Lampové kombo do 10 000

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
arcilucifer

Re: Pomoc kupuji lampové kombo do 10 000

Příspěvek od arcilucifer »

..a třetí mu přikládala obklady :lol:
sebous

Příspěvek od sebous »

Chceš říct, že Laney VC30 s 30W v pseudo A třídě (někdo znalejší mě možná opraví jak to s těma třídama je, jedno je ale jasné je to hlasité jako prase) je na komorní hraní?

To by ti v tý komoře utrhlo hlavu :roll: :twisted:
Kytara: Squier Affinity HSS strat (middle pickup- Fender american std.)
Komba: Crate V18 2x12"
Efekty: EHX Memory Toy, Razzor Vintage OD, Behringer TU300, Home-made Proco RAT, Marshall VT-1
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

(v jaký komoře? :) )
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

jednoznačně bych doporučoval H&K Statesman, na bazaru je za 10, což je skvělá cena a ten aparát je perfektní, o mnoho lepší, než Randall, Laney nebo nejedbůh Bugera.)
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
mirostrat
Bandzone: https://bandzone.cz/lustifon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirostrat »

http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=6 ... rder=datum dokonca aj za 8 000 čo je skvelá cena, ber :!:
Lidi jsou jako zlá macecha, vyžmýkají tě, jako citrón a pak odkopnou, jako chcíplou krysu.
Red Dwarf : Nejlépe to měli vymyslené Eskimáci. Vystrčili staříky z Iglu a proto také neměli výraz pro Starobinec.
Se starobou přichází i moudrost, někdy ale přijde staroba sama.
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Maples píše:jednoznačně bych doporučoval H&K Statesman, na bazaru je za 10, což je skvělá cena a ten aparát je perfektní, o mnoho lepší, než Randall, Laney nebo nejedbůh Bugera.)
no tak třeba na higain mi příjde Bugera lepší... Za těch 8000 za HK není o čem...
Štábní Generál
Bandzone: http://bandzone.cz/stabzsco

Příspěvek od Štábní Generál »

Já tady nechci flámovat, pyžamo sem na sobě neměl strašně dlouho, od svejch dvanácti spím zásadně navostro, to s tou třetí rukou sem nepobral....., ale děkuju za podnětné připomínky.

Nesnažim se vnucovat s valvekingem jako že je best, to bych byl trouba, protože opravdu neni.
Má drobet dětskej charakter, ale koupilo si ho tolik lidí, a snažilo se z něj vykopat co možná nejvíc jako z málokterýho apce, že kdyby s nim Pepek měl jakejkoliv problém, tak na něj najde odpověď od spousty lidí na muzikantskejch fórech po celym světě. V tom mym třebas nic nepraská, nešumí ani se neobjevujou žádný nežádoucí zvukový jevy jenom díky pár hodinám googlování, a několika měsíčnímu ne zrovna levnýmu hledání mému uchu lahodícímu osazení V1-V2-V3. Teď nemluvim o tom kombu od Houdka, ale o bazarový hlavě co sem si koupil později, bo to kombo sem musel střelit. Já jenom abyste mě nepranýřovali,že sem byl nejdřív tak unešenej a pak honil správnej setup na flašky, ta hlava hrála příšerně když sem si ji poprvé přinesl.

VC30 sem zkoušel, hrálo krásně, ale ve zkušebně sem byl proti TSL2000 mýho druhýho kytaristy uplně k ničemu.

PepekKarel, tvoje uši ani vkus nikdo z nás nemá, a na výslednym zvuku se ti projeví taky tvoje kytara, kabely, ruce, a hlavně při snímání mikrofonem použitej reprák.

Nakonec, Maples je asi nejblíž, na klasickej rock, ten Kettner hraje úžasně, ale co si vlastnoručně nevyzkoušíš, o tom si můžeš v hlavě tvořit tak leda vzdušný zámky.
Obrázek
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

