Black Sabbath/Ozzy Osbourne

Vše o kapelách a hudebnících ...
r0nn!e

Re: Black Sabbath/Ozzy Osbourne

Příspěvek od r0nn!e »

Kód: Vybrat vše

"Přijeď do Birminghamu, zahraješ si s náma 3 songy a uvidíme, jak to půjde a jestli s náma budeš hrát další songy. Jo, a nedostaneš ani halíř ;-)"
Manažéři Sabbathů jdou evidentně po penězích a o tom to celé je. Jde jim o prachy a proto ztratili respekt i vůči Billu Wardovi. Svět je nemocný.
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Každopádně, koncert odehraný před dvěma dny v Birminghamu (dle ukázek a nahrávek) je skvělý!
Disc 1
01 Intro
02 Into the Void
03 Under the Sun
04 Snowblind
05 War Pigs
06 Wheels of Confusion
07 Electric Funeral
08 Black Sabbath
09 The Wizard

Disc 2
01 Behind the Wall of Sleep
02 N.I.B.
03 Fairies Wear Boots
04 Tomorrow's Dream
05 Sweet Leaf
06 Symptom of the Universe
07 Drum Solo
08 Iron Man
09 Dirty Women
10 Children of the Grave
11 Sabbath Bloody Sabbath
12 Paranoid

Band Line-up
Ozzy Osbourne - vocals
Tony Iommi - guitar
Geezer Butler - bass
Tommy Clufetos - drums

In preparation for their hugely anticipated headline performance at this year's Download
Festival, Black Sabbath announced an intimate homecoming show at O2 Academy Birmingham.
This was also a charity fund raiser for "Help For Heroes". The venue was packed with a sold
out 3000 capacity crowd.

This was Black Sabbath's first performance in their hometown for 11 years — and their first
concert since 2005. We had three-quarters of the legendary original lineup. Tommy Clufetos,
a member of Ozzy's solo band, is filling in for Bill Ward, who is sitting out the group's
reunion shows due to contractual disputes with his bandmates.

Tony looked well after his recent diagnosis with lymphoma - Ozzy proclaimed him "the Iron
Man!"
janpojar

Příspěvek od janpojar »

Rainmaker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rainmaker »

neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee BARK AT THE MOON jako otvírák? :((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((
Už nehraju, pouze poslouchám ...
tele.kom
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tele.kom »

Tak co vy na to? Za mě teda rozhodně palec nahoru, zní to stejně syrově jako jejich starý alba, Ozzy na to pořád má. I když sem ho v posledních letech považoval spíš za karikaturu sebe sama, tak ten hlas tam prostě pořád je. Upřímně jsem si myslel, že to jejich nový album bude propadák, ale tenhle návrat ke kořenům se mi hodně líbí a tohle mě fakt navnadilo
Trey
last.fm: http://www.last.fm/user/Roonagu
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/roonagu

Příspěvek od Trey »

Jj,rozhodně super, možná tomu pomohlo i to že Ozzy byl poslední rok a půl zase na drogách a chlastu.
Dustborn - http://bandzone.cz/dustborn
Arthemion - http://bandzone.cz/arthemion
Strandberg Boden NX7, Badstroke Invader 7, Ibanez RGA420Z, Jackson RR24, DOWINA DCE111-LE
Quad Cortex, Marshall JVM410H, ENGL E650 Ritchie Blackmore,
mikrofony: Shure SM7B, T.bone SCT2000
Rainmaker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rainmaker »

za mě teda fakt slabota, něco jinýho je nahrávat vklidu ve studiu a pak se předvést na podiu,
navíc mě ta skladba stylem připomíná tu srágoru od Metallicy a Lou Reda LULU
a že by tam byly nějaký super riffy ? to teda rozhodně ne
Už nehraju, pouze poslouchám ...
Wocass
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wocass »

Já osobně si myslím, že Ozzy na to má už jen ve studiu, nicméně koncert na řípu tomu byl důkazem. Asi bych se na živák nevydal, ale jak solové album Scream, tak i tohle se mi líbí.
Yethell
The Mirrors
Vojtaa
Změňme sebe změníme svět
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Mně se ten song líbí, celkově to je milé překvapení, jen bych přežil, kdyby to bylo o nějaké dvě minutky kratší. Takhle se to zbytečně táhne, chybí mi tam nějaký vývoj, který by po celou tu dobu bavil a držel člověka v pozoru.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
182

Příspěvek od 182 »

Mě se taky celkem líbí. Jen ty sloky jsou podle mě moc dlouhý. Víc jak minuta jen zpěvu a slabýho podkresu je podle mě už trochu nudný a ucouraný, ale zbytek fajn. Standartní strašidelná hudba s výbušným refrénem.
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Není to špatný song. Jak bylo řečeno, je to trochu natáhnuté, ale když si vzpomenu na prvních pár alb BS ze 70. let, tak tam také nikterak moc nespěchali v některých skladbách. BS mají být atmosféricky temní, plíživí, nahánět děs a to ten nový song docela splňuje. Osobně od nového alba ani tak moc nečekám, ale budu rád, když to z hlediska líbivosti bude přijatelné jako celek.

