USB mik. vs. zvukovka + neUSB mik na doma (akustika+zpěv)

Dynamické, kondenzátorové, bezdrátové, ...
Odpovědět
Dasper
Kontaktovat uživatele:

USB mik. vs. zvukovka + neUSB mik na doma (akustika+zpěv)

Příspěvek od Dasper »

Zdravím, hledám mikrofon pro domácí záznam akustické kytary a akustické kytary + zpěv (najednou). Nečekám od toho žádnou super "rádoby studiovou kvalitu" jde mi především o záznam aktuálních nápadů apod., ale na
druhou stranu, aby to neznělo, jako když si to nahraju na telefon, mikrofon pro skype apod. Pro tento účel
mě napadlo (jelikož nemam externí zvukovou kartu, pouze integrovanou) zakoupit USB mikrofon - zaujal mě
tento: http://kytary.cz/apex-440/HN108863/ Otázka tedy je, jestli mi to bude pro tyto účely stačit nebo si mám raději koupit např. externí zvukovou kartu + nějaký ne USB mikrofon - nějaký ten shure apod. A máte někdo s tím apexem zkušenosti, popř. je lepší nějaký jiný obdobný USB mikrofon. (finanční strop pro ten USB mikrofon bych viděl tak max 5 000, ale myslím si, že pro mé účely by stačil i levnější, viz. ten Apex, kdyby pro mě byla lepší ta zvukovka + mik, tak bych samozřejmě investoval více peněz)

Díky moc za radu :) (pokud to teda někdo dočetl až sem :D)
shoooter

Re: USB mik. vs. zvukovka + neUSB mik na doma (akustika+zpěv)

Příspěvek od shoooter »

Dasper píše:Zdravím, hledám mikrofon pro domácí záznam akustické kytary a akustické kytary + zpěv (najednou). Nečekám od toho žádnou super "rádoby studiovou kvalitu" jde mi především o záznam aktuálních nápadů apod., ale na
druhou stranu, aby to neznělo, jako když si to nahraju na telefon, mikrofon pro skype apod. Pro tento účel
mě napadlo (jelikož nemam externí zvukovou kartu, pouze integrovanou) zakoupit USB mikrofon - zaujal mě
tento: http://kytary.cz/apex-440/HN108863/ Otázka tedy je, jestli mi to bude pro tyto účely stačit nebo si mám raději koupit např. externí zvukovou kartu + nějaký ne USB mikrofon - nějaký ten shure apod. A máte někdo s tím apexem zkušenosti, popř. je lepší nějaký jiný obdobný USB mikrofon. (finanční strop pro ten USB mikrofon bych viděl tak max 5 000, ale myslím si, že pro mé účely by stačil i levnější, viz. ten Apex, kdyby pro mě byla lepší ta zvukovka + mik, tak bych samozřejmě investoval více peněz)

Díky moc za radu :) (pokud to teda někdo dočetl až sem :D)
Na záznam aktuálních nápadů bych určitě koupil nahrávadlo. Vyndám z kapsy zapnu a nahrávám. Proti tomu PC, mikrofon, kabel, stojan, nějaký program ....
Na tohle demagogické fórum už nechodím.
Pokud by měl někdo dotaz přímo na mne, klidně mi napište email na shoooter@gmail.com
Dasper
Kontaktovat uživatele:

Re: USB mik. vs. zvukovka + neUSB mik na doma (akustika+zpěv

Příspěvek od Dasper »

Na záznam aktuálních nápadů bych určitě koupil nahrávadlo. Vyndám z kapsy zapnu a nahrávám. Proti tomu PC, mikrofon, kabel, stojan, nějaký program ....
díky, omlouvám se, zapomněl jsem potom reagovat, nakonec jsem to vyřešil tak, že jsem našel starou mp3 emgeton se záznamníkem do 128 kbps (vlastně takové málo kvalitní nahrávadlo), což je pro tyhle moje potřeby dostačující :)
Odpovědět

Zpět na „Mikrofony a snímání“