Nahrávání - el. bicí
Pravidla fóra
Nahrávání - el. bicí
Dobrý den, narazil jsem na tomto fóru na sekci, kde se řešily 2 modely el. bicí - nadpis: "Medeli DD506 vs. Alesis DM6"
Se svým dotazem jsem byl nasměrován zde, a tak zkusím mou otázku zkopírovat tady:
"Chtěl bych se zeptat, zda má někdo (jak už se zmíněným typem Medeli či Alesis) zkušenost s náhráváním do PC. Hraji na kytaru a klavír, ale jeden z těchto typů zvažuji ke koupi... Důvod?
Jednak už mě za ty léta bolí prsty, jak s nimi při každé příležitosti tluču o hrany stolu, čili chci se naučit hrát na bicí... Druhým důvodem je pak fakt, že si ve volném čase skládám skladby, následně je přes extérní zvukárnu zahraji na kytaru, klávesy a pomocí studiového mikráku i na ostatní nástroje... Jen to nastavování automatických bicích v programu mi celkem nejde - radši než vkládat intervaly a hrabat se v softwaru, bych upřednostnil kdybych si mohl potřebný rytmus zahrát sám..."
Se svým dotazem jsem byl nasměrován zde, a tak zkusím mou otázku zkopírovat tady:
"Chtěl bych se zeptat, zda má někdo (jak už se zmíněným typem Medeli či Alesis) zkušenost s náhráváním do PC. Hraji na kytaru a klavír, ale jeden z těchto typů zvažuji ke koupi... Důvod?
Jednak už mě za ty léta bolí prsty, jak s nimi při každé příležitosti tluču o hrany stolu, čili chci se naučit hrát na bicí... Druhým důvodem je pak fakt, že si ve volném čase skládám skladby, následně je přes extérní zvukárnu zahraji na kytaru, klávesy a pomocí studiového mikráku i na ostatní nástroje... Jen to nastavování automatických bicích v programu mi celkem nejde - radši než vkládat intervaly a hrabat se v softwaru, bych upřednostnil kdybych si mohl potřebný rytmus zahrát sám..."
Re: Nahrávání - el. bicí
Neni to problem, budes maximalne potrebovat USB-MIDI prevodnik, pokud nemas zvukovku s MIDI vstupem.
Jinak na internetu se vali plno rytmu pro bici (google: drum patterns, drum grooves atd.), mohl bys to skladat z nich a pripadne upravovat podle obrazu sveho. Ono totiz to je dost zradne - nez budes umet slusne bubnovat (abys to nemusel moc upravovat v pocitaci), tak to potrva, navic stejne nebudes moc dobre umet hrat na klasicky bici, protoze na elektriky se hraje trochu jinak. Samozrejme neni az takovej problem se preucit, ale prejit neni samozrejmy.
Jinak na internetu se vali plno rytmu pro bici (google: drum patterns, drum grooves atd.), mohl bys to skladat z nich a pripadne upravovat podle obrazu sveho. Ono totiz to je dost zradne - nez budes umet slusne bubnovat (abys to nemusel moc upravovat v pocitaci), tak to potrva, navic stejne nebudes moc dobre umet hrat na klasicky bici, protoze na elektriky se hraje trochu jinak. Samozrejme neni az takovej problem se preucit, ale prejit neni samozrejmy.
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
MIDI převodník už mám...
) Jinak bicí jsem teď testoval 2 dny a světě div se, celkem mi to jde - během té chvilky jsem se naučil celou (dejme tomu středně těžkou) skladbu. No, takže jestli nebude žádný problém s nahráváním (např. Cubase), budu velmi spokojen.
)
Nemel by byt zadny problem. Nicmene je tu jeste jedna zalezitost - pokud budes nahravat midi data, tak musis zvuky dodat v pocitaci. Muzes pak zpetne pres MIDI out prohnat data z Cubase modulem a z nej nahravat audio vystup, ale to mi prijde zbytecne slozity a u levnych bicich nebudou ty zvuky uplne super. Muzes pak dokoupit VST samply, ja pouzivam Steven Slate Drums EX a muzu doporucit (navic stoji min nez konkurence).
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
Somnus Aeternus
Somnus Aeternus
Ahojte,
mam prosbu. K elektrickým bicím byl kabel, který je určený k zapojení do PC a nahrávání. Problém je, že když ho zapojím do PC, tak mi to ukazuje neznámé zařízení.
