Beat jako nota??

Bicí soupravy, činely, hardware, ...
Odpovědět
JDrdlinka

Beat jako nota??

Příspěvek od JDrdlinka »

Prosim mám dotaz,jde beat z DNB dát do not? Pomůže mi někdo? :wink:
pehve

Re: Beat jako nota??

Příspěvek od pehve »

ano,do not jde zapsat všechno :wink:
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

To už jsem mu psal po SZ...

Nicméně bonus:
http://www.tomaschmura.com/o_souprava/drum_key.gif
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Monikad
Rádce
Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17

Příspěvek od Monikad »

V zásadě ano, Nero..... nicméně, pokud se nemýlím a je mé pozorování správné, pak každý autor bicího partu píše v některých detailech notový zápis bicího partu malilinko jinak. proto nakonec bývá vždy na začátku každé knihy s partiturami vysvětlení použitých notových značek :wink:
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
pehve

Příspěvek od pehve »

jj Moniko, tvé pozorování je správné, vlastní zkušenost, u bicích not vládne poměrně chaoz, zdaleka nejsou tvary značek,jejich pozice apod. detaily dodržovány jako třeba u not s klavírním nebo kytarovým zápisem. Nero postnul takový bicí etalon ale praxe je občas jiná.

ještě k dotazu - proč by zrovna beaty DNB stylu neměly jít zapsat? Vždyt je to kolovrátek :)
Monikad
Rádce
Bandzone: www.bandzone.cz/fan/ladydevil17

Příspěvek od Monikad »

pehve píše:jj ........proč by zrovna beaty DNB stylu neměly jít zapsat? Vždyt je to kolovrátek :)
:D :D Přesně tak! nejčastěji se tam bude opakovat nota pro bass drum a pak značky pro repetici :D :D
Bicí GRETSCH Catalina Maple, snares MAPEX, drumrack a ostatní HW GIBRALTAR, double Mapex falcon, plechy ANATOLIAN, blány REMO, paličky R-STICK custom signature model, in-ear Shure + bezdrát LD, .. a ruce i nohy k nezaplacení:)))
" Co neuhraješ neukecáš!! "
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Monikad píše:V zásadě ano, Nero..... nicméně, pokud se nemýlím a je mé pozorování správné, pak každý autor bicího partu píše v některých detailech notový zápis bicího partu malilinko jinak. proto nakonec bývá vždy na začátku každé knihy s partiturami vysvětlení použitých notových značek :wink:
Nejsem bubeník, takže jsem jen nahodil důkaz, že to nějak lze :wink: Detaily přenechám vám, zkušeným.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
pehve

Příspěvek od pehve »

JDrdlinka: no není to tu tu jako v pohádce? - král a hned dva rádcové k službám :mrgreen:

v pohodě, jestli chceš něco konkrétního, hod to sem a určitě se někdo ozve :!:
JDrdlinka

Příspěvek od JDrdlinka »

Jééj lidi takovej zájem jsem ani nečekala :) ,no chtěla bych právě něco konkrétního zkoušim to najít, ale asi by to chtělo bubeníka. Chtěla bych právě vidět zapsaný noty na drum and bass v notový osnově. Nevim jak moc blbě zní moje otázka,snad mě chápete :D Díky za odpovědi :wink:
Nindras
Bandzone: http://www.bandzone.cz/vimesvy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nindras »

JDrdlinka píše:Jééj lidi takovej zájem jsem ani nečekala :) ,no chtěla bych právě něco konkrétního zkoušim to najít, ale asi by to chtělo bubeníka. Chtěla bych právě vidět zapsaný noty na drum and bass v notový osnově. Nevim jak moc blbě zní moje otázka,snad mě chápete :D Díky za odpovědi :wink:
Tak zápisů not pro bicí máš všude "hafo"... Teď jde spíš o to, jestli potřebuješ jen třeba zápis nějakýho jednoduchýho patternu pro DnB nebo jestli potřebuješ zápis třeba k nějaké konkrétní skladbě atd ;)...
Lidi ti tady teď klidně můžou nahodit různé základnější nebo složitější druhy rytmů pro DnB, případně tě mohou odkázat na různé stránky atd, ale při tom nemusí splnit konkrétně to, co potřebuješ ;)... Možná by to chtělo trošičku zkonkretizovat, co přesně hledáš :)... Tak zkus nahodit třeba odkaz na to konkrétní, k čemu potřebuješ notovej zápis a snad se to nějak pořeší :)...
Bicí: Sonor Select Force Stage S Drive Set (barva - přírodní; dřevo - to samé, takže javor)
Snares: Pearl Chad Smith Signature 14"x5", Sonor Select Force 14"x6,5"
Činely: Istanbul Mehmet
Hardware: Gibraltar (9XXX), Sonor HW řady 400 + pedál Perfect Balance by Jojo Mayer
Paličky: Vater Manhattan - 7A; Vater Recording
pehve

Příspěvek od pehve »

pravda, takže k tomu zápisu - zapsaný noty na drum and bass vypadají stejně jako každé jiné noty na bicí.

tady http://www.enoty.eu/jungledrum-n-bass-f ... 2x-cd-5407 je náhled do školy Johnnyho Rabba, to je jediná co znám a mám doma. Nějaké groovy jsem tam cvičil.
JDrdlinka

Příspěvek od JDrdlinka »

Nic složitýho jen ten jeden beat prostě ,,tu tý tutu tý" :D jen těch 5 not, přijdu si jak debil :D
mimamo
last.fm: mimaaamo

Příspěvek od mimamo »

zapis bicich partu je kapitola sama pro sebe. hraju v orchestru a setkavam se s zapisy vsemoznych skladatelu (vcetne jejich prepisu) a vubec nastudovat a desifrovat, co ten ktery zapis znamena, je otazka na dobrych pet az deset minut.

v praxi se nejvice pouziva zapis, ktery postoval nero. jednoduche D'n'B beaty pak vypadaji asi takto - https://dl.dropbox.com/u/25128424/img/bicipark.png. tvoje tu tý tutu tý je pak hned první. :)
Schopný tvoří, neschopný poučuje.
Georg Bernard Shaw
JDrdlinka

Příspěvek od JDrdlinka »

Jééé díky,to je přesně ono :) Moc si mi pomohl máš to u mě :D
mimamo
last.fm: mimaaamo

Příspěvek od mimamo »

jeste, protoze jsi to chtela do D'n'B, bys mela mit na kazdou druhou osminu hi-hat (prv-NI, dru-HA, tre-TI, ctvr-TA). takze si na pozici, kde by v klasickym houslovym klici bylo G2, dopln notu, ktera ma misto klasicky hlavicky krizek, at to mas kompletni. a nemas zac:)

a jeste neco, pokrocily DnB vubec neni o tu-ty-tutu-ty:) treba tohle je dost pokrocily a hlavne to i hezky zni.
Schopný tvoří, neschopný poučuje.
Georg Bernard Shaw
Odpovědět

Zpět na „Bicí nástroje“