ENGL Retro Tube

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Wocass
Kontaktovat uživatele:

Re: ENGL Retro Tube

Příspěvek od Wocass »

Nero píše:No, už by se to pomalu mohlo dostat k nám, aby se to dalo vyzkoušet :)
No to mi povídej. Já se modlím aby ho vzali sebou až pojedou na letošní hudební veletrh do Hradce :D
Yethell
The Mirrors
Vojtaa
Změňme sebe změníme svět
DL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DL »

.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
Wocass
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wocass »

Aaaa ono to má 2 EQ a ten zvuk. To prostě chci chci chci :twisted:
Yethell
The Mirrors
Vojtaa
Změňme sebe změníme svět
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Čím víc těch ukázek je, tak zjišťuju, že to retro je zajímavé spíš designem než zvukem. Ten mi příjde podobný na ostatní modely a ničím výjimečný, akorát nemá nekonečně gainu. Víc udělají ty G12H 70th Ann., protože to není zvykem u engl aparátů... Rád si nějaký vyzkouším, ale než se to dostane víc mezi lidi nějaký čas potrvá.
Dan Rohanský

Příspěvek od Dan Rohanský »

A taky když na to hrajou se stratem, to hned zní víc vintage...
Dan Rohanský

Jak skvělý retro vintage sound! Normální engl jako všechny ostatní to je :lol:

Wocass
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wocass »

Tak tohle video mě mooooc potěšilo a vím, že ho prostě chci :twisted:
Yethell
The Mirrors
Vojtaa
Změňme sebe změníme svět
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Má to točítko s gainem no... To Olovi na recenzi stačí. Od něj se rockovej zvuk čekat nedá.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Wocass píše:Tak tohle video mě mooooc potěšilo a vím, že ho prostě chci :twisted:
tak si proklikej ty jeho ostatni engl videa a najdi aspon jeden rozdíl ve zvuku...nevim jestli by mě ty jeho videa přesvědčili ke koupi toho nebo noho aparátu...
Wocass
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wocass »

bubucci píše:
Wocass píše:Tak tohle video mě mooooc potěšilo a vím, že ho prostě chci :twisted:
tak si proklikej ty jeho ostatni engl videa a najdi aspon jeden rozdíl ve zvuku...nevim jestli by mě ty jeho videa přesvědčili ke koupi toho nebo noho aparátu...
Tak jsem to nemyslel. Už v předchozích postech jsem psal, že se mi ten Retro Tube moc líbí, ale nevím zda dokáže pořádný high gain a tady je vidět, že jo a to je to co sjem chtěl vědět :)
Yethell
The Mirrors
Vojtaa
Změňme sebe změníme svět
Dan Rohanský

Wocass píše:Tak jsem to nemyslel. Už v předchozích postech jsem psal, že se mi ten Retro Tube moc líbí, ale nevím zda dokáže pořádný high gain a tady je vidět, že jo a to je to co sjem chtěl vědět :)
Ale taky se z toho dá pochopit, že to co zahraje retro zahrajou i ostatní...
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Mne to prave jako typickej high-gain zvuk neprijde. Vlastne mi to neprijde ani tolik englovsky. Ale zni to dobre.
Rockovej zvuk samozrejme nikdo neceka, na to je ukazek dost jinde, i kdyz zel bohu ne tak kvalitnich.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Dan Rohanský

:)
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Tak. A už se mi to nelíbí. :)
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

DL
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DL »

.: Gibson Flying V Ebony [SH2N+SH6B] :: Jolana Alfa 1965 DL Custom :: Eddy Finn EF-10-S Ukulele :.
.: Cort Earth 70 :: Klotz cables :: Damage Control Solid Metal :: Dunlop MXR Distortion III :.
.: St.Anley's Woolly Mammoth :: Ibanez Weeping Demon Wah :: Mackie Onyx Blackjack :.
.: Blackheart Handsome Devil :: Elixir .009/.046 strings :: Nerův AKG P120 :: AKG K271 MkII :.
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Tak. A už se mi zas líbí.

Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Začíná z něj být slušná chiméra :mrgreen: Už aby se sem dostal na prodejny...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Wocass
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wocass »

Nero píše:Začíná z něj být slušná chiméra :mrgreen: Už aby se sem dostal na prodejny...
To mi povídej :) Mohli by ho přitáhnout do HK na muzic-show kluci od Englu :mrgreen:
Yethell
The Mirrors
Vojtaa
Změňme sebe změníme svět
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

http://kytary.cz/engl-retro-tube-head-e765/HN122390/

Hurá na Děkanku! Kus z Modřan by se možná výhledově mohl dostat i do Brna.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Tak jak jsem čekal, model z Modřan se přesunul do Brna, tak jsme ho s DL skočili vyzkoušet. Prohnali jsme přes něj nástroje, co jsem popsal zde.

Bohužel musím dopředu říct, že mě trochu zklamal - za těch 38 000 mi přijde vzhledem k tomu, co umí, docela drahý. Celkově to na mě působí dojmem, že se u Engla snažili udělat aparát, co bude sice Engl, ale i nějak tak "vintage" asi ve stylu jako JCM800 či tak nějak. Výsledkem je to, že to neumí ani jedno pořádně.

Čistý kanál je v celém rozsahu gainu pořád čistý, ani při gainu naplno jsme se nedočkali nějakého nakreslení. Jedinou možností bylo zapnout Gain Boost, který ale na tomto kanálu sice zvýšil gain a začal nakreslovat, ale zároveň znatelně snížil hlasitost (!) - nepochopitelné. Nicméně zvukově to nebylo špatné, zejména s Godinem a Sandbergem ten čistý zvuk zněl hezky.

Zkreslený kanál je tak nějak podivný. Zpočátku je čistý s lehce nakreslený, reaguje relativně slušně na dynamiku, ale někde kolem 3 až 4/10 se to reagování začne zhoršovat. Někde za půlkou dráhy zkreslení dosáhne maxima a dál už skoro nemá s poťákem smysl kroutit, začne to leda víc zvuk špinit, ale tím negativním způsobem. Hodně dobrý je spínač Tone (de facto mid-boost), ten jsme měli zaplý snad celou dobu. Gain Boost u tohoto kanálu naštěstí nesundavá hlasitost, ale vytvoří takový podivně "moderní" zvuk, který mi ke koncepci aparátu moc nesedí a ani moc dobře nezní.

Celkově ten druhý kanál pořád zní tak englovsky sterilně. Chybí tam ta živočišnost, šťáva, dynamika, což bych tam čekal. Zejména na basech zvuku chybí objem, na vysokých strunách celkově zvuk vyznívá lépe.

Když jsem si hrál s Godinem, DL kroutil poťáky, aniž bych na něj koukal. Nejlepší zvuk jsme dostali, když Mid na obou kanálech bylo naplno. Pak se konečně začlo aspoň trochu něco dít. Ale pořád to nebylo ono.

Plus bych ještě napsal, že mi přijde jako velká chyba, že aparát nemá reverb. Ten bych v téhle kategorii čekal už z principu. Kladná věc je poměrně silně zabírající EQ a volume na obou kanálech + master - hlasitost se tím dala krotit docela slušně.

PetrPeter 1975 - 2008
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“