Ahoj, zahraje tu někdo Plectrum Head v plné rychlosti originálu? Já vím cvičit (+ cvičit + cvičit + ...), ale momentálně mi to připadá jako mission impossible . Melodii už mám tónově podchycenou, může mi ale někdo zkušenější poradit, jestli se to učit čistě downstrokama nebo je to v tomto případě technicky špatný přístup a radši údery střídat ?
Downstrokama zvládám 105 BPM, origoš to je 133.
A jak bys to hrál ? Všechno down-up nebo jen něco (třeba ty dvě prázdné E za sebou)? Kapelu nemám a na ZUŠ už jsem starej, tak mi nezbývá než brát rozumy tady
Osobně bych to hrál striktně alternativem, protože sem už na něj navyklej.
Nebo použít economy či jinou metodu? Nevím... economy pickingem sem nikdy moc nehrál, tak nedokážou posoudit. Jak říkám - pro mě je nejschůdnější cesta to hrát furt down-up.
Ano, v tomto případě a i v jakémkoliv jiném je špatný přístup hrát jen downstroky. Jak už bylo řečeno střídej úhozy. A jinak ten riff neni nijak složitý, teď jsem se na něj podíval a klidně ho zahraju rychleji než originál. Při cvičení se ale nesoudtřeď jen na tento riff, hraj všeobcně různé cvičení, a postupně se k němu vracej a jednou to půjde, ani nebudeš vědět jak, good luck
Díky všem, ten alternative je fakt ta pravá cesta, včera jsem na to sednul a už jsem zahrál i těch 133. Sice maximálně 3x za sebou bez chyby a s příšerným přezníváním, ale zahrál. Takže teď už jen zpátky zpomalit a postupně pilovat techniku se vzrůstající rychlostí.
vrablc.v píše:Co je ten alternative a economy picking?
Alternative, aneb "poctivé trsátko" je pravidelné střídání nahoru a dolů, zkrátka střídání "alternativních" úderů.
Economy je do jisté míry umělý název označující to, že se hraje tak, jak se hodí - někdy alternative, někdy se "přisweepne" apod.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."