Obdivuju tu odvahu, že chtějí ještě vyjet na turné (pokud opravdu bude). Ozzy je v menší výhodě, může jen překvapit. Prvních deset koncertů by mohl zvládnout dobře, potom mu budou docházet síly i hlas, popř. zase onemocní a bude brát prášky a to se citelně projeví na jeho výkonech, jak se stalo při posledním velkém reunion turné přes několika lety.
tele.kom
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tele.kom »

áá.. to bolí, to bolí.. ale je od Ozzyho hezký, že když už zpívá falešně, tak alespoň konstantně celej song :)
MilanT

Příspěvek od MilanT »

tele.kom píše:áá.. to bolí, to bolí..
Občas to tahá za uši jak v pořadech Zpívá celá rodina nebo Doremi, ale neměl on něco upito?
Wocass
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wocass »

MilanT píše:
tele.kom píše:áá.. to bolí, to bolí..
Občas to tahá za uši jak v pořadech Zpívá celá rodina nebo Doremi, ale neměl on něco upito?
Já si myslím, že už na to Ozzy nemá, prostě čas se na něm podepsal a to všechno co prožil. Drogy, chlast, zase drogy. Mám ho hrozně rád, a nové alba vítám protože vím, že mu ten hlas ve studiu udělaj jako za starých časů, ale na koncert bych nešel.
Yethell
The Mirrors
Vojtaa
Změňme sebe změníme svět
tele.kom
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tele.kom »

MilanT píše: Občas to tahá za uši jak v pořadech Zpívá celá rodina nebo Doremi, ale neměl on něco upito?
No já si spíš říkám jestli nemá třeba nějaký sluchový problém, protože mi přijde, že to zpívá konstantně vedle o nějaký půltón.. Toho by si snad musel všimnout i kdyby vypil cisternu
weselow

Příspěvek od weselow »

Tak on Ozzy hlavně nikdy žádnej sluch neměl, nikdy nevěděl, co jsou to noty a vždycky zpíval tak, jak mu to huby vylezlo, takže.. :)
Trsátka: Sharkfin by Landström | Struny: Ernie Ball Top Heavy | Kytara: Fender Stratocaster | Efekti: Fender PT 100, Fender Fuzz-Wah (& booster), BBE Green Screamer, Boss DS-1 | Hlava: Blackheart Little Giant BH5H | Repro: Blackheart BH 112 / Kombo: Crate BT-15 | Hraju od léta 2007
grock

Příspěvek od grock »

Asi také problém s monitorem, moc nahlas možná...? To už jsem zažil i u jiných zpěváků, kteří jinak problém nemají.
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
tele.kom
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od tele.kom »

Tak první slovo které mě napadá po pár posleších nového alba je - stereotyp. Nerozeznávám jednu písničku od další, žádná nijak nevyčnívá. Jsou to Sabbtahi, není to špatné album, ale jediný song který mě opravdu zaujal je Zeitgeist což je takové pokračování Planet Caravan (což je jedna z mých nejoblíbenějších Sabbthích písniček, takže mi ta podobnost nijak nevadí). Takže, je to solidní album, ale ničím nepřekvapí ani nijak zvlášť nezaujme.

Ještě malá poznámka ke zvuku, je naprosto možný, že je to daný ripem, z kterého jsem to album poslouchal, ale takhle hnusně komprimovaný bicí jsem dlouho neslyšel. Rick Rubin je fakt borec
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Album jsem nesjel celé naráz. Tomu více prospěje, když si pustím dvě tři skladby. Další opět později atd.. Přes všechna pro a proti je přeci jen div, že se k tomu albu odhodlali a vydali. U mě se zdají bicí tak akorát. Hodnotil bych asi jako průměrnou desku. Nic inovativního, nic převratného. Zkrátka, je to takovej standard. Ale že jsou to Black Sabbath s Ozzym roku 2013, tak to dává tomu albu velmi lehký závan "starých časů".
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

Zkusil jsem to. To je ale nuda. Druhou šanci tomu asi nedám.
Odpovědět

Zpět na „Skupiny a hudebníci“