvrdej hudbe sa asi nepoužíva či? EQ mám rád 8 Výšky 1-2 Stredy a 8 Basy "V" EQ :lol:
Chcem to odstrániť s niekoľkých dôvodou a to sú: nevyužívanosť, neskôr zmena pasívnych snímačou za aktívne (miesto na baterky). Odstrániť tónovku? hlasujte . keď ju dám preč bud to hrať ako keby bola tónovka na max?
Naposledy upravil(a) ITIetalista dne 16.06.2012 18:09, celkem upraveno 1 x.
This account don't exist longer.
Hegrik
Kontaktovat uživatele:

Re: Odstránenie Tonovej clony

Příspěvek od Hegrik »

já by jsem se naučil tónovku používat - vždycky se hodí :)
anmelden

Příspěvek od anmelden »

Ta tónovka tam asi z nějakého důvodu je ne? Na stock snímačích toho možná tak moc nevyužiješ, ale jakmile tam dáš lepší snímač (osobně mám R.M custom a F4), tak se ti otevřou hodně široké možnosti nastavení zvuku. Když doprovázím, mám to na max. Při sólech si to shodím na polovic, a je to fakt pěkný zvuk. Zkus si s tím hrát, uvidíš že to využiješ. A aktivy do téhle kytary bych já osobně nedával.

BTW: taky ji mám :)
Cort X-2, Schecter SGR C-1 (R.M. Custom+F4HN), Jackson JS22-7Q (SH-8 Invader, SH-4)
I N C O L L A P S E...https://www.youtube.com/watch?v=5Aqy1dUiz1c
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

S ekvalizérem do V nepozná pomalu ani kdyby vyndal snímač, natož tónovku. Ale podle mě se odstraněním jednoho poťáku místo pro baterku neuvolní. Mimochodem já mám na obou el. kytarách tónovky dvě, to jsou celkem čtyři tónovky :P
ITIetalista
Nedůvěryhodný žvanil

woro90-1 píše:S ekvalizérem do V nepozná pomalu ani kdyby vyndal snímač, natož tónovku. Ale podle mě se odstraněním jednoho poťáku místo pro baterku neuvolní.
chcel by som vidieť ako to bude hrať s vyndaním snímačem
keby tam nebol Tone potak vojde tam akurát 2x9V baterka
anmelden píše:Ta tónovka tam asi z nějakého důvodu je ne? Zkus si s tím hrát, uvidíš že to využiješ. A aktivy do téhle kytary bych já osobně nedával.
na daktorých gitarách s 1x HB je iba Volume .. tak načo aj tone? skúšal som stým hrať na max je to najlepšie :lol:
EMG su aktívne snímače a ja mám EMG rád.
Hegrik píše:já by jsem se naučil tónovku používat - vždycky se hodí :)
keď je na MAX :lol:
Rošky
Bandzone: www.rosky.cz

Příspěvek od Rošky »

Dobrá otázka. Dospěl jsem k tomu asi před 8 lety, nechal jsem si vyřadit clony na obou superstratech. Kytara se radikálně zvukově "otevřela". Absenci clony částečně supluju artikulací "z ruky" (artikulací úderu a prstů, přitlumováním, změnou polohy trsátka v horizontálním směru), částečně to nepotřebuju. Ale univerzální rada neexistuje, v mém případě jde o pokus a následnej návyk.
mirostrat
Bandzone: https://bandzone.cz/lustifon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirostrat »

ja tonovku nepouživam vobec.všetko stale naplno,a pri vacsine stratou na singel pri kobyle ani nefunguje-neni zapojená :!: ,to však neznamená že je zbytočná,niekto kto má čas pri hraní obsluhovat aj tonovku a volume to využije,ja na to spravidla čas nemám, a ked áno dám si hlt píva alebo šluk :) dokonca na superstrate som minule chcel skusit tonovku a nešiel otočit poták, svrdol od nepoužívania, ale prestriekal som ho aby bol funkčný
Lidi jsou jako zlá macecha, vyžmýkají tě, jako citrón a pak odkopnou, jako chcíplou krysu.
Red Dwarf : Nejlépe to měli vymyslené Eskimáci. Vystrčili staříky z Iglu a proto také neměli výraz pro Starobinec.
Se starobou přichází i moudrost, někdy ale přijde staroba sama.
woro90-1

