Ahoj! Jsem ráda, že se můžu zařadit k vám, sice na trošku jiné úrovni

( tim chci rict, ze ja sotva prechazim z akordu na akord

) Nedavno jsem si poridila sopranove uku, Lanikai UL11 (při výběru mi hodne pomohlo tohle forum, za coz vam urcite dekuju). Musim se priznat, ze muj hudebni sluh je opravdu mizerny, a nikdy jsem poradne nehrala na zadny hudebni nastroj, ale kytara a ukulele me opravdu okouzlily, ze jsem se rozhodla, ze se naucim na uku

Hrozne rada bych si u ohne zabrnkala takovy ty odrhovacky, ktere se dneska uz tak moc nehrajou, coz me mrzi... a proto jsem se rozhodla, ze se to proste naucit musim

A taky na vode... nikde zadna kytara ani nic podobnyho... Chtela bych se vas zeptat, tenhle dotaz uz tu kdysi nekdo polozil, ale ja nejsem zas tak chapava (pochopte, jsem blondynka)...

Doma mam spoustu pisnicek, kde jsou vyznacene jen kytarove akordy, a ja bych je chtela hrat na uku (jasne, ze casem), muzu je hrat na uku podle tech akordu? Samozrejme bych mela "prstoklad" uku akordu. Je to mozne?
A pak jeste takovej hloupouckej dotaz, muzu kytarovou ladickou (ktera nema funkci na uku) naladit moje ukulele? Podle usi a podle youtube mi to moc nejde...
Mimochodem bych vam strasne moc chtela podekovat, opravdu jste mi pomohli pri vyberu ukulele