Elektricka 12-ti strunka
Pravidla fóra
Re: Elektricka 12-ti strunka
Moje poslední zkušenost (leden 2012) je:
- clo z ceny kytary
- DPH z ceny kytary plus ceny za dopravu
Šlo to normálně USPS plus Českou poštou.
- clo z ceny kytary
Nero píše:Rozhodně bude širší. Tak o 4 - 6 milimetrů odhadem.carver píše:napr. na tých SG o pár postov vyššie sa nezdá že by bol krk dvanástky širší . . . ale môže to byť aj fotkou, nikdy som elektrickú dvanástku v ruke nemal . . .
Co se tyka 12string sg, tak gibson tvrdi, ze sirsi neni. dokonce i 0ty prazec je stejny. jediny rozdil je, ze krk je z javoru, aby vydrzel tach 12 strun. takze lze usoudit, ze to bude trosku vyskovejsi...
Gibson Les Paul Traditional PRO HCS (2011)
Gibson SG 50th Anniversary 12-string (2012)
Mesa/Boogie Express 5:50+ Head > Mesa 2x12 Rectifier Vertical
Blackstar HT-1R
Uz jen ty ruce mi chybi...
Blackstar HT-1R
- Smrťokvítek
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
tak to je dost smutné. A "práva" se nijak nedovoláš. Akorát moc nechápu proč by to dělali když z toho prakticky nic nemají. Jedině, že to počítali z uvedené ceny a ta byla i se započítaným poštovným.Jester píše:Moje poslední zkušenost (leden 2012) je:
- clo z ceny kytary
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Pokud ten krk bude opravdu stejně široký, docela bych se bál, jak se na to bude hrát. Ty struny už budou dost nahuštěné.aldenson píše:Co se tyka 12string sg, tak gibson tvrdi, ze sirsi neni. dokonce i 0ty prazec je stejny. jediny rozdil je, ze krk je z javoru, aby vydrzel tach 12 strun. takze lze usoudit, ze to bude trosku vyskovejsi...Nero píše: Rozhodně bude širší. Tak o 4 - 6 milimetrů odhadem.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
Nero píše: Pokud ten krk bude opravdu stejně široký, docela bych se bál, jak se na to bude hrát. Ty struny už budou dost nahuštěné.
SG 12 String:
Fingerboard Species North American Rosewood
Frets 22
Radius 12"
Nut/E.O.B 1.695"/2.260"
Inlays Figured Acrylic Trapezoids
NutMaterial Corian
Width 1.695
SG Standard:
Fingerboard Species Rosewood
Frets 22
Radius 12"
Nut/E.O.B 1.695"/2.260"
NutMaterial Corian
Width 1.695
Inlays Acrylic Trapezoids
Les Paul to same...
Podle me zalezi, jak moc sou blizko sebe ty zdvojene struny a tim davaji nebo nedavaji prostor tem ostatnim. vedet to budu asi do 8.6., kdy mi prijde;-) Pak se podelim o zkusenosti...
Blackstar HT-1R
Blackstar HT-1R
Tak to se těším s tebou a tiše závidím.aldenson píše: 8.6., kdy mi prijde;-) Pak se podelim o zkusenosti...
Závist je pro mě motivace, ale asi by mi to doma neprošlo
Na tohle padnou cele premie a usetrene penize, cili si to svym zpusobem zaslouzim. Ale jeste lepsi by bylo, kdybych na to umel opravdu hrat... nicmene od doby, co jsem poridil 1w lampu na domaci cviceni, me bavi hrat potichu doma a dokonce i do sluchatek a citim jiste zlepseni... tak to snad bude pripad i 12strunky...MilanT píše: Závist je pro mě motivace, ale asi by mi to doma neprošlo
Blackstar HT-1R
Blackstar HT-1R
Tak od vcerejska je 12 string SG doma. 1. dojmy jsou vesmes pozitivni... Hraje moc pekne, vypada dobre, je pekne serizena...
a ted negativa:
- opravdu prepadava na hlavu a to dost... nicmene s dostatecne sirokym popruhem se to da eliminovat.
- pri ladeni samozrejme okamzite prasklo tenke G, takze sla hned nova sada strun, kterou sem si
prozirave koupil dopredu...
- Vzadu na spoji krku a tela je malinko nezalakovane mistecko
- Ptenciometry se otaci hodne ztuha (asi taky otazka zvyku, ale nechapu, proc to nedelaji stejne jako na LP)
- roztec mezi pary strun je celkem mala (mozna otazka zvyku, alemohla by byt sirsi..zatim celkem tapu)
Celkovy dojem samozrejme super...krome vyse zminenych chyb mam z ni velkou radost. ted je otazka pragmaticnosit, zestli to vydrzim a zvyknu si na chod potaku a sirku krku, nebo to do mesice poslu thomannovi z5 a vyberu si neco jineho...
a ted negativa:
- opravdu prepadava na hlavu a to dost... nicmene s dostatecne sirokym popruhem se to da eliminovat.
- pri ladeni samozrejme okamzite prasklo tenke G, takze sla hned nova sada strun, kterou sem si
prozirave koupil dopredu...
