Nahrávání přes Amplitube2

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Odpovědět
na1k

Nahrávání přes Amplitube2

Příspěvek od na1k »

Možná je to dost blbá otázka, ale jde přes to vůbec nahrávat anebo potřebuju ještě další program? :D Ať se totiž dívám jak se dívám, nikde žádný "record" nevidím :?

a btw. nemáte do toho amplitube2 někdo nějaké ty sety? prostě to nastavení krabiček a zesáků ... je tam sice pár "signature" jako hendrix, rhcp atd. ale nikde jsem nenašel nic ke stažení a sám si to jaksi nenašteluju :oops:
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

Pokud vím tak přes to nahrávat nejde. To nastavení nevím jestli se dá stáhnout, protože jsem tam žádnou možnost na import souboru neviděl. Každopádně můžeš brát ty přednastavené volby jako odrazový můstek pro vlastní. Prostě si uprav co ti nesedí. Chce is s tím jenom chvilku hrát a točit se všemi možnými čudlíky a určitě zjsistíš že se ti něco líbí :wink:.
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
facha.music

nahravani a presety

Příspěvek od facha.music »

Na webu maj uvedný, ze je to "Plug-In and Standalone version" - takze pokud se to pouziva jako samostatna aplikace, k nahravani je opravdu potreba nejaky dalsi soft - napr. Audacity, Cool Edit, Soung Forge.
Pak se musi ve windows otevrit mixak zvukovy karty, prepnout ho do nahravaciho modu (vlastnosti - zaznam) a zaskrtnout zdroj zvuku, dokud se v tom nahravacim softu neobjevi nejakej zvuk-sampl.
(Plug-In verze je predpokladam VST - .dll, kde je nutnost mit nejakej hudebni program - Cubase, Pro Tools, Ableton... nebo neco free- tam uz nahrava lehce, za predpokladu, ze ty softy clovek pochopí)

PRESETY jsem na netu nenašel žádný... chce to asi pořádně zagooglovat
na1k

Příspěvek od na1k »

aha aha ... tak díky, zkusím to nějak vymyslet s tím nahrávání, asi zkusím to Audacity - zní to povědomě :)
afektband

Příspěvek od afektband »

Nečetl jsem předchozí příspěvky, ale popíšu ti jak to dělám já. V amplitube si nastavíš požadovanej zvuk a uložíš. Zapneš nějakej program (používam Cubase). Nahraješ stopu, pak na ní aplikuješ Plug-in, v tvym případě amplitube, to se ti v cubase otevře jako nový okno, zvolíš jenom přednastavenej, nebo defaultní zvuk a aplikuješ, to je celý.
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.

::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
Skipper
Bandzone: http://www.bandzone.cz/fan/skipper
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skipper »

Zdar psal si rhcp nevis jak to tam nastavit? snazim se dostat podobnej zvuk jako ma John a zatim bezuspesne clean dokazu na svym Marshallu vykouzlit i na Amplitube ale ten jeho zkreslenej to se mi nikdy nepovedlo
EVH Wolfgang Special, Gibson LP BFG-TG (Nashville 2007), Epiphone LP Custom (Hořovice 1994), Maya Stratocaster (Japonsko 1984), Chapman ML1-7 RS, Victory VX Kraken mkII a Janíček picks.
Mapex Armory (10, 12, 14, 16, 20, 22), Pearl Free Floating Maple 14"x6,5", Meinl Classics.
Focusrite Scarlett 18i20, Reaper, Ableton Live 9, NeuralDSP, Addictive Drums.
Skipper
Bandzone: http://www.bandzone.cz/fan/skipper
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skipper »

našel sem Clean RHCP ale co zkreslenej ja bych chtel neakej na písničku Can't stop
EVH Wolfgang Special, Gibson LP BFG-TG (Nashville 2007), Epiphone LP Custom (Hořovice 1994), Maya Stratocaster (Japonsko 1984), Chapman ML1-7 RS, Victory VX Kraken mkII a Janíček picks.
Mapex Armory (10, 12, 14, 16, 20, 22), Pearl Free Floating Maple 14"x6,5", Meinl Classics.
Focusrite Scarlett 18i20, Reaper, Ableton Live 9, NeuralDSP, Addictive Drums.
Sklena

