Co způsobuje pískání?

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Giuseppe

Re: Co způsobuje pískání?

Příspěvek od Giuseppe »

Můžu mít zdánlivě stejný dotaz? Mně píská levnej Stagg, Les Paul Standart od Epi i kamarádovo cosi metalovýho, cenově pohodlně do desítky. A to tak, že zkreslenej kanál postupně čím dál hlasitěji jedním tónem spíš hučí, než píská. Po nějaký době už trochu hučí i clean. Když sešlápnu Bosse i zkreslenej kanál na kombu, rve to uši pískotem. Zkoušeli jsme měnit kytary, kabely, vynechat krabičku, natáčet kombo, použít jiný a nic. Dělá mi to ve zkušebně, ale třeba i při nahrávání úplně jinde. Bylo mi doporučeno zavoskování, ale nechce se mi věřit, že na všech třech kytarách jsou podělaný snímače. Nějaký jiný nápady?
Btw. Ten Epi je z Kytar kupovanej v září a od začátku dělal trable, když mi nejdřív trhal na kobylce vysoký éčko. Tam jsem si poradil. Tady jsem úplně bezradnej.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Pokud pustíš zkreslení na aparátu a do toho ještě nagainovaný distortion, tak se nediv, že to píská, to je přirozené. Dělalo by ti to i na nejdražší výbavě.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
r0nn!e

Příspěvek od r0nn!e »

Giuseppe: Zkus se s kytarou postavit zády k aparátu a taky dál od aparátu. Pokud hučení neustane, tak je tu X dalších nejrůznějších důvodů, proč to hučí, takže budeš muset rozepsat detaily o aparátu.

Dále viz Nero.
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“