Slap
Pravidla fóra
Slap
čau, potreboval bych poradit jak vylepsit zvuk pri slapu (rukou ne trskatkem). Jak si nastavit stredy vejsky basy na kombu jak by to melo bejt idealni jestli min basy a vic vejsky nebo stredy, jestli mit spis zaply predni nebo zadni snimac a jake struny jestli tvrde nebo mekke a jestli tluste nebo naopak. prosim prosim poradte ... diky moc
Hm..ja myslim ež tohle všechno je naprosto individuální a návod na to není...každymu lahodí jinej zvuk, i při slapu.xalatan píše:snimac u kobylky, vysky basy naplno, středy dolu,
struny nizko nad hmatnikem...
jestli mekke nebo tvrde je na tobe, co se ti bude libit vic
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...
Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
to je jasneKIWI píše:Hm..ja myslim ež tohle všechno je naprosto individuální a návod na to není...každymu lahodí jinej zvuk, i při slapu.xalatan píše:snimac u kobylky, vysky basy naplno, středy dolu,
ja napsal jak to mam rad ja
Za mnohé ze svých starých příspěvků se hluboce stydím.
diky moc za rady :-* urcite to uziji a zkusim. a pri vyberu strun, kdyz koupim tvrdy struny jakej to spis bude delat zvuk vic kovovej vic drsnej a pri mekcich strunach zas naopak ? a nebo to je uplne jiankxalatan píše:to je jasneKIWI píše:Hm..ja myslim ež tohle všechno je naprosto individuální a návod na to není...každymu lahodí jinej zvuk, i při slapu.xalatan píše:snimac u kobylky, vysky basy naplno, středy dolu,
ja napsal jak to mam rad ja
No na slap bych radši nekupoval .35 mohlÿ by se utrhnoutkrejca píše: diky moc za rady :-* urcite to uziji a zkusim. a pri vyberu strun, kdyz koupim tvrdy struny jakej to spis bude delat zvuk vic kovovej vic drsnej a pri mekcich strunach zas naopak ? a nebo to je uplne jianka zalezi i na velikosti strun ?
Pokud jde o nastavení paratury, tak já má třeba nastavenej středovej zvuk a ten slap se mi líbí víc. Když jsou spíš basy a výšky, tak výšky jsou fakt hodně ostrý a basy mužou byt zahuhlaný, zatímco když máš středy, trochu víc to tlačí a je to srozumitelnější..ale jak říkám - individualita.
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...
- Nesst
- Bandzone: http://www.bandzone.cz/tau
- Kontaktovat uživatele:
- Stanley
- Kontaktovat uživatele:
KIWI: .35 struny se při slapu neutrhnou, a to trham G strunu celkem brutálně, záleží na tom, z čeho jsou ty struny dělaný a kolik stály. Jinak zvuk na slap mám radši vejškovější, Jazz Bass snímač u kobylky je ideální. Možná ten zvuk malinko nakresli gainem, jen tak lehce, aby to nebyl bzučák.
Basuju: Jackson C20
Kejtruju: Apollo DMG-1200
Apec: Laney H160b, Peavey Blazer 158, Kustom KLA 10
Kejbly, struny: Warwick
Prcátka: Dunlop .68, Brain .71
Já neřikal že se utrhnou ale mohloy by - já sje mutrhnul .45Stanley píše:KIWI: .35 struny se při slapu neutrhnou, a to trham G strunu celkem brutálně, záleží na tom, z čeho jsou ty struny dělaný a kolik stály. Jinak zvuk na slap mám radši vejškovější, Jazz Bass snímač u kobylky je ideální. Možná ten zvuk malinko nakresli gainem, jen tak lehce, aby to nebyl bzučák.