Příspěvek od Sklena »

jedina rada musis s tim hodne stelovat a kroutit chvilku to trva a taky je dobra zvukovka z vysokoimpedantnim vstupem
Guitar: CORT X6
Amplifier: PEAVEY BANDIT 112 100W, FSWITCH
Effects: BOSS DS-1,BOSS MD-2, LINE 6 POD 2.0
Recorder: LINE 6 TONEPORT UX2
Picks: KROKODYL 1.5 a vsechno co citm mezi prsty
Bag: CORT CMC11
Cabels: Ki.Sound MSAB20 6m
http://www.playlist.com/Sklena
lada.zastera

Příspěvek od lada.zastera »

Ahoj znalci Amlitube.
Na takové to tiché hraní doma používám zvukovku M Audio Jamlab a soft. Amlitube 2 a Guitar rig 2.Amlitube se mi zdá takové zvukově lepší,Guitar rig má zase víc možností na úpravu zvuku.
Jde mi o to,že u té verze Amlitube 2 co mám mi jde přehrávat podklad (např. bicí) jen ve wavech.No a většinu muziky mám v Mp3 a tak to musím vše převádět.Nevíte o nějakém pluginu,nebo o verzi Amlitube,která umožňuje přehrávat i Mp3 soubory?.Upgrejdovat nemůžu,nemám ten soft. oficiální.Díky za Vaše názory.
Lada.
Kytary:Stratocaster NBE Guitars,akustika za dva.
Kombo:Fender Super Champ XD.
Efekty:TS 808 Smrčka,kabely Smrčka.

"Dobrý muzikant nemůže být špatný člověk"
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

Primo ti neporadim, ale mozna by bylo nejlepsi hodit Amplitube jako VST plugin do nejakeho multitrack softwaru (napr. Audacity, ten myslim VST podporuje) a hrat si s tim tam. Nebudes omezenej podporou formatu, ty hudebni softy podporuji skoro vse :)
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

To je zvláštní, mě to MP3 vezme bez problémů.
lada.zastera

Re Wohma :díky,
Re Smrťovíček:A můžeš mi napsat jakou verzi máš přesně?
Díky Lada.

Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Nějaké přesné označení jsem nenašel. Je to prostě Amplitube 2.
Já to teda osobně používám kvůli té možnosti udělat si v tom smyčku. Na odposlouchávání je to dobré. :)
lada.zastera

Re Smrťovíček:No když si najdeš exe soubor,kterým to amplitube spouštíš (bude v program files)a klikneš na něj pravou myší,tak tam budeš mít vlastnosti a verze.Tak jen opíšeš co to je za verzi.Já mám verzi 2.1.1.
Dík Lada.

Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

jj jasný tohle mě nenapadlo.
To jsi na tom líp než já. :D
2.1.0.0
Gisborne

Re: Nahrávání přes Amplitube2

Příspěvek od Gisborne »

Ahoj,
Mám AmpliTube Metal, kytaru zapojuji přes kabel a redukci do vstupu pro mikrofon, reproduktory do výstupu pro sluchátka (na notebooku HP). Ani to nebrnkne, ačkoli všechna nastavení pro input a output by měla být správná. Nevíte, kde je chyba? Repráky i kytara fungují, takže buď to je softwarem (je divné, že když v amplitube pustím metronom či nějakou skladbu na cvičení rychlosti, taky to nevydá ani hlásku, ačkoli takové ty "ukazatele" L a P v programu se "vlní"), špatným zapojením, nebo nějakým špatným nastavením které jsem neobjevila...Jsem začátečník v hraní a ještě větší začátečník co se týče techniky, prosím poraďte! Díky.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Nastavení software. Koukni tam, jaký to používá vstup a výstup.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Gisborne

Příspěvek od Gisborne »

Vstup externí mikrofon. Přijde mi, že Amplitube o kytaře vůbec "neví", INPUT LEVEL se ani nehne. Kytara je přitom zapojená správně, projela jsem různá nastavení zvuku i různé další programy. Divné je, že rekordér, který je v příslušenství windows vista, nahrává zvuk z kytary jako externího mikrofonu, ale všechny ostatní (např. Audacity) ho berou z vestavěného mikrofonu na notebooku (a jsou tudíž nepoužitelné), ať už v nich nastavím jako input cokoli - třeba i ten externí. Nechápu to.
Ještě mě napadlo, jestli to není chyba operačního systému, protože na zvuková nastavení Visty si stěžuje hodně lidí. Hrajete někdo přes notebook s windows vista?
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

na windows 7 se muselo z nastaveni vyhodit "listen to this audio device"

edit: jinak si porid externi zvukovku s vysokoimpedancnim vstupem a asio ovladaci. bude to mnohem lepsi (i to bude lip hrat, protoze normalni vstup kytaru zabiji...).
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“