Příspěvek od woro90-1 »

ITIetalista píše:
woro90-1 píše:S ekvalizérem do V nepozná pomalu ani kdyby vyndal snímač, natož tónovku. Ale podle mě se odstraněním jednoho poťáku místo pro baterku neuvolní.
chcel by som vidieť ako to bude hrať s vyndaním snímačem
keby tam nebol Tone potak vojde tam akurát 2x9V baterka
To byla nadsázka. S ekvalizérem do V chápu že nemáš potřebu nějak regulovat barvu tónu na kytaře. Pokud předpokládáš, že clonu nikdy nebudeš potřebovat, klidně ji vypoj, je to tvoje kytara. Bude to hrát jako by byla naplno. Nehledě na to, že jsi stejně rozhodnutý, jen zkoušíš jestli to dokážeš obhájit vůči lidem, kteří tu tónovku nevidí jako zbytečnou.
ITIetalista
Nedůvěryhodný žvanil

s tónovkou som skúšal hrať a mi to príde ako "dosranie" zvuku keď snou potočím proste to mám rád naplno :lol: ako ju odpojím? stačí odtrhnúť ten kábel čo vedie k tónovke? ako zaplátam dieru po potenciometri? :?: kým budem s tónovkou niečo robiť budem mať druhú gitaru alebo aspoň vymenené snímače. :twisted:

+malá podotázka vymeniť Powersound HB za EMG Select HB (designed) ?
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Temhle thread je o ničem - pokud jsi přesvědčen, že tónovka je k ničemu (což je všeobecně vzato blbost, jestli je tobě k ničemu, to je druhá věc), tak se ani neptej.

Najdi si schéma, jak má být zapojení. Na webu SD jistě bude schéma na danou kombinaci snímačů a volume potů.

Select EMG jsou snímače na nic. Kus si něco pořádného, pokud chceš už měnit. A až tam dáš pořádné snímače, bude ti ta tónovka dost možná chybět.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
ITIetalista
Nedůvěryhodný žvanil

ja s tou clonou nic nedelám mne je nanic zhuhláva zvuk keď nieje na max aspoň pri stock snímačoch takže keď budem meniť snímače určite tam budú aj potaky nove... ale ako myslíte zatím ju tam raci nechám...
keď budem kupovať snímače tak je jedno či mám lavácku alebo pravácku gitaru? alebo ich dám naopak alebo ako tie snímače potom dať?
MilanT

Příspěvek od MilanT »

ITIetalista píše:keď budem kupovať snímače tak je jedno či mám lavácku alebo pravácku gitaru? alebo ich dám naopak alebo ako tie snímače potom dať?
Pokud je nebudeš dávat opačně jakože pólovými nástavci do těla kytary a šrouby ven :D , tak si kup normální snímače a nic neotáčej. Té jedné cívce (respektive dvěma cívkám u humbuckeru) je jedno, jakou frekvencí nad nimi kmitá jaká struna. Ono totiž ten jeden a samý tón lze zahrát na více strunách než na jedné.
Pokud si budeš kupovat midi snímače (hexaphonic pickups), tak tam by to taky nemělo hrát roli, ale tyhle snímače jsem viděl z rychlíku.
ITIetalista
Nedůvěryhodný žvanil

keď už budem kupovať snímače tak 100% len EMG 81 ku kobylke a 85 ku krku :lol: 8)
real_dead_one

Příspěvek od real_dead_one »

Sám musíš vědět co chceš :) Já ji taky nepoužíval a chtěl sem silnější zvuk, tak jsem ji vyndal.. a nakonec i volume poťák ptž ten taky žral signál... Takže teď mám na kytaře jen blackout - killswitch - jack.

