Stavba lampové hlavy(ičky) - rady, postup...

Stavba a úpravy zesilovačů, reproboxů či komb
Odpovědět
HUDY

Re: Stavba lampové hlavy(ičky) - rady, postup...

Příspěvek od HUDY »

Core: No, nahrávat ještě nebudu, podstoupí ještě pár úprav. Jinak zvuk je hodně čistej, zkreslenej z toho prakticky nedostanu.

Dan: Tak ze svorkovnice taky nejsem nadšenej, vidět to není tak je to jedno:D
MrB14ck

Příspěvek od MrB14ck »

moc pěkná práce!!! hlavně ta bedna značí že seš opravdu šikovnej - klobouk dolů...
JJ Gtrs "Yamaha SG-40 replica", Aria Diamond 1803T, Zenon Audition->TC Polytune mini->Super Electric MK1.5->Boss DC3->Ibanez SC10->Ibanez DE7->Yamaha MagicStomp->Acoustic 450->Selmer T&B 212 + Stanley 212
www.black-audio.net
HUDY

Příspěvek od HUDY »

Díky, bedna mi dala opravdu zabrat, všechno jsem dělal prakticky na koleně bez nějakého lepšího nářadí :D
Maisner
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maisner »

zdravim, tak trochu po odmlce jsem du pro rady. dodelal jsem preamp recta, mel jsem trochu problemy s brumem ale ty jsem skoro uplne odstranil prezemnenim vstupu. porad se mi to sice trochu brumi, ale hlavne kdyz mam volume snimace na kytare na plno a stojim s kytarou u trafa. asi zari jak svine. muj problem je ted ve zvuku co z toho leze. zkreslenije je pro me idealni, ale je to na me moc stredove a nedari se mi z toho vytahnout poradne basy. nevite jakou upravou bych mohl tam ty basy dostat o neco vic??
Fokus-H Les Paul 2 (Pickup: EMG 81)
VOX Valvetronix AD15VT
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

no a co jsi teda nakonec stavěl?
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
Maisner
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maisner »

Stavěl jsem recto podle tohoto trošku upraveného schematu (zustal pouze red kanál) . Zdá se mi to moc středové a chtěl bych z toho dostat o něco víc basů. Na originál Mesu jsem nikdy nehral tak nevím jestli to tak fakt u nich je nebo jsem někde udělal chybu.
VOX Valvetronix AD15VT
Dan Rohanský

Příspěvek od Dan Rohanský »

Maisner píše:Stavěl jsem recto podle tohoto trošku upraveného schematu (zustal pouze red kanál) . Zdá se mi to moc středové a chtěl bych z toho dostat o něco víc basů. Na originál Mesu jsem nikdy nehral tak nevím jestli to tak fakt u nich je nebo jsem někde udělal chybu.
Jasně no, ono to basy moc nemá :?
Co takhle si na to zahrát s pořádnou kytarou? :lol: Ty emg hrajou hlavně středy a nic moc okolo.
Btw co k tomu máš za konec, box...?
Maisner
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maisner »

Tak zatím ten preamp ženu do toho mojeho komba (Vox Ad15Vt). Konec k tomu nemám zatím udělanej. Ten bude příští měsíc po výplatě :lol: Bude to ten 20W SE z AX84. Na lepší kytaru zatím nemám, ted jsem se dal do zesáku :-D
VOX Valvetronix AD15VT
Dan Rohanský

Voxe neznám, ale píchni to do pořádnýho konce, bedny a musí to mít basů, že nevíš co s nima. :)
Maisner
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maisner »

Taky si říkám, že by to mohlo být tím že to nemá pořádný konec a bedny. Ale zase si říkám, že když hraju na toho voxe tan ten má basů dost když chci a to z toho mojeho preampu nedostanu ani nahodou..tak si říkám, že je asi někde chyba :?
VOX Valvetronix AD15VT
lunchie

Příspěvek od lunchie »

to asi jo .... ten rectifier ma basu az moc ... osobne s nima nejdu vice nez 9-10h.
Dan Rohanský

lunchie píše:to asi jo .... ten rectifier ma basu az moc ... osobne s nima nejdu vice nez 9-10h.
Jo jo, jsem na tom stejně :)
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

kdo ví, je možné že tam máš chybu, ale spíš bych viděl problém v tom že chceš velký zvuk od 15W komba s 8 palcovým repro, to prostě ani basy mít pořádně nemůže. Efektovou smyčku to nemá ne? takže to pouštíš přímo do vstupu? je možné že ti preamp zvuk částečně ořeže a proto se ti basy ztratí.

