aparáty MARSHALL - naše zkušenosti s jednotlivými modely

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
chatra
Kontaktovat uživatele:

Re: aparáty MARSHALL - naše zkušenosti s jednotlivými modely

Příspěvek od chatra »

Nedávno jsme srovnávali výroční JCM 800 2550, JCM 900 2500 a 1987x, všechno na 1960A s G12T.
2550 a 2500 hrají velice podobně, oba zkreslují diodama. 2500 má trochu pevnější basy, jinak žádný zásadní rozdíl. 2500 hůř reaguje na volume na kytaře a nejde nastavit na půl škody, kreslí buď málo (nekonkrétní tupý crunch), nebo moc (při stahování volume na kytaře stále kreslí a pak najednou úplně vyhasne). 1987x má nejmíň GAINu, ale krásně reaguje. Jen chudáci spoluhráči a zvukař, absence master volume dělá z 1987x zbraň a nepomůže ani otočení boxu do zdi. Do malého klubu ten zesilovač není, naopak 2550 i 2500 umí nějak hrát i potichu.
reason

Příspěvek od reason »

ahoj. kluci, jaký je rozdíl mezi jmp a slp (plexi)? podle všeho má jmp i master volume, což plexi nemá. oba jsou čtyřdíry (plexi určitě, ale u jmp si nejsem jistý). na youtube mi zvukově příjde jmp blíž k plexi. zdá se mi, že jmp má oproti jcm 800 víc středů. možná nebudu daleko od pravdy, když napíšu, že jmp je plexi s master volume. může mi to někdo objasnit? díky
chatra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od chatra »

JMP znamená Jim Marshall Products, písmeny JMP a číslem modelu značil zesilovače v rozmezí let 1967 - 1982 (koncem si nejsem jistý). Naproti tomu SLP je Super Lead Plexi, což je model 1959, 100W 4-díra s plastovým panelem.
rene

Příspěvek od rene »

Ano. A jinak ten nejvýraznější rozdíl si zmínil, plexi je nonmaster a JMP je s master volume, je to předchůdce osmikila, hodně lidí má JMP radši než osmikilo.
PRS Soapbar II, POD HD500, Martamp #1, Crybaby classic, hero and destroy 'n' roll.....

....používejte zámky na popruhy, jsou moc dobrý....
Alternátor

Příspěvek od Alternátor »

Tohle mě trochu vyprovokovalo zjistit, co vlastně znamená to V v JVM. To V by mělo bejt podle Jimovy dcery Victorie. Jinak JCM = James Charles Marshall, ať to máme pohromadě :) .
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
Latam
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Latam »

JMP vs JCM je rozdíl v typu panleu a designu... s master non master to nemá co dělat. Prostě je to rozdělení období výroby a designu. Pak má každý model své označení (např. 2203). Jmp jsou jak čtyřdíry, tak mastervolume zesáky, tak nízkovýkonové marshally (PA20)
reason

Příspěvek od reason »

ok a zvukově je jmp možné porovnat s plexi? dá se i na jmp čtyřdíře mixovat zvuk pomocí krátkého kabelu?
rene

Příspěvek od rene »

Latam píše:JMP vs JCM je rozdíl v typu panleu a designu... s master non master to nemá co dělat. Prostě je to rozdělení období výroby a designu. Pak má každý model své označení (např. 2203). Jmp jsou jak čtyřdíry, tak mastervolume zesáky, tak nízkovýkonové marshally (PA20)
JMP měly v sobě jiný trafa, podle všeho lepší, co mi bylo vysvětleno.
PRS Soapbar II, POD HD500, Martamp #1, Crybaby classic, hero and destroy 'n' roll.....

....používejte zámky na popruhy, jsou moc dobrý....
xaero

Příspěvek od xaero »

Hezký by bylo kdyby jsme se mohli sejít, každej by vzal svýho Marshalla na místě srazu by byli bedny třeba 1960 a 1960V a vše by se řádně otestovalo nahrálo a natočilo ;).
-------------
Jackson DK2 SW
WASHBURN WINSTDG GoldTop
Roland CUBE 15X - na doma
Marshall JCM2000 DSL50 + Marshall 1960A - zkušebna/koncerty
Pedalboard: TC Electronic Polytune -> Boss CE-5 -> Dunlop CryBaby -> T.C. Electronic Spark Booster -> MXR Custom Badass Modified O.D. -> VOX Satchurator -> MXR Phase 90 Script Logo -> TC Electronic Flashback X4
------------
Fade
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Pojďme do toho. Já zařídím místo jako u minulého testování a můžeme se sjet ve velkém počtu a různě vše otestovat. Vše o co jde je abyste mi přislíbili účast aby se nestalo to, že uspořádám testování a přijdou dva lidé a ještě z daleka.
Minulé vyšlo nad míru dobře. Je tu dost lidí s dost zajímavými věcmi a je škoda se o to nějak nepodělit s ostatními. S nahráváním souhlasím a neměl by to být problém.
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
reason

