ESP Vintage Plus vs. Fender Strat Deluxe

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
bubucci
Kontaktovat uživatele:

ESP Vintage Plus vs. Fender Strat Deluxe

Příspěvek od bubucci »

Olé,
mám nutkání pořídit si nějakého strata. Mám v merku buď to ESP z music-city a nebo potom ten deluxe... Nehrál jsem ješte ani na jeden ze zmiňovaných, ale podle dostupných informací by mi měl víc vyhovovat ten Vintage Plus, protože ty jejich Thin-U contour krky mi vyhovují, což se některých těch lopatách z Fenderů říct nedá. Deluxe by měl mít ''nejrychlejší'' krk z dostupných Fenderů a právě krk a herní komfort jsou pro mě zásadní. Deluxe má HSS, což je výhoda pro experimentování s různými snímači a na ESP je člověk omezený pouze na miniHB.
Díky za názory...
Teorge

Re: ESP Vintage Plus vs. Fender Strat Deluxe

Příspěvek od Teorge »

Ta Vintage Plus nemá pod PG místo na HB?
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Teorge píše:Ta Vintage Plus nemá pod PG místo na HB?
No podle dostupných informací má jenom SSS routing, takže ram full-sized HB nepůjde :(
Teorge

Příspěvek od Teorge »

Co se zkusit zeptat Music-City, že máš o ni zájem, ale je pro tebe důležité vědět,jak to pod PG je?
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Tak ono to zase tak moc důležité není, navíc miniHB je na trhu dost, takže vybrat nebude problém. Na bazaru je jeden pěkný strat deluxe, ale dotyčný za něj chce 32k, což je skoro cena nového. Jinak docela bída. U toho ESP můžu využít 30dní na vrácení zboží...
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

myslis american deluxe? ty moderni fendery maji vsechny dost prijemny krk a navic dost velky radius, takze se na to suprove hraje. ja to hrozne resil tak pred deseti rokama kdyz jsem vybiral strata, dneska je mi to uplne sumak :) american deluxe ma routing HSH nebo HHH, takze tam narves skoro cokoliv. ja bych radeji sel do fendera; je vic cool a vyberes si z vic kousku nez u ESP, coz povazuju za zasadni :)
rain
Odborník
Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rain »

Jestli je to v Music City furt ten jeden a ten samý strat, co stál těch skoro padesát litrů a pak jej postupně zlevňovali...(což asi je), tak jsem na něj hrál. Jako zvukově prima kytara, vyhovovala by mi velice, ale nepochopitelně tam brutálně drnčelo tenké éčko o pražce - zřejmě by to chtělo přebrousit/vyměnit pražce - seřízení jinak vypadalo v pořádku, tím to nebylo, respektive seřídit to nešlo. U kytary za (tehdy) padesát klacků nepochopitelné :-( ... a za pětadvacet koneckonců taky...
...EDGE...

Příspěvek od ...EDGE... »

Spis bude problem jenom v nulaku ne?
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Kdyz jsem si tam volal, typek rikal, ze uz tam je cca rok a pul a za takovou dobu uz by mela byt dobra kytara pryc.
Za ty prachy bych chtel, aby ta kytara byla v cajku... Nebyl nekdo v Brne v kytarach v posledni dobe, jestli tam maji neco zajimaveho?
Latam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Latam »

bubucci píše:Kdyz jsem si tam volal, typek rikal, ze uz tam je cca rok a pul a za takovou dobu uz by mela byt dobra kytara pryc.
Za ty prachy bych chtel, aby ta kytara byla v cajku... Nebyl nekdo v Brne v kytarach v posledni dobe, jestli tam maji neco zajimaveho?
Tam ne, ale v hudebním raji je jeden fajnový fender deluxe. Je tam dost dlouho, takže bys určitě ukecal slevu (přes vánoce na něm byla cenovka 24 tisíc ;) ). Má to S1 takže z toho dostaneš jak čistokrevný singl zvuk, tak i HB like sound s použitím seriově zapojených sc. Osobně mi to příjde jako lepší cesta, než strat s HB (obzvlášť, když už plnohodnotnou HB kytaru máš). Hrál jsem na něho xkrát a jaksi furt nic a při posledním zkoušení mě rázem dostal.
rain
Odborník
Bandzone: http://bandzone.cz/hardrain
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rain »

...EDGE... píše:Spis bude problem jenom v nulaku ne?
Ne, v nuláku to nebude. Drnčelo to tuším někde od cca 7. pražce nahoru.

