Fender Mustang III

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
al.cap0ne

Fender Mustang III

Příspěvek od al.cap0ne »

Ahoj.
Teprv se stále učím hrát,ale hledám nějaké kombo které využiju jak doma,tak i časem ve zkušebně.
Kombo by mělo mít více efektů a zkreslení.
Chci si ho kupovat v blízké době a tak si dělám přehled.
Co říkáte na Mustanga III? :)
Chci do toho vrazit max kolem 6000,-

Za odpověd předem děkuji.
haas12345
Kontaktovat uživatele:

Re: Fender Mustang III

Příspěvek od haas12345 »

Ty mustangy se celkej dají... Výkonově to stačit určitě bude... Z čeho na to kombo přecházíš?? Jinak z těch modelingových komb je ještě celkem dobrý VOX VT50, coz je ovšem už mimo tvou cenovou hranici...
al.cap0ne

Příspěvek od al.cap0ne »

heled asi pred 3ma měsícema jsem si koupil el.kytaru s tím,že už me nebaví hrát po hospodách bednu od wiskey na akustiku:)))...no ..od kamaráda sem si pujčil nějaký chrastítko levný na který se v podstatě nedá hrát(nebo me se to alespon nelíbí)..je to randall...něco málo sem se na tu kytaru naučil...sem tam nějakej riff..a usoudil že to chce jiny kombo už:)
haas12345
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od haas12345 »

No hele nepakatelizoval bych to podle značky... Mám hlavu Randall (ale lampovou :D) a hraje dobře, každopádně je pravda, že ty levný Randally stojí za prd... Jako s tím mustangem určitě chybu neuděláš, ale klidně bych zkusil ten VOX a možná ještě od Rolanda Cuby... chce to si zajít do obchodu a sám si vyzkoušet, co ti sedne nejvíc ;)
al.cap0ne

Příspěvek od al.cap0ne »

Rozhodně tu značku nějak neurážím;-)....jen za tech 1800,- co to kombo stalo,tak s kvalitou to neni moc dobry:)
Samozřejmě že to musim jit vozkoušet osobně...jen si dělám takovej přehled čeho se mám vyvarovat a co zkusit;-)
Elkesar

Příspěvek od Elkesar »

Navrhuji i toho Rolanda...Konkrétně třeba Cube 40XL...má opravdu dobrou výbavu a myslím, že ti vydrží hodně dlouho.
Gibson Les Paul Studio 2014
Elkesar mod baryton strat (RM snímače)
Furch Durango
Roland JC-22,Roland Cube Street Ex,Micro cube
Boss TU-3W ,Boss MO2,Boss DA2,Boss TE 2,Boss Dm-2W,Digitech Istomp,Boss Cp1-X,Behringer VP1,Digitech Jamman,Whammy 5
Alternátor

Příspěvek od Alternátor »

al.cap0ne píše:Rozhodně tu značku nějak neurážím;-)....jen za tech 1800,- co to kombo stalo,tak s kvalitou to neni moc dobry:)
Samozřejmě že to musim jit vozkoušet osobně...jen si dělám takovej přehled čeho se mám vyvarovat a co zkusit;-)
Není to jen o penězích. I za větší peníze můžeš koupit celkem solidní šmejd. Jestli chceš vědět, čemu se určitě vyhnout, tak rozhodně tranzistorový Marshally. To je bída v jakýkoliv wattáži a navíc platíš jen za značku (když teda neberu v potaz, že to bez poruchy dokáže fungovat fakt dlouho, což ale nevím, jestli je při tom zvuku výhoda).
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
ITIetalista
Nedůvěryhodný žvanil

Příspěvek od ITIetalista »

Mustanga som nepočul takže to neviem ale pozri sa aj na Peavey Vypyr (tranzistory perfektné a lampy ešte lepšie) :lol: http://peavey.com/products/instamplifie ... mps/vypyr/
dobrý pomer cena/kvalita/výkon :wink: Vypyr 30 a vyššie majú vstup na footswitch, na ktorom je Wah-Wah prepínače, looper, regulátor hlasitosti a omnoho viac... aj efekty sa na Vypýr-och dajú regulovať podla chutí.
This account don't exist longer.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Jediná škoda, že Vypyr hraje dle mého ucha znatelně hůř než Mustang...

A ten FS se myslím musí dokoupit a nestojí málo peněz.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
ITIetalista
Nedůvěryhodný žvanil

Nero píše:A ten FS se myslím musí dokoupit a nestojí málo peněz.
stojí okolo 90€ ale je v tom všetko...
Nero píše:Jediná škoda, že Vypyr hraje dle mého ucha znatelně hůř než Mustang...
na druhej strane má Vypyr viacej možnosti... videl som video na YouTube a nebol to veľký rozdiel.
http://www.youtube.com/watch?v=NUf3NvKj ... re=related
na tomto je síce Mustang I ... aký je rozdiel medzi Mustangom I a III ? asi nie veľký...

PS: Peavey Vypyr 15 vyhral v MIPA Best Guitar Amp Combo Award
http://www.youtube.com/watch?v=VG-y0qbh-go
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

YouTube není úplně relevantní zdroj a radši půjdu po kvalitě než kvantitě... Ale nebudu se s tebou dohadovat, svůj názor jsem napsal, ať si autor threadu udělá názor podle sebe, až si to vzykouší.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
filo01

Příspěvek od filo01 »

Ahoj, chtěl bych stejně jako Nero varovat před oznámkováním a potažmo koupí komba jen na základě ukázek z youtube. Ty dají pouze nějakou hrubou představu, ale ať nikdo nečeká, že to doma rozbalí z krabice a bude to znít na chlup stejně. Nebude. Osobně jsem zkusil koupit kombo tímto způsobem dvakrát a dvakrát jsem se spálil, takže jsem natrvalo poučen, že takhle opravdu ne. A jen poznámka - všechna modelingová komba, o která jsem se zajímal, zněla mým uším podstatně lépe v ukázkách na youtube než v reálu. Takže alou do obchodu a vyzkoušet ;)
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
ITIetalista
Nedůvěryhodný žvanil

ako som už povedal Mustang som nepočul takže neviem posúdiť na Vypyr konkrétne 15-ke som už hral a je to dobré kombo... súhlasím s vami podla YouTube sa súdiť nedá tam hrá dobre aj Stagg :lol: Vypýr by som povedal, že je skôr na tvrdé štýly ako je Metál :lol: takže ako stvorené pre mňa ... Fenderý sú skôr asi na Rock podľa mňa... to je môj názor... ako povedal Nero nech si urobí názor zakladateľ threadu (témy)
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

ITIetalista píše: Fenderý sú skôr asi na Rock podľa mňa... to je môj názor...
Nejsi ty slovenský bratránek uživatele marshall?

Fender Mustang je modelingové kombo, které bez problémů zvládne metalové zkreslení. Jeho simulace Super-Sonic™, British '80s, American '90s a Metal 2000 jsou právě na tvrdší zkreslení.

PetrPeter 1975 - 2008
Liopleurodon

Příspěvek od Liopleurodon »

Zrovna prodávám Roland Cube 60W za 5000Kč.

http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=6 ... =25&order=

Do začátku dobrý.
-Epiphone LP Custom
-Roland Cube 60W
-Dunlop Delrin .71

Obrázek
filo01

Příspěvek od filo01 »

Nero píše:Fender Mustang je modelingové kombo, které bez problémů zvládne metalové zkreslení.
Ahoj, nechtěl bych tu rozjíždět nějaký flame, takže jen osobní postřeh, každý máme jiné uši a vkus. Mustanga (jedničku) jsem měl, higain presety sice obsahuje, ale pro mě byly jedním z důvodů, proč jsem zdrhnul k Roland Cube. Mám rád, když to při palm mutingu pěkně zařezává, z Mustanga mi lezlo furt něco chlupatého a nekonkrétního, kroucení ve FUSE k výsledku taky nevedlo.
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Tohle není o flame :wink: Já osobně si taky myslím, že v rámci téhle kategorie modelingových aparátů má Cube nejlepší hi-gain :wink: Na Mustangu (trojce) jsem zkoušel hlavně simulace Super-Sonic a American 90s s těma se podle mě dalo hrát v klidu.

PetrPeter 1975 - 2008
ITIetalista
Nedůvěryhodný žvanil

Nehovorím že Fender nedá higain ale mne to proste nesedi na Fenderoch ako keby tomu niečo chýbalo... Roland Cube má efekty typu Boss a hi gain si cube dáva lepšie ako Vypyr (podľa mojích uší)
Fořt

Příspěvek od Fořt »

ITIetalista píše:Nehovorím že Fender nedá higain ale mne to proste nesedi na Fenderoch ako keby tomu niečo chýbalo... Roland Cube má efekty typu Boss a hi gain si cube dáva lepšie ako Vypyr (podľa mojích uší)
Roland Cube nemá, s výjimkou snad pouze toho 20 W modelu, modelované efekty Boss, ale zesilovače (pro hi-gain nejspíš Mesa Boogie Rectifier). A to i na nejmenším Micro Cube.
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

Je tam Jazz Chorus, Twin Reverb, AC30, Recto, 5150... a ještě nějakej jeden Fender, jen nevím, kterej.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“