Nevíte čím by to mohlo být?
díky
mam prosbu. K elektrickým bicím byl kabel, který je určený k zapojení do PC a nahrávání. Problém je, že když ho zapojím do PC, tak mi to ukazuje neznámé zařízení.
Nevíte čím by to mohlo být?
díky
Used to be:
Guitar: Squier by Fender Stratocaster
Amp: Mesa Boogie - Dual Caliber DC-5
Box: Mesa Boogie 4x12 Rectifier Standard
- wreptile
- Bandzone: http://bandzone.cz/ghostface
Jak se jmenuje model a značka těch bicích/modulu? Bez toho ti ovladač neporadíme...
Kytara: Epiphone SG G400 | Kawai Aquarius s krkem Jackson
Basa: Squier Precision Bass modded
Snímače: DiMarzio Tone Zone, Kawai zebra hb
Box: Marshall 1936
Hlava:Randall RH 50T
Efekt: Joyo Vintage Overdrive, KOKKO Compressor, Rowin Noise Gate, Twinote Boogie Distortion, Boss SD-1, Artec Analog Delay, Behringer DD300, KOKKO Linear Boost
Bezdrát:AKG WMS40 Pro
GHOSTFACE - rock 'n' roll / post hardcore
http://bandzone.cz/ghostface
KOFE-IN - pop / rock
http://bandzone.cz/kofein
Basa: Squier Precision Bass modded
Snímače: DiMarzio Tone Zone, Kawai zebra hb
Box: Marshall 1936
Hlava:Randall RH 50T
Efekt: Joyo Vintage Overdrive, KOKKO Compressor, Rowin Noise Gate, Twinote Boogie Distortion, Boss SD-1, Artec Analog Delay, Behringer DD300, KOKKO Linear Boost
Bezdrát:AKG WMS40 Pro
GHOSTFACE - rock 'n' roll / post hardcore
http://bandzone.cz/ghostface
KOFE-IN - pop / rock
http://bandzone.cz/kofein
jo, je to značka MEDELI a model DD501
dík
dík
Used to be:
MEDELI? Tak to je v pr*eli

( pro všechny, co nemaji rádi OT - já musel, už jsem tu dlouho nebyl a nic nenapsal - jinak ty bubny ani modul neznám, takže je to třeba v pohodě
Rýým )
( pro všechny, co nemaji rádi OT - já musel, už jsem tu dlouho nebyl a nic nenapsal - jinak ty bubny ani modul neznám, takže je to třeba v pohodě
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
K věci: strana 8 manuálu: XP/Vista - není potřeba ovladač pro USB připojení. Ty používáš jaký OS?
P.
Mam Win XP prof
Used to be:
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
V tom případě viz výše - žádný ovladač není potřeba. Zkusil bych jiný počítač nebo jiný USB port a případně pak technickou podporu.
P.
P.
v manualu je napsané, že USB musí podporovat audio přenos, ale to by mělo mít v dnešní době už každé usb ne ? 
Used to be:
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Ano, ale není USB port jako USB port (přímý nebo HUB).
P.
P.
Tak jsme zkusil jiny pocitac, a uz to nehlasi neznamy pristroj, ale ted mam zase problem, ze ty bici nemam kde najit, melo by se to zobrazit v inputu...... btw podporuje vubec Audacity midi ?
zkousel jsem stahnout reaper, ale tam to taky nemuzu najit....
dik
zkousel jsem stahnout reaper, ale tam to taky nemuzu najit....
dik
Used to be:
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Uff...reaperisti snad poraděj konkrétně....jinak obecně: vytvoříš MIDI stopu a měl bys u ní mít možnost výběru vstupu (MIDI port/kanál) a výstupu (MIDI port). Z MIDI věcí se obvykle nic konfigurovat nemusí (myslím tím třeba aktivovat daný MIDI vstup apod.). Ale však jukni do manuálu k Reaperu, dyk je to základní věc!
P.
P.
Dekel: problém je ve vnímání - to usb nebude přenášet audio indormaci, ale midi informaci
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Pokud tam nebyl nějaký zásadní upgrade, tak ne.Dekel píše: btw podporuje vubec Audacity midi ?
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
- rotten77
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
V Audacity byl za posledních 6 let tak jeden upgrade, který spočíval v přepsání "verze 0. něco beta" na "0. něco".Nero píše:Pokud tam nebyl nějaký zásadní upgrade, tak ne.Dekel píše: btw podporuje vubec Audacity midi ?
Jinak - NE, Audacity s MIDI neumí.
Hraju na kytary a mašinky
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Hele, Audacity už je snad 2.něco a mají jinou grafiku 
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008