Příspěvek od reason »

Fade píše:Pojďme do toho. Já zařídím místo jako u minulého testování a můžeme se sjet ve velkém počtu a různě vše otestovat. Vše o co jde je abyste mi přislíbili účast aby se nestalo to, že uspořádám testování a přijdou dva lidé a ještě z daleka.
Minulé vyšlo nad míru dobře. Je tu dost lidí s dost zajímavými věcmi a je škoda se o to nějak nepodělit s ostatními. S nahráváním souhlasím a neměl by to být problém.
nejsem proti.
kubog

Příspěvek od kubog »

Podla toho kde, mám JTM45tku a bednu s G12H30 a dalsiu so Super 65 , mimo Marshallu Hiwatt DR103 a staré Sound City PA, staré Eminence USA 12" z 1972 a staré FANE PA repro, tak neviem, ze ci chcete aj to :mrgreen:
Fade
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Okolí Ostravska. Na půli cesty pro Pražáky a Slováky, Brňáci to mají taky kousek.
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
reason

Příspěvek od reason »

Fade píše:Okolí Ostravska. Na půli cesty pro Pražáky a Slováky, Brňáci to mají taky kousek.
to by šlo
xaero

Příspěvek od xaero »

Jsem z Plzně a bez auta .. leda že by mě nějaký člen fóra z Plzně odvezl :P
-------------
Jackson DK2 SW
WASHBURN WINSTDG GoldTop
Pedalboard: TC Electronic Polytune -> Boss CE-5 -> Dunlop CryBaby -> T.C. Electronic Spark Booster -> MXR Custom Badass Modified O.D. -> VOX Satchurator -> MXR Phase 90 Script Logo -> TC Electronic Flashback X4
------------
lukybraby

Příspěvek od lukybraby »

Mohl by někdo, kdo má hlavu DSL (50 nebo 100W) popsat svoje zkušenosti, postřehy, rady... s těmahle zesíkama? Jak jsou na tom se spolehlivostí? V tomhle vláknu jsou docela dobrý ohlasy, tak jestli to platí i po nějaký době :)
Kinx
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kinx »

normálně dnes jsem hrál na DSL 100H, která po vybalení z krabice prostě nehrála. respektive hrála, ale hrozně potichoučku (i při vytaveném masteru). možná tam bude zas upadlej drátek od smyčky nebo něco takovýho (kamarád měl po pár měsících tento problém), každopádně škoda. hned vedle ležela nová 2203 s nálepkou 50th anniversary a ta hrála jako ďábel ;)
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

asi ses s nim pekne neprivital a nepohladil ho!
vis jak to rika torst a janda ;)
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
EvilMind
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od EvilMind »

Úplně si pamatuju,když jsem začínal a každej,kdo hrál na kytaru mluvil o Marshallu...Skoro jsem si říkal,co na tom pořád viděj....než jsem si na něj zahrál :mrgreen: Jinak ze všech Marshallů,na který jsem kdy hrál se mi líbila nejvíc JCM 800 2203 a JCM 900...pak jsem dlouho hledal zesilovač,co by mě uspokojil,rukama mi prošli Blue Voodoo,Randall RH50,Valveking,Bugera 333,Engl Screamer,Rack s Piranhou a Velocity....nakonec jsem si sehnal starou JCM 900 4100 z roku 1993 a teprv ta mě uspokojila :) Líbí se mi,že zas tak úplně "sama" nehraje,že tu jedovatost a agresivitu musíš udělat "rukou" Jinak kolega z druhý kapely má Kombo Valvestate 100W s reprákem Goldback a hraje to taky dobře....naopak ale MA50, kterou jsem si zkoušel v hudebninách mě nenadchla vůbec :?
Fender Blues Deluxe, BBE Green Screamer, TC Electronics Polytune, EHX Soul Preacher, Fender Stratocaster 50', Fender USA Standard HH, Alvarez RD110
xaero

Příspěvek od xaero »

lukybraby píše:Mohl by někdo, kdo má hlavu DSL (50 nebo 100W) popsat svoje zkušenosti, postřehy, rady... s těmahle zesíkama? Jak jsou na tom se spolehlivostí? V tomhle vláknu jsou docela dobrý ohlasy, tak jestli to platí i po nějaký době :)
Mám s ním jen dobré zkušenosti a i po častém cestování (nakládání/vykládání/mlácení) jsem s ním zatím neměl jediný problém ;)
-------------
Jackson DK2 SW
WASHBURN WINSTDG GoldTop
------------
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“