Tak o to že by to rozbili bych se nebál ale chtěl bych si na to prostě zahrát chápešMcPhisto píše:To Filomen : Ta tribute 50 rada s humbuckerama je celkove povedena..kdyz sem u thomanna byl, tak ji tam zkousel temer kazdej. Mel sem v ruce 3 kusy a vsechny naprosto ok,takze vazne doporucuju, ale je jasny, ze zrovna ten kus co ti poslou muze bejt spatnej. Jedine si tam zajet a vybrat si, ale zase pokud si z moravy nebo vychodu tak je to dost daleko.Pokud bys posilal, tak si to nech poslat na dobirku kuryrem, pri prevzeti si ji muzes prohlidnout a pokud by byla zlomena nebo neco spatne tak ti poslou novou.
Gibson Les Paul Studio Faded - "ošoupání" laku
Pravidla fóra
Re: Gibson Les Paul Studio Faded - "ošoupání" laku
DaveX píše:Hráli jste už někdo na ty "nové" Gibson LP Studio faded s hmatníkem Obeche a snímačema Burstbucker Pro?
Tak já si ji ve čtvrtek vyzkouším sám
-:- Gibson Les Paul Studio Ebony [Schaller Lock Tuning keys, bone nut, diamond plate pickguard] -:-
-:- ENGL Blackmore -:- HARDBOX 212XL -:-
-:- Planet Waves cables -:- Rotosound strings -:- Dunlop Gator picks -:-
-:- ENGL Blackmore -:- HARDBOX 212XL -:-
-:- Planet Waves cables -:- Rotosound strings -:- Dunlop Gator picks -:-
Já mám SG faded už čtvrtej rok, hraju ho hodně , a s lakem mám podobnou zkušennost. Pocvrndali mi ho vodkou a lak se rozpustil. Ale je to v místě, kde to vypadá jako přirozeně opotřebované. Ten lak je tenkej, ale dá se tomu pomoct. jednou,dvakrát do roka celou kytaru napajcuju voskem na kytary. Jinde, než po té vodce lak díky tomu sjetej nemám.jaty píše:Já mám Faded LP asi 2 roky. Známky opotřebování jsou viditelné, ikdyž to není tak horzné. Lak na krku už pomalu mizí a červená se mnění na barvu dřeva. Jinak je lak velmi náchylný. Jednou při hraní jsem si nastříkal ruku přípravkem proti komárům a lak mi zmizel úplně natěstí jen na málé části kytary. Ale plná spokojenost. Je ale potřeba ji docela čistit. Lak je tenký a je znát každá nerovnost na dřevu kde se často usazují nečistoty.
http://kytary.cz/dunlop-vosk-na-lesteni ... /HN021332/
Krk ze zadní strany je už bez laku a tak ho po každém hraní natírám olejem na hmatníky.
http://kytary.cz/dunlop-pripravek-pro-u ... /HN077265/
Gibson SG-SFWCH
kombo: Roland Cube
Boss LS2, Boss AC3,Blackstar HT Dual,
Digitech Multi Chorus, EHX - Freeze Retainer,Morpheus Capo
Vysílačka: Line 6 Relay g30
- Alternátor
Teď to bude asi znít jako stupidní dotaz, ale pokud z kytary sleze lak (dejme tomu ze zadní části krku) a nechá se to jen tak, hrozí nějaký poškození dřeva?
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
U javorových krků hrozí, že se ušpiní a zešednou 
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
Když něco nevím, tak se zeptám, tak proč stupidní dotaz? Nemyslímsi, že by se dřevo nějak poškodilo, ale pot a prach dovedou své. Bodeš mít krk osraný a oblitý o je jen na tobě, jak to budeš snášet. Každopádně nic nezkazíš, když ho čas od času očistíš a ošetříš. Je tu i možnost znovu ho nalakovat.Alternátor píše:Teď to bude asi znít jako stupidní dotaz, ale pokud z kytary sleze lak (dejme tomu ze zadní části krku) a nechá se to jen tak, hrozí nějaký poškození dřeva?
Gibson SG-SFWCH
Já to mám vojetý takhle, ale vůbec mi to nevadí
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Grocku, co to je za ročník?
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Přesně to už asi nikdo nezjistí, údajně 68-70, tělo je pancake, ale krk ještě z 1 kusu, snímače nejsou orig. ale hraje to moooc pěkně, zamiloval jsem se na první brnk 
1kusový krk končí cca červen 1969grock píše:Přesně to už asi nikdo nezjistí, údajně 68-70, tělo je pancake, ale krk ještě z 1 kusu, snímače nejsou orig. ale hraje to moooc pěkně, zamiloval jsem se na první brnk
Pancake začly časně 1969 (javorový proužek byl nejdřív blíž topu) - od pol. 69 byl uprostřed
Nápis Made in USA na hlavě = od poloviny roku 1970.