nevšiml jsem si, že by byla řeč o higainu - jedná se snad o aparát na rock nebo se pletu?
Statesman je perfektní, gainu má dostatek (na můj vkus možná až příliš, ale sám mám rockerverba, tak pomlčím)
pochopitelně rád lidem doporučuju něco, co bych si v případě různých požadavků pořídil sám a taky to osobně znám, kecání o ničem podle youtube není můj styl.
Bugeru, stejně jako Valvekinga bych si nekoupil NIKDY v životě, protože to jsou levný šmejdy z ošklivejch materiálů, ať se jedná o tolex, potažení, madlo, poťáky, zkrátka úplně všechno. Pokud to z rozehřátí hraním smrdí jako Spolana Neratovice, tak to je prostě nežádoucí aparát, potrpím si na kvalitně udělané věci, což tyto prostě nejsou. Zvuk nemá cenu hodnotit, to je osobní preference, ale mě VK vždy zněl a znít bude jako lampová náhražka, kde se žene zkreslení do konce přes diody a zní to jako předražený tranďák - a tak přelevněné higain celolampy mnohdy znějí. neuděláš nic.
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
mirostrat
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirostrat »

ja to nechápem ,že tie kettnery statesmany sa tak dlho válaju na bazáre , šak už za 10 tis je to super cena a nie že za 8,je to výborný aparát aj ked zo začiatku ked som ho mal tak skreslený sa mi moc nepáčil ale len do doby ked prišiel kámoš a hrali sme na nom so sedmičkou,no ten zvuk ma dostal a prišiel som mu na chut,bol som v kuchyni a kámoš hral v obývačke super zvuk,a nové stáli tušim okolo 26 tis českých,a tá robota ked som to videl rozobrané no niečo nádherné,a lidi šak trocha rozhodnosti do života, nie že dva mesiace sa pýtam čo si mám kupit a aj tak nič nekupim alebo kupim Marshall MG 15 za 1000 s odpáleným drive,a riešim krabku na skreslenie za 400 :lol: a že ,hráme revival SLAYER :D http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=6 ... =50&order= :shock: :shock: :shock: http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=6 ... =50&order= a toto ked dáš do koncáku tak neuveríš aký zvuk, od čistých po také štávy že AMEN :o
Lidi jsou jako zlá macecha, vyžmýkají tě, jako citrón a pak odkopnou, jako chcíplou krysu.
Red Dwarf : Nejlépe to měli vymyslené Eskimáci. Vystrčili staříky z Iglu a proto také neměli výraz pro Starobinec.
Latam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Latam »

Miro: Ty kettnery se dopradávaly (doprodávají) nové v rozmezí od 12 do 16 tisíc) takže třeba dual za 10 mi příjde přestřelený, quad za 8 už je akorát. Dneska na bazaru prodáš máloco za víc, než 50% kupní ceny. Podobná situace je třeba u blackheartů. Houdek doprodává BH 15 za 5 tisíc a lidi se ho snaží prodat na bazaru za 6,5 :)
mirostrat
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirostrat »

chá chá ,lidi nekdy nevedia čo maju pýtat, :cry: len ten doprodej je jedno možno dve kombá alebo zosiky,ja ked som ho chcel predat H+k el 84, som videl ten doprodej, skoro ma šlak trafil, naštastie som ho dost dobre vymenil,za statesman el 34, no a OT ja som predal motorku čo idu po 2200 -2500 EUR , za 1500 a inzerát bol za 1600 ešte stovku som mu zlavil, za dva týždne bola preč aj s prepisom :) http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=6 ... =50&order= a toto je ale výborná cena , možno ešte k jednání, keby som nemal kopec kadečoho tak ho kupim
Pepekkarel

Příspěvek od Pepekkarel »

Štábní generáli a Maples...nehádejte se každý má nějaký názor a já vám za něj děkuji(VŠEM!).Kombo Hughes máme ve škole(tranzistor) a myslím, že je to dobré kombo!Na druhou stranu Valveking se mi líbí míň, ale zase když to beru z té zvukové stránky tak není špatné.....nicméně jedu si v sobotu zahrát do kytar na komba abych se do prázdnin rozhodnul..
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

nehádám se, to dělám nerad.)jen se občas poměrně explicitně vyjadřuji k věcem, které opravdu nemám rád - to ale neznamená, že mám něco proti lidem, kteří je naopak rádi mají. vždyť je to vlastně úplně jedno, stejně si člověk musí na všechno zahrát sám.
Maples
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maples »