Všechen Zvuk upravuju přes midi ovladač na racku, takže mi tyto ovladače nechybí.
filo01

Příspěvek od filo01 »

Rošky píše:nechal jsem si vyřadit clony na obou superstratech. Kytara se radikálně zvukově "otevřela"./quote]
woro90-1 píše:Pokud předpokládáš, že clonu nikdy nebudeš potřebovat, klidně ji vypoj, je to tvoje kytara. Bude to hrát jako by byla naplno.
Trochu jsem znejistěl, je teda rozdíl, když tam ta clona vůbec není (je fyzicky odpojená) a když je vytočená naplno? V druhém případě "ožírá" nebo neožírá frekvence?
Taky ji mám furt na max. (stock Ibanez INF), u korigované mi zvuk nepřijde zajímavý, navíc podobného efektu (zastřením výšek) dosáhnu drobným snížením volume na druhém poťáku.
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
ITIetalista
Nedůvěryhodný žvanil

A ako zaplátať dieru po potaku?
real_dead_one

Příspěvek od real_dead_one »

Každý poťák trošku žere signál. Otázka je jestli to uchem poznáš. Mě se to opravdu zdá silnější. možná placebo možná ne.

Nějaký originální nápad jak zacpat ty díry by mě taky zajímal. U mě asi nejlíp dopadne výměna pickguardu.
Rošky
Bandzone: www.rosky.cz

Příspěvek od Rošky »

real_dead_one píše:Každý poťák trošku žere signál. Otázka je jestli to uchem poznáš. Mě se to opravdu zdá silnější. možná placebo možná ne.

Nějaký originální nápad jak zacpat ty díry by mě taky zajímal. U mě asi nejlíp dopadne výměna pickguardu.
Jsem si jistej že nejde o placebo, ta součástka je signálu v cestě a ovlivňuje ho i když je tzv. na max. Nechal jsem si to nějak sofistikovaně vyřadit (Petr Faierisel ESH), nevím přesně jak to obešel, poťák i knob jsem tam nechal - jednak aby byla cesta zpět (určitě nebude v mém případě třeba), za druhé kytování a lakování té díry by bylo vidět.
MilanT

Příspěvek od MilanT »

ITIetalista píše:A ako zaplátať dieru po potaku?
Tak tobě ta tónová clova vadí nejen z hlediska funkce, ale už i vizuálně?
Musím souhlasit s Nerem:
Nero píše:Temhle thread je o ničem
A to nehledě k tomu, že tu už stejné téma se stejnou otázkou (používáte/nepoužíváte tónovku?) máme - snimace-hardware-prislusenstvi-udrzba/t ... A1%20clona
Proč jenom neodštípneš kondík? A pokud ti ten knob vadí z estetického hlediska, tak tu díru zaplácni něčím, co bude tvému oku více lahodit. Nalep si tam třeba tuhle samolepku
Obrázek
jakub.kubaaa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jakub.kubaaa »

real_dead_one píše:Každý poťák trošku žere signál. Otázka je jestli to uchem poznáš. Mě se to opravdu zdá silnější. možná placebo možná ne.

To je kec, vytočený poťák vs. kus kabelu není v podstatě rozdíl. Si to zkus proměřit. Možná tak nějaký podělaný poťák by mohl rychtovat, ale funkční potenciometr vytočený k dorazu nemá mezi středem a tou, či onou stranou (záleží na jakou stranu je vytočený) takřka žádný odpor. Nějaký malý ano, ale to nebude uchem slyšitelné.

Jediné co by v tom případě mohlo dělat problém, by byl studeňák na nožičce poťáku.
"Nezáleží na co hrajete ani přes co hrajete, ale jak hrajete" R. Hladík
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“