Moje poslední zkušenost:
Hele postavil jsem recto na zakázku, odzkoušel to se svojí kytarou a na svém boxu a basů to mělo moc a moc. Šlo to ke kupci a prej je zvuk tenkej, nemá objem, hutnost, basy, bla, bla, bla... (má v kytaře aktivní emg a box nakej základní randall s vyměněnejma dvěma reprama za V30)- Přivez to, posadili jsme to zas na mojí bednu (polootevřená 1x12) a kytaru s pasivama (RM pickups), koukal s otevřenou hubou že mu z toho nikdy takovej zvuk nelez. No nic, byly tam starý mizerný trafa, nechal jsem namotat nový, dali jsme je tam, na mym boxu s pasivama hned po prvním zapnutí byl nadšenej. Přivez to domů a prej to musí dokopávat dalším efektem aby to mělo hutnost a že mu to ani nerezonuje s pokojem...
St.Anley Tube Amps
Maisner
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maisner »

Díky za odpovědi, už jsem to vyřešil problém byl trochu v nastavení toho komba. Předtím jsem to pořádně nezkusil. ted při správnem nastavení preampu a toho komba z toho dostanu zvuk který chci a který jsem od toho čekal (samozřejmě v rámci možností toho voxe) :) Omlouvám se za asi předčasný příspěvěk tady s problém, který ani nebyl. Přesto, kdybych si chtěl s tím hrát, myslím s výsledným zvukem..Které hodnoty součástek upravovat? Zesílení jednotlivých preamp stage katovými kondíky, že? Těď tam jsou 1uF. Až do jakých hodnot můžu jít? A změna kondíků v korekcích? Jěště jsem se chtěl zeptat, kolik by mělo jít z toho preampu cca mV???
VOX Valvetronix AD15VT
Stanley06
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley06 »

přímo z preampu pokud nemáš smyčku ti může jít třeba až taky několik voltů, případně i desítek voltů. upravováním hodnoty katodovejch kondíků měníš boost od určitých frekvencí, jak, to je vidět tady na tom obrázku:
Obrázek
zesílení jednotlivejch triod můžeš měnit velikostí anodovejch a katodovejch kondíků, je k tomu tzv. triode kalkulačka zde: http://amps.zugster.net/tools/triode-calculator

na equalizaci je výbornej program Tone Stack Calculator: http://www.duncanamps.com/tsc/

equalizaci celýho aparátu můžeš upravit ještě vazebníma kondíkama mezi triodama, větší hodnota propustí víc basů, ale bacha aby ti to pak nezačlo prdět, laď to ale až s pořádným koncem a boxem, jinak ti to pak bude k ničemu
St.Anley Tube Amps
Moleek

Příspěvek od Moleek »

TEn tone stack calculator jsem teď stáhnul, že ho vyzkouším a případně doporučím (znal jsem ho jen hodně zhruba). Každopádně s ním mám problém, že při změně čehokoliv jiného než jezdců poťáků a hodnot kondíků mi zamrzne (tzn nejsem schopen měnit hodnoty poťáků, odporů a vstupní impedance) .. Je chyba jen u mě?
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A

http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

Maisner píše:Díky za odpovědi, už jsem to vyřešil problém byl trochu v nastavení toho komba. Předtím jsem to pořádně nezkusil. ted při správnem nastavení preampu a toho komba z toho dostanu zvuk který chci a který jsem od toho čekal (samozřejmě v rámci možností toho voxe) :) Omlouvám se za asi předčasný příspěvěk tady s problém, který ani nebyl. Přesto, kdybych si chtěl s tím hrát, myslím s výsledným zvukem..Které hodnoty součástek upravovat? Zesílení jednotlivých preamp stage katovými kondíky, že? Těď tam jsou 1uF. Až do jakých hodnot můžu jít? A změna kondíků v korekcích? Jěště jsem se chtěl zeptat, kolik by mělo jít z toho preampu cca mV???
Pannenko skákavá. Vždyť si to schema projdi a zamysli se nad tím. Z tohoto předzesu těch basů asi moc nedostaneš. Pohraj si s kondíkem C11. Hodnotu postupně navyšuj. Basy se musí objevit v dostatečné míře.
Dan Rohanský

Jak to že ne? To má basů až nad hlavu.
Spíš si udělej pořádný konec...
lunchie

Příspěvek od lunchie »

urcite ten 2n2 nezvysovat, pokud teda nechces pekne uprdeny zvuk ... jak pise Dan, radsi si k tomu porid nejaky rozumny konec a hlavne bednu.
Maisner
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maisner »

Jo ted to nebudu zatím řešit až budu mít konec hotový tak uvidím, ale myslím, že to bude v klidu. Díky :wink:
VOX Valvetronix AD15VT
Odpovědět

Zpět na „Aparatury“