kvalita aparátu
Pravidla fóra
-
jenda.zvukar
kvalita aparátu
Zdravím, chci se zeptat na názor rady starších ohledně budování mého aparátu ... Je mi 20 let a zvučení se věnuji teprve 3. rokem, takže prosím předem za odpuštění pokud je něco špatně.
Aparát který zatím mám je toto : 2X MT18SUB (vyrobemé doma) osazené RCF 18G401 , 2x2122 také kopie , 2x EM 121kit, zesilovače CREST CA18 ( na suby), EAW CAZ 2500 (středovrchy zatím později na odposlechy), EAW CAZ 800 (odposlechy EM121) efekt. rack obsahuje Lexicon MX200, 2x Gate/kompresor Alesis 3630, 1x EQ DBX231S a BVaudio DS34 - Řízení zesilovačů ( umístěn u zesilovačů) ... mix jsem zrovna prodal a mám jen Tapco mix 60 a mikrofony nestojí za řeč mimo sady AKG WMS40P .
Dále si chci pořídit : velký mix 24-32 kanál 6-8 AUX něco jako odposlechy ( pár EM 151kit nebo 121kit) další pár MT18SUB mikrofony shure SM58 + něco na nástroje, zesilovač na středovrchy ( CAZ 2500 bude na odposlechy )
Muj dotaz zní : jak je to podle vás kvalitní aparát a co vše jsem vynechal nebo bych měl vyměnit předem moc děkuji
Aparát který zatím mám je toto : 2X MT18SUB (vyrobemé doma) osazené RCF 18G401 , 2x2122 také kopie , 2x EM 121kit, zesilovače CREST CA18 ( na suby), EAW CAZ 2500 (středovrchy zatím později na odposlechy), EAW CAZ 800 (odposlechy EM121) efekt. rack obsahuje Lexicon MX200, 2x Gate/kompresor Alesis 3630, 1x EQ DBX231S a BVaudio DS34 - Řízení zesilovačů ( umístěn u zesilovačů) ... mix jsem zrovna prodal a mám jen Tapco mix 60 a mikrofony nestojí za řeč mimo sady AKG WMS40P .
Dále si chci pořídit : velký mix 24-32 kanál 6-8 AUX něco jako odposlechy ( pár EM 151kit nebo 121kit) další pár MT18SUB mikrofony shure SM58 + něco na nástroje, zesilovač na středovrchy ( CAZ 2500 bude na odposlechy )
Muj dotaz zní : jak je to podle vás kvalitní aparát a co vše jsem vynechal nebo bych měl vyměnit předem moc děkuji
Re: kvalita aparátu
Tu kvalitu aparátu ti bude dělat právě to, co momentálně nemáš nebo jsi nenapsal. Kvalitní mikrofony a kvalitní mix jsou ten nejdůležitější základ. Pokud ti z mixu půjde kvalitní signál, tak dál se může trochu zkazit, ale bude to hrát dobře. Pokud ti ale z mixu půjde mizernej signál, tak už se nikdy nezlepší! Takže k tomu hledej něco jako GB4, GL2800. K tomu tak 20 mikrofonů/klipsen v průměru tak za 3kkč/kus. Nějaký bezdrát se taky neztratí. Rozhodně počítej s šestimístnou částkou za nákup všeho, pokud to bude nové.
Určitě ještě budeš potřebovat víc kompresorů/gatů. 4k+4g je minimum, u větších orchestrů by se 6-8 kompresorů hodilo.
Pak to ještě chce mít na každé cestě ekvalizér a pro master jeden hodně dobrej. A taky ty drobnosti okolo, kabely, prodlužky, párák, kabely k režii.
Určitě ještě budeš potřebovat víc kompresorů/gatů. 4k+4g je minimum, u větších orchestrů by se 6-8 kompresorů hodilo.
Pak to ještě chce mít na každé cestě ekvalizér a pro master jeden hodně dobrej. A taky ty drobnosti okolo, kabely, prodlužky, párák, kabely k režii.
