Elektricka 12-ti strunka

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
MilanT

Re: Elektricka 12-ti strunka

Příspěvek od MilanT »

60'Rock_N'_Roll píše:to sg bude podle me hrozně moc prepadavat na hlavu. i normalni sg prepadava, tohle bude masakr.
Ano, "normální" SG přepadává, ale rozhodně nepřepadává Gibson SG. Není to jen má osobní zkušenost - elektricke-kytary/vyvazeni-sg-t21587.html.
U téhle dvanáctky bych se přepadávání taky nebál. Jednak jsou tam lehké a malé mechaniky mini Grover a když porovnám fotografie 12 a 6, tak mi připadá, že u té 12 je menší úkos hran kolem těch "rohů" a i spodní hrana těla kytary mi připadá taky že má menší zkosení hrany. Možná je to ale jen můj optický dojem, protože ty fotky jsou jinak nasvícené.
Ale jenom teoretizuji, v ruce jsem dvanáctku nedržel.
Něco málo o vyváženosti dvanáctky se píše i tady - http://www.everythingsg.com/forum/gibso ... tring.html
Obrázek
Obrázek
aldenson

Příspěvek od aldenson »

MilanT píše:
60'Rock_N'_Roll píše:to sg bude podle me hrozně moc prepadavat na hlavu. i normalni sg prepadava, tohle bude masakr.
Ano, "normální" SG přepadává, ale rozhodně nepřepadává Gibson SG. Není to jen má osobní zkušenost - elektricke-kytary/vyvazeni-sg-t21587.html.
U téhle dvanáctky bych se přepadávání taky nebál. Jednak jsou tam lehké a malé mechaniky mini Grover a když porovnám fotografie 12 a 6, tak mi připadá, že u té 12 je menší úkos hran kolem těch "rohů" a i spodní hrana těla kytary mi připadá taky že má menší zkosení hrany. Možná je to ale jen můj optický dojem, protože ty fotky jsou jinak nasvícené.
Ale jenom teoretizuji, v ruce jsem dvanáctku nedržel.
Něco málo o vyváženosti dvanáctky se píše i tady - http://www.everythingsg.com/forum/gibso ... tring.html
To by ale mohlo byt i matnejsim lakem a jinym odstinem u te 12ky. taky je u ni javorovy krk, ktery je tezsi, aby unesl tah strun a tim padem by to taky mohlo zmenit pomer vyvazeni. ale doufam, ze by si gibson nedovolil udelat nic, co by negativne ovlivnovalo pocit ze hry. Jak rikam, dostatecne siroky popruh by to o me mohutne a vysvalove ramena a zada mel zbrzdit;-)
Gibson Les Paul Traditional PRO HCS (2011)
Gibson SG 50th Anniversary 12-string (2012)
Mesa/Boogie Express 5:50+ Head > Mesa 2x12 Rectifier Vertical
Blackstar HT-1R
Uz jen ty ruce mi chybi...
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

MilanT píše: Ano, "normální" SG přepadává, ale rozhodně nepřepadává Gibson SG. Není to jen má osobní zkušenost - elektricke-kytary/vyvazeni-sg-t21587.html.
Ale jo, i Gibson SG přepedávají. Některé...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
MilanT

Příspěvek od MilanT »

Věřím Nero. Já v ruce esgéček moc neměl, jen pár speciálů a standardů od Gibsona a nepřepadávaly a pár přepadávajících Epin. Proto jsem dal i odkaz na zkušenosti jiných.

EDIT: vlastně ještě jedno SG vlastním. Harley Benton, které jsem si nechal poslat od Thomanna. Já nevím jak to ti kluci čínský dělají (a Thomann kontroluje), ale je to perfektně zpracovaná nepřepadávající kytar, která drží ladění jako hrom. A to dostává dost na p***l. Mám jí na chalupě v podkroví, v zimě -20, v létě +30 stupňů a kdybych to uměl, tak by hrála jako víno :D Opravdu snese srovnání se Specialem od Gibsona.
Jinak se omlouvám za OT.
Elkesar

Příspěvek od Elkesar »