Jinak abych přidal zas něco kloudnějšího, nevšiml jsem si, že by někdo komentoval Fendera Super Champa. Já ho měl asi dva roky, tedy asi nějakou ranější verzi bez přívětku X2, myslím, že to bylo XD, ale na tom tolik nesejde - je to asi dost podobné.
Měl jsem ho nadoma, chvíli mi vydržel, ale má několik velkých nevýhod. 1) reprák! původní 10" je opravdu vhodný jen na čistý zvuk a ze zkreslených na pár módů, je chrchlavý, slaboučký a ani trochu netlačí. Vyměnil jsem ho za lepší, ale stejně je to pořád jen 10"
2) chémie! chémie i na čistém i na zkreslených zvucích, lampový je jen koncák (12AX7 plní funkci invertoru koncáku, takže je to simulace s lampovým koncem) a to je bohužel hodně znát, to kombo se jeví na první dojem skvěle, ale velice rychle omrzí, hlavně i kvůli tomu, že si vůbec nerozumí s krabičkami. Jako cvičítko OK, ale s kapelou takřka nepoužitelné - měl jsem ho na kapelním soustředění a bylo to peklo.
Štábní Generál
Bandzone: http://bandzone.cz/stabzsco

Příspěvek od Štábní Generál »

My se vůbec nehádáme jako my dva , nebo sem z toho neměl ten dojem :D , konec konců sem ti doporučil to samý co Maples, tady se ozvali jiný dva ftipalové na který sem reagoval. Je fakt, že pro mě je klasickej rock Metallica Killem-All, což sem už asi drobet pokřivenej. Jestli použiváš častějc clean tak si VK v životě nepořizuj, ošklivější chladnější a bezcharakterní zvuk maj snad jenom ty starý kazeťáky od vietnamců jestli si je pamatuješ :wink:
Obrázek
Ondskan

Příspěvek od Ondskan »

Štábní Generál píše:My se vůbec nehádáme jako my dva , nebo sem z toho neměl ten dojem :D , konec konců sem ti doporučil to samý co Maples, tady se ozvali jiný dva ftipalové na který sem reagoval. Je fakt, že pro mě je klasickej rock Metallica Killem-All, což sem už asi drobet pokřivenej. Jestli použiváš častějc clean tak si VK v životě nepořizuj, ošklivější chladnější a bezcharakterní zvuk maj snad jenom ty starý kazeťáky od vietnamců jestli si je pamatuješ :wink:
Stále pre mňa lepšie na čistom ako fender frontman. Inak je taký mdlý, keď sa s tým človek pohrá + dobrá gitara. Za tie prachy nie je o čom!
Gear: Godin Progrresion, Schecter C1 w/SD TB4 + SH2 and 10-52 strings, Dunlop 87B Trigger, Laney TT50H, Checha 1x12 Open Back Cab - Celestion GT75; TC Electronic G-Sharp, CarlMartin 2WAH, Korg PitchBlack, Alesis iO2 Express + Amplitube3 + Reaper
https://www.youtube.com/user/Truecrew01 (Band)
http://bandzone.cz/guitarelectrification (Project)
Pepekkarel

jasné :D a na tom čistém kanálu mi záleží...ají zkreslený...... :D
A ten Fender má teda hodně nevíhod...já jsem si ho pouštěl na youtube a nějak že by mě ohromil to ne ....
Pepekkarel

tak jsem se vratil z kytar......hral jsem na lampové kombo Laney VC 15 a myslím, že nemusím hledat jiné :D
přesně podle mích požadavků zvuk nádherný není co dodat....
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

No opavdu netuším, jak chceš bez nazvučení hrát s tím patnáctiwatovým kombem s desítkou reprákem hrát rock s kapelou. Nevím, jaký reprákový zázrak je v tom Laney, ale já nedávno zkoušel desítku Celestion Gold (98db citlivost, zatím nejhlasitější a nejmohutněji znějící desítka, co jsem kdy měl) připojenou k 30W AC30 a vůbec jsem se neslyšel a to nehrajem zrovna nahlas. Když si vemu, že reprák v tom Laney bude mít citlivost tak 95-96db, tak teda hodně zdaru :roll:

No opravdu je zajímavé, jak lidi ignorují toho quad statesmana za 7500 na bazaru, pro kytarou s humbuckerama to je super kombo, výkon tak akorát :wink:
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Jednou jsem si vzal LC15 na zkoušku a bylo to na hraně se skresleným a čistý jsem mohl uplně zapomenout. Na doma zbytečně silné a do zkušebny slabé :?
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“