- Vzadu na spoji krku a tela je malinko nezalakovane mistecko
- Ptenciometry se otaci hodne ztuha (asi taky otazka zvyku, ale nechapu, proc to nedelaji stejne jako na LP)
- roztec mezi pary strun je celkem mala (mozna otazka zvyku, alemohla by byt sirsi..zatim celkem tapu)
Celkovy dojem samozrejme super...krome vyse zminenych chyb mam z ni velkou radost. ted je otazka pragmaticnosit, zestli to vydrzim a zvyknu si na chod potaku a sirku krku, nebo to do mesice poslu thomannovi z5 a vyberu si neco jineho...
Blackstar HT-1R
Blackstar HT-1R
Takze po zhruba mesici provozu muzu zodpovedne rict, ze si ji necham. prepadavani se sirokym popruhem nevadi. potenciometry uz nechodi zdalek tak ztuha (zvlastni) a na krk uz jsem si zvykl. naprotitomu 6strunny krk uz mi te dprijde jako "nevyuzity". jen pristi sada strun budou 9ky, protoze 10ky se mi precejen zdaji hodne tvrde. snimace jsem zavrtal trosku do tela, at nekresli tak brzo a jsem OK.
btw skvele si to rozumi s chorusem na ciste zvuky. delaji se s tim zajimave plochy...
btw skvele si to rozumi s chorusem na ciste zvuky. delaji se s tim zajimave plochy...
Blackstar HT-1R
Blackstar HT-1R
- jakub.kubaaa
- Kontaktovat uživatele:
Ty potenciometry nejsou zvláštní, prostě se trošku ochodily, je to pouze mechanická záležitost.
zvlastni je srovnani s les paulem. tam sem si zadne zmeny v chodu potaku nevsiml. proste to od zacatku chodilo hladce. ale tady to fest drhlo a ted uz to jde skoro hladce. pritom by to mely byt stejne potenciometry, ne?
Blackstar HT-1R
Blackstar HT-1R
- SUK
- last.fm: last.fm/user/sukcz
- Bandzone: http://bandzone.cz/fan/sukovec
- Kontaktovat uživatele:
je taky dost mozny, ze zatimco na LP jsi nemel srovnani s necim jinym a postupne se to uvolnovalo, tady jsi mel zezacatku srovnani - jedno slo hladce a druhy tvrde a casem se to srovnalo... treba jde ted LP ztuha 
Hodně budem někde...
- jakub.kubaaa
- Kontaktovat uživatele:
Taky záleží na tom jaké potenciometry to jsou, každá firma je vyrábí jinak...
Kazdopadne je dulezite, ze uz to ted chodi pekne. jedina vec, co je fakt nanic je nemoznost dodelat rozpojovani snimacu. je to vyvedene jen 2 vodici z kazdeho snimace a je tam pcb misto "wired" harness, ktere s tim nepocita. takze bych to musel cele nahradit. a nebo jen vyvest ze snimacu 5 vodice + zem, protahnout je novou kabelazi k elektronice a nahradit potenciometry push-pullama, ktere teprve potom zapojim do toho pcb?
Blackstar HT-1R
Blackstar HT-1R
- Alternátor
Tak oni už cpou PCB i do normálních elektrik? Kam ten svět spěje...
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
ad potenciometry: zkus to prošplíchnout nějakým kontaktním sprejem. Mě to dost pomáhá.
to dareji ne... maloktery roztok ve zkutecnosti nezere kontakty... a uz se to rozchodilo a elektricky tomu nikdy nic nebylo. ale dikySkiner píše:ad potenciometry: zkus to prošplíchnout nějakým kontaktním sprejem. Mě to dost pomáhá.
Blackstar HT-1R
Blackstar HT-1R
- jakub.kubaaa
- Kontaktovat uživatele:
Nežere kontakty? Nic takového se mi nikdy nestalo, leda že bys to stříkal nějakou kyselinoualdenson píše:to dareji ne... maloktery roztok ve zkutecnosti nezere kontakty... a uz se to rozchodilo a elektricky tomu nikdy nic nebylo. ale dikySkiner píše:ad potenciometry: zkus to prošplíchnout nějakým kontaktním sprejem. Mě to dost pomáhá.
- Atkins
- Kontaktovat uživatele:
Dvanáctistrunný tele měli v Aleximu ale bylo mizerné. Já jsem si dvanáctku zplácal z jedný zdevastovaný Grazielly, krk to při správné volbě strun v pohodě ustál:

Blues, folk, classic, jazz - nějaké akustiky a semiakustiky, basa a masterkeyboard..
- dayslypper
- Kontaktovat uživatele:
Já 12-ku elektriku řeším kytarovým synťákem (Roland GR-55 + kytara Godin Freeway SA). Taková kytara "z masa a kostí" je pro mne celkem nepraktická zbytečnost. Ani 12-ku akustiku moc nepoužívám.
"It may change your life forever." Brian May, "I can at least ask you to take a few minutes of your day to watch this impassioned speech." Steven Wilson
"I felt weird about eating something that has been killed just for my palette."Phil Collen
"We need an animal rights day when all slaughterhouses shut down." Prince
"I felt weird about eating something that has been killed just for my palette."Phil Collen
"We need an animal rights day when all slaughterhouses shut down." Prince