Ach jo tímhle tématem, jste mi vtloukli brouka do hlavy...Taky docela dost sním o nějakém 12 struném stratu či teleti...Skoro uvažuji o té stavebnici, škoda, že není skladem. Sestavit, bych to sestavil... otázka za jaký peníz by mi to kytarář, nalakoval...
Gibson Les Paul Studio 2014
Elkesar mod baryton strat (RM snímače)
Furch Durango
Roland JC-22,Roland Cube Street Ex,Micro cube
Boss TU-3W ,Boss MO2,Boss DA2,Boss TE 2,Boss Dm-2W,Digitech Istomp,Boss Cp1-X,Behringer VP1,Digitech Jamman,Whammy 5
Elkesar

Příspěvek od Elkesar »

Ještě mně napadla jedna věc, mám poměrně slušně tělo na tele...myslíte, že kdybych si koupil jen krk na 12. strunný telecaster, že by to tam pasovalo? (počítám s výměnou kobylkových kamenů) Nebo mám na to zapomenout a začít šetřit?:)
Furch Durango
Boss TU-3W ,Boss MO2,Boss DA2,Boss TE 2,Boss Dm-2W,Digitech Istomp,Boss Cp1-X,Behringer VP1,Digitech Jamman,Whammy 5
carver

Příspěvek od carver »

ja si myslím že by to malo pasovať ak nie je krk na 12 strún širší . . . ale ak by aj bol širší, určite by sa to dalo prispôsobiť
SUK
last.fm: last.fm/user/sukcz
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SUK »

Tak trosku se obavam, ze sirsi bude...
Hodně budem někde...
carver

Příspěvek od carver »

v tom prípade by trochu zručnejší človek vybavený potrebným náradím nemal mať problém rozšíriť lôžko krku :)
carver

Příspěvek od carver »

napr. na tých SG o pár postov vyššie sa nezdá že by bol krk dvanástky širší . . . ale môže to byť aj fotkou, nikdy som elektrickú dvanástku v ruke nemal . . .
Elkesar

Příspěvek od Elkesar »

Hmmm tak to rozšíření by se s pomocí známého dalo udělat...teď jen sehnat ten krk :D
Furch Durango
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

carver píše:napr. na tých SG o pár postov vyššie sa nezdá že by bol krk dvanástky širší . . . ale môže to byť aj fotkou, nikdy som elektrickú dvanástku v ruke nemal . . .
Rozhodně bude širší. Tak o 4 - 6 milimetrů odhadem.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
SUK
last.fm: last.fm/user/sukcz
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SUK »

Hodně budem někde...
Elkesar

Příspěvek od Elkesar »

No nakonec to vypadá, že budu stejně muset objednat i to tělo...Takže se vybízí otázka jestli rovnou nepostavit celou kytaru.

http://www.ebay.com/itm/DIY-12-STRING-E ... 126wt_1396

No uvidím, je docela málo penízku...Takže za pár měsíců asi dám vědět jak se to povedlo :D

edit: Hmmm teď je jen otázka jaké bude clo..
Furch Durango
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Clo bude relativně malé, na nástroje to je něco kolem 3 - 4 % (pořád si to nejsem schopný zapamatovat přesně :? )

PetrPeter 1975 - 2008
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Nero píše:Clo bude relativně malé, na nástroje to je něco kolem 3 - 4 % (pořád si to nejsem schopný zapamatovat přesně :? )
+ DPH?
MilanT

Příspěvek od MilanT »

Nero píše:Clo bude relativně malé, na nástroje to je něco kolem 3 - 4 % (pořád si to nejsem schopný zapamatovat přesně :? )
Odkaz na kompletní celní sazebník 2012 - http://www.celnisprava.cz/cz/clo/sazebn ... 5B1%5D.pdf
Strana 620 - akustické kytary - 3,2%
Strana 621 - kytary, jejichž zvuk je vydáván nebo musí být zesilován elektricky - 3,7%
Fořt

Příspěvek od Fořt »

+DPH (20%, a to i z poštovného)?
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

Ano DPH se platí i z poštovného.
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

Jester píše:Ano DPH se platí i z poštovného.
vážně? :shock: :roll:
asi už se ničemu nedivím. :|

neplatí to jenom pro kurýry?
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“