Zvukař z Podkrkonoší
-
karantena009
Zdravím Kalfar--náhodou jsem narazil na debatu ohl. ekvalizeru na výstupu "ějakej hodně dobrej" Potřebuju poradit jakej--máme mix Soundcraft MFXi, PA RCF ATR 12A, hrajem country. Mix nemá EQ na výstupu, nevím jaký pořídit (aby nás to nezruinovalo fin., ale aby to nebyl úplnej šunt k té konfiguraci. Díky
- Jens Ludwig
- Odborník
tady vůbec nezklame DBX 231 nebo vyšší řady...karantena009 píše:Zdravím Kalfar--náhodou jsem narazil na debatu ohl. ekvalizeru na výstupu "ějakej hodně dobrej" Potřebuju poradit jakej--máme mix Soundcraft MFXi, PA RCF ATR 12A, hrajem country. Mix nemá EQ na výstupu, nevím jaký pořídit (aby nás to nezruinovalo fin., ale aby to nebyl úplnej šunt k té konfiguraci. Díky
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +
omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
- Jens Ludwig
- Odborník
ještě jsi neuvedl, na jakou úroveň akcí míříš....jenda.zvukar píše:Zdravím, chci se zeptat na názor rady starších ohledně budování mého aparátu ... Je mi 20 let a zvučení se věnuji teprve 3. rokem, takže prosím předem za odpuštění pokud je něco špatně.
jinak megatony do začítku nejsou špatný bedny zesilovače taky vypadaj v pohodě... máš trochu díry v efekťáku, ale jestli dnes chceš pořizovat nový pult, tak si rozmysli, jestli by nebylo lepší pořídit nějakej digitál... (je to menší, lehčí a celej potřebnej FX rack to má v sobě, což je dost výdajů)... ale to záleží, jakou práci s tím chceš dělat...
pokud chceš zůstat u analogu, tak budeš potřebovat minimálně 2 FX procesory (hall, delay), master EQ + master comp, alespoň 8 kanálů gate/comp, alespoň 4 kanály 31pEQ na monitory...
mikrofony: nekupuj hlavně levný - to utratíš zbytečně moc peněz.... mě se do začátku osvědčila kombinace 6xe840 + 6xOM2 + 4xSM57 + drumset (AKG)
mikrofonní stojany Koenig&Meyer už taky dnes nejsou tak drahý - proto nešetři na rockstandech...
pořiď si kvalitní kabely... nejlíp si to sám udělej z metráže.. neni nad to, když každej kšeft vyhazuješ 4 levný china-dráty do koše...
a co se týče bezdrátů: AKG jsou super, ale 40 řada je hodně dětská - 400 už je poměrně v pohodě...
na druhou stranu musíš to taky porovnávat s prací, kterou děláš a pro koho to děláš...
Co se týče těch digitálů, já se obávám, že slušný digitál začíná na nějakých 300t kč a výš. To znamená Vi1, SD9, apod. Presonus nebo Yamaha nejsou mixy, které by byly nějak výrazně zamávaly zvukařským prostředím. Takže já bych se raději vydal cestou analogu.
Zvukař z Podkrkonoší
- Jens Ludwig
- Odborník
já bych tolik neřešil, jak moc zamávaly prostředím, já bych spíš řešil, jak splní mnou požadovaný účel... ono když koupíš trochu slušnej analog a k tomu trochu slušnej efekťák, tak tam seš na 300k taky 
-
KalikSound
A teď by mě zajímalo kde tak mladej člověk vezme na digitál
Věkově jsem na tom stejně a jsem rád, že sem vyšetřil na bazarovej SC LX7 
- Jens Ludwig
- Odborník
to je druhá otázka - musíš mít ale nějakej ekonomickej výhled a rozvahu - na základě toho pak můžeš zauvažovat nad úvěrem...