Dobrý den, už jsem zde jednou psal. A také jsem díky vám pořídil Audix OM2, jenže do zkušebny je výborný ale tentokrát bych chtěl zkusit něco víc nahrát a s audixem to není nejlepší. Takže další volba je asi kondenzátorový nebo podobný mikrofon (páskový, lampový - nevyznám se v rozdílech) mikrofon s velkým SPL. Jenže všechny maji tak nějak max 130SPL stačí to na ty screamy a hlavně na growly při kterých má mnohdy i audix problemy? Chci to teda výhradně na nahrávání spíše hlubších growlů tak abych od toho nemusel stát bůhví jak daleko. Mělo by to zvládat zaznamenat v dobré kvalite screamy a growly podobné Mitchovi z kapely Suicide Silence
ukázka: http://www.youtube.com/watch?v=_Yr5rn3S ... ure=relmfu
zatím v té menší cenové relaci mi přijde dobrý MXL 770 s 137 SPL, ale ostatním parametrům nerozumím takže je to těžké porovnat ostatníma.
Cena by měla být co nejmenší avšak zase když bude něco sice o 1000 dražsí ale několikanásobně lepší tak radši ten lepší. Takže nejlépe kolem 2000, a max tak +-3500, chci to hlavně na domácí poměrně obyčejné nahrávání, nikoliv na studio.
Za každou odpověď budu nesmírně rád a pokuď jsem se nevyjádřil přesně klidně se ptejte. děkuji
Kondenzátorový mikrofon na growl/scream do 3500
Pravidla fóra
-
dickies333
Re: Kondenzátorový mikrofon na growl/scream do 3500
Podle mne se údaji o SPL nemusíš vůbec řídit. Ten zpěv, jaký je na videu, je naopak slabší, než normální zpěv. Navíc pokud hodláš tvořit nahrávky, rozhodně nebudeš mít mikrofon přímo u pusy, ale o něco dále. Navíc se tam někam musí vejít pop filtr.
Ostatně páskový a ani kondenzátorový mikrofon by nesnášel moc dobře, kdyby se k němu dostávaly sliny z tvé pusy při blízkém snímání.
Ostatně páskový a ani kondenzátorový mikrofon by nesnášel moc dobře, kdyby se k němu dostávaly sliny z tvé pusy při blízkém snímání.
Zvukař z Podkrkonoší
-
dickies333
Bylo mě řečeno ze na scream je potřeba co nejvyšší SPL, ale pokud stačí těch 130 SPL, tak bude aspoň sirsi výběr. Tou nahrávací vzdálenosti jsem myslel to abych nemusel stát dal než 5-10 cm od filtru, u OM2 při growlech musím být tak 5 cm od mikrofonu, což mě docela štve. Jinak děkuju za odpověď
Jinak každá slušná firma vám umožní po domluvě vyzkoušet různé mikrofony u nich na prodejně. Takže sám uvidíš, jak si mikrofon poradí.
Zvukař z Podkrkonoší
-
dickies333
To určitě např v audioteku vyuziji, jen bych rád měl nějakou představu po jakých typech koukat a šel tam třeba s 4 návrhy a po vyzkoušení a až po případné nespokojenosti začal vybírat dalsi bez znalosti parametrů.
-
dickies333
To tu vážně není nikdo kdo by měl nějaký návrh? děkuji za odpověď