Jinak toho strata v Brňáckéém hudebním ráji jsem taky držel v ruce.. a fajn no...
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

S tím ESPčkem mě to moc nepotěšilo, byl to můj favorit :(
Co jsem tak pohledal, tak další kandidáti jsou:
ta z hudebního ráje, ale mají tam jinou fotku na webu
http://www.hudebniraj.cz/kytary/elektri ... ck-mn-2tsb
Jak sedne do ruky ten soft V profil krku ?
pak
http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=6 ... rder=datum
ale ten z té ceny asi nepůjde
a nakonec jsem našel
http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=6 ... rder=datum
volal jsem tam, je k dipozici a chce za něj 17k. Plánuju, že se v sobotu zajedu podívat.
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Soft V je docela poleno, ale když si na něj zvykneš, je docela příjemný. Nicméně představu o moderním rychlém krku asi moc nesplní. Najdeš ho třeba na Baja Telecasteru (tam ho mám vyzkoušený) kopírujícím přibližně 52 Tele, nebo na Jimmie Vaughan Stratocasteru. Z kytar, které mám, bych ho přirovnal spíš k profilu na Epi LP Standard, než k (C?) profilu na MIJ 60's stratu.
Latam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Latam »

Zrovna ten v hudebnim raji mi moc jako poleno nepříjde. Určitě je menší, než moje Cčko na standardu.
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

akorat bacha, ten strat plus muze byt teoreticky z topolu - abys nebyl prekvapeny. ve vysledku to ale muze byt jedno, i kdyby byl z novin - hlavne jestli to bude dobry kus :) mel jsem v rukou nekolik topolovych stratu ktere byly fantasticke, navic 17 je slusna cena. 32 tacu za american deluxe s RMkem je magoraz, kor v dobe kdy american deluxe chodej pod dvacet tisic.

jinak zadny ten moderni fender krk neni vylozene poleno. pro me osobne jsou vsechny tak akorat, ale jak jsem jiz psal - moje vnimani krku uz je par let docela pokrivene :) skoda ze jsme se nepotkali v tom slavicine, mohl sis tam ohmatat muj '03 standard - deluxe okolo te doby (po pravde si nevybavim jaky krk maji ty uplne soucasne, ale dost bych se divil kdyby byl nejak vyrazne odlisny) mely stejne profily.

na me jinak to ESP proste nepusobi duveryhodne. ostatne jako zadna kytara v tehle relaci ktera na takovem miste jako music city trci nekolik let :) myslim, ze za tu dobu by si uz sveho kupce urcite nasla.
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Latam píše:Zrovna ten v hudebnim raji mi moc jako poleno nepříjde. Určitě je menší, než moje Cčko na standardu.
Jsi si jistý, že jsi držel v ruce tu se soft V profilem?
Tady je srovnání, konkrétně pro profily na Deluxe stratech:
http://www.deluxeguitar.com/137/fender- ... atocaster/
Samozřejmě, pocit je individuální věc ...
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Tož už to mám pořešené. Nakonec jsem vzal toho Deluxe Plus. Je to 93 jár v dost dobrém stavu, akorát zespod hmatníku mezi pražci je odloupaný lak, takže to má relic nádech. Snímače jsou Lace Sensor red,silver,blue. Zkoušel jsem ji asi 2 minuty a hned mi bylo jasné, že ji beru. První strat, který mi perfektně sednul do ruky. Porovnával jsem ji s novým Eric Johnson signature modelem a ten se mi moc nelíbil, hrál sice víc jak strat, ale vůbec mi neseděl do ruky...
Zatím spokojenost veliká, tak doufám, že to vydrží...

Doporučení nějakého miniHB ke kobyle? Zvažuju RM /VV rail nebo F4 Jr./, protože skladem toho od DM nebo SD na eshopech moc není.
Obrázek
selmer1967

Příspěvek od selmer1967 »

Ahoj, mam u kobylku SD little 59' a je skvely. Vyborne se hodi k ost.singlum 50' na Amer.Standr.
Fender American Standard 96' (Lollar, Bare Knuckle, DiMarzio), Gibson Traditionall 16' HP, Crafter Ovation, Diezel Einstein, Engl 412PRO G12M, Fender HotRod lll (Celestion G12M 65), Mesa Boogie V Twin, Cry Baby 95q, Blackstar, MXR, Mooer, aj.

Www.grog.cz
Manatees
...a další

... i pauzy hrají...
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“