Voluta (ale ta je až u 3 dílného krku) = ke konci 1969
Asi bys měl mít číslo v rozmezí 540xxx- 570xxx, pokud to je teda první polovina roku 1969 ...
I´m wheels... movin´wheels
673xxx+ Made in USA+ voluta+ proužek blíž topu. Záhada. Ale čína to není
I tak ale dík za info, Tondo!
možná to sem patří, trochu vlastně vůbec ne, ale co se dá dělat, právě ji třímám v ruce jako skoro každou chvilku, kdy to jen jde a narazil jsem na toto téma, tak přikládám dříví své nové kytáry do skomírajícího ohně tohoto vlákna.
mám 3 týdny Gibson LP Tribute 60s Goldtop, ta levná kráska od Gibsonu, co na první pohled z dálky může vypadat i jako reissue custom shop. nebudu se moc rozepisovat o tom, jak bezkonkurenční je to na tu cenu nástroj, o mnohém svědčí i to, že nemám rád nové nástroje a je to první kytara, co jsem si novou pořídil a asi jen kvůli tomu, že je to dost čerstvá řada.
ale abych se pohnul - také se svým způsobem řadí do kategorie LP Faded, protože má tenoučký matný (nitro) lak a ten sjíždí neskutečně rychle dolů. jak jsem psal, mám ji akorát tři týdny a za tu dobu se již zcela vyleštil krk a horní hrana vrchní vrstvy, vzadu se již rýsuje lem a kolečko od pásku. stačí přejet poměrně jemně nehtem po laku a hned se udělá drobná rýha. zkrátka a dobře, ten lak se opotřebovává opravdu nadmíru rychle, ale nemyslím si, že to je na škodu. sám mám určitý vintage vzhled rád, ale pouze, pokud je způsobený používáním a opravdu mou hrou, takže jsem zvědavý, jak bude vypadat za rok, dva. každopádně hodně i díky tomu laku hraje výtečně průrazně i nasucho, z mých kytar jistě nejvíc, a to mě baví velmi. at to hrá, majte sa!
mám 3 týdny Gibson LP Tribute 60s Goldtop, ta levná kráska od Gibsonu, co na první pohled z dálky může vypadat i jako reissue custom shop. nebudu se moc rozepisovat o tom, jak bezkonkurenční je to na tu cenu nástroj, o mnohém svědčí i to, že nemám rád nové nástroje a je to první kytara, co jsem si novou pořídil a asi jen kvůli tomu, že je to dost čerstvá řada.
ale abych se pohnul - také se svým způsobem řadí do kategorie LP Faded, protože má tenoučký matný (nitro) lak a ten sjíždí neskutečně rychle dolů. jak jsem psal, mám ji akorát tři týdny a za tu dobu se již zcela vyleštil krk a horní hrana vrchní vrstvy, vzadu se již rýsuje lem a kolečko od pásku. stačí přejet poměrně jemně nehtem po laku a hned se udělá drobná rýha. zkrátka a dobře, ten lak se opotřebovává opravdu nadmíru rychle, ale nemyslím si, že to je na škodu. sám mám určitý vintage vzhled rád, ale pouze, pokud je způsobený používáním a opravdu mou hrou, takže jsem zvědavý, jak bude vypadat za rok, dva. každopádně hodně i díky tomu laku hraje výtečně průrazně i nasucho, z mých kytar jistě nejvíc, a to mě baví velmi. at to hrá, majte sa!
Fender AM Professional II Roasted Pine (2023), Fender American Stratocaster (2006), Fender Troy Van Leeuwen Jazzmaster (2021), Gibson LP Studio (1992), Gibson 60's Tribute Goldtop P90 (2011) -> Orange Rocker 15, Vox AC10
- Alternátor
Faded Explorera mám už rok a mám teda vyleštěnej krk (dokud byl matnej, byl pocitově příjemnější) a lak mi trošičku (jen neznatelně) slezl v místě, kde mám opřenou pravou ruku při hraní. Ale je to vidět jen zblízka a když se na to člověk zaměří. Faktem je, že na tu kytaru hraju tak nějak pohodově a "neprasim" ji. Kdybych na ní hrál stejným stylem, jako na Les Paula, tak vypadá podstatně hůř. Ta kytara je prostě úplně jiná a ten styl hraní mi u ní vyhovuje, není to kvůli tomu, aby mi tam lak vydržel navěky (i když by mi to nevadilo
).
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida