Plectrum Head jamtrack - jen downstroke?

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
Odpovědět
filo01

Plectrum Head jamtrack - jen downstroke?

Příspěvek od filo01 »

Ahoj, zahraje tu někdo Plectrum Head v plné rychlosti originálu? Já vím cvičit (+ cvičit + cvičit + ...), ale momentálně mi to připadá jako mission impossible ;). Melodii už mám tónově podchycenou, může mi ale někdo zkušenější poradit, jestli se to učit čistě downstrokama nebo je to v tomto případě technicky špatný přístup a radši údery střídat ?
Downstrokama zvládám 105 BPM, origoš to je 133.

Kód: Vybrat vše

|------------------------------------------------------------------------------
|--5h7----7-----8p7----7---------5h7----7-----8p7----7---------5h7------8p7-----
|-------0---0-0------0-----0-0---------0---0-0------0---0-0--------0-0------0-0-
Naposledy upravil(a) filo01 dne 27.05.2012 19:08, celkem upraveno 1 x.
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Strich Pipe Tones, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, Minirig4, iPad + pluginy
Amid

Re: Plectrum Head jamtrack - jen downstroke?

Příspěvek od Amid »

Nedokážu si přestavit, že by to někdo dokázal hrát downen při 133bpm. Možná pár sekund, ale pak by mu asi upadla ruka :)

Ale co já vím.. MoP se v originálu taky hraje downy, což je pro mě mission impossible...
filo01

Příspěvek od filo01 »

A jak bys to hrál ? Všechno down-up nebo jen něco (třeba ty dvě prázdné E za sebou)? Kapelu nemám a na ZUŠ už jsem starej, tak mi nezbývá než brát rozumy tady ;)
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Strich Pipe Tones, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, Minirig4, iPad + pluginy
Amid

Příspěvek od Amid »

Osobně bych to hrál striktně alternativem, protože sem už na něj navyklej.

Nebo použít economy či jinou metodu? Nevím... economy pickingem sem nikdy moc nehrál, tak nedokážou posoudit. Jak říkám - pro mě je nejschůdnější cesta to hrát furt down-up.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

U tohohle economy asi nijak zásadně nepomůže, jel bych standardně alternativem.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Slayer

Příspěvek od Slayer »

Ano, v tomto případě a i v jakémkoliv jiném je špatný přístup hrát jen downstroky. Jak už bylo řečeno střídej úhozy. A jinak ten riff neni nijak složitý, teď jsem se na něj podíval a klidně ho zahraju rychleji než originál. Při cvičení se ale nesoudtřeď jen na tento riff, hraj všeobcně různé cvičení, a postupně se k němu vracej a jednou to půjde, ani nebudeš vědět jak, good luck :D
filo01

Příspěvek od filo01 »

Díky všem, ten alternative je fakt ta pravá cesta, včera jsem na to sednul a už jsem zahrál i těch 133. Sice maximálně 3x za sebou bez chyby a s příšerným přezníváním, ale zahrál. Takže teď už jen zpátky zpomalit a postupně pilovat techniku se vzrůstající rychlostí.
vrablc.v
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vrablc.v »

Co je ten alternative a economy picking?
Poslechněte si mou kapelu na http://annoyingdust.com
filo01

Příspěvek od filo01 »

vrablc.v
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vrablc.v »

Díky, sice anglicky uplně nefrčím ale dalo se to pochopit :wink:
Poslechněte si mou kapelu na http://annoyingdust.com
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

vrablc.v píše:Co je ten alternative a economy picking?
Alternative, aneb "poctivé trsátko" je pravidelné střídání nahoru a dolů, zkrátka střídání "alternativních" úderů.
Economy je do jisté míry umělý název označující to, že se hraje tak, jak se hodí - někdy alternative, někdy se "přisweepne" apod.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“