- Stanley
- Kontaktovat uživatele:
Aha, tos tu basu zvedal za strunu?KIWI píše:Já neřikal že se utrhnou ale mohloy by - já sje mutrhnul .45Stanley píše:KIWI: .35 struny se při slapu neutrhnou, a to trham G strunu celkem brutálně, záleží na tom, z čeho jsou ty struny dělaný a kolik stály. Jinak zvuk na slap mám radši vejškovější, Jazz Bass snímač u kobylky je ideální. Možná ten zvuk malinko nakresli gainem, jen tak lehce, aby to nebyl bzučák.
Basuju: Jackson C20
Ne jen nevinně slapoval Get on Top od redhotů..ale ty struyn byly unavaný už asiStanley píše:Aha, tos tu basu zvedal za strunu?KIWI píše:Já neřikal že se utrhnou ale mohloy by - já sje mutrhnul .45Stanley píše:KIWI: .35 struny se při slapu neutrhnou, a to trham G strunu celkem brutálně, záleží na tom, z čeho jsou ty struny dělaný a kolik stály. Jinak zvuk na slap mám radši vejškovější, Jazz Bass snímač u kobylky je ideální. Možná ten zvuk malinko nakresli gainem, jen tak lehce, aby to nebyl bzučák.
-
chroustjazz
Re: Slap
chtěl bych se zeptat na výšku strun pro slap - jak hodně je rozhodující?
free jazz, volná improvizace, soudobá hudba
- whisoure
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/dondak
- Kontaktovat uživatele:
je to pořád stejný jako když hraješ prstama. prostě čim níž, tim dřív začnou chrastit při vzrůstající intenzitě hraní. Ale taky je to pohodlnější.chroustjazz píše:chtěl bych se zeptat na výšku strun pro slap - jak hodně je rozhodující?
Fender Am. Deluxe JAZZ 08'|Greco Jap. PRECISION 76´|Fender Am. Deluxe DIMENSION HH V 13'|Breedlove RETRO D/ERe 08'|Squier Affinity TELECASTER 13'|Stamar DREADNOUGHT ?? 
https://facebook.com/stevensofficialpage
Markbass LITTLE MARK TUBE|Ampeg SVT-212AV|Hartke HD210
https://facebook.com/stevensofficialpage
Markbass LITTLE MARK TUBE|Ampeg SVT-212AV|Hartke HD210
No, pro me docela jo, kdyz hraju na basu, ktera ma vysoke dohmat, moc dobre se mi na to neslapuje, potazmo toho nejsem vubec schopny...whisoure píše:je to pořád stejný jako když hraješ prstama. prostě čim níž, tim dřív začnou chrastit při vzrůstající intenzitě hraní. Ale taky je to pohodlnější.chroustjazz píše:chtěl bych se zeptat na výšku strun pro slap - jak hodně je rozhodující?
-
chroustjazz
a jak je máš vysoko..řekněme nad 12. pražcem?KIWI píše:No, pro me docela jo, kdyz hraju na basu, ktera ma vysoke dohmat, moc dobre se mi na to neslapuje, potazmo toho nejsem vubec schopny...whisoure píše:je to pořád stejný jako když hraješ prstama. prostě čim níž, tim dřív začnou chrastit při vzrůstající intenzitě hraní. Ale taky je to pohodlnější.chroustjazz píše:chtěl bych se zeptat na výšku strun pro slap - jak hodně je rozhodující?
Asi 2mm.chroustjazz píše:a jak je máš vysoko..řekněme nad 12. pražcem?KIWI píše:No, pro me docela jo, kdyz hraju na basu, ktera ma vysoke dohmat, moc dobre se mi na to neslapuje, potazmo toho nejsem vubec schopny...whisoure píše:je to pořád stejný jako když hraješ prstama. prostě čim níž, tim dřív začnou chrastit při vzrůstající intenzitě hraní. Ale taky je to pohodlnější.
-
chroustjazz
a jak je máš vysoko..řekněme nad 12. pražcem?[/quote]
Asi 2mm.[/quote]
aha..já mám pět..v tom asi bude problém
Asi 2mm.[/quote]
aha..já mám pět..v tom asi bude problém