Problém se zněním akordů v písni..
Pravidla fóra
Problém se zněním akordů v písni..
Zdravím možná to pro někoho kdo bude tohle číst připadat že asi v tom moc "hledám vědu"ale stále na to nemůžu přijít.Týká se to zápisu některých písní.Tak třeba jsem četl akordy na jednu písen.Byl tam napsaný tab na předehru.Zkusil jsem ho podle toho zahrát znělo to přesně.Pak byl text a tam byli napsány akordy c,d,emi..nedalo mi to a písen jsem si pustil ale i v tom zpěvu hrál pořád stejnou melodii tudíž žádně e,c,d akordy tam nezněli.Tak jsem se chtěl zeptat co to jako znamená??Prstě tomu nerozumím,jestli se ty akordy mají hrat nějak podle toho taktu nebo jak??Fakt mi to stále nesedí..

Naposledy upravil(a) JardaF dne 23.11.2007 17:49, celkem upraveno 1 x.
Re: Mám takovej problém..
A nehrajou to 2 kytary,kde 1 hraje furt tu melodii co na začátku a druhá do toho pálí ty akordy?JardaF píše:Zdravím možná to pro někoho kdo bude tohle číst připadat že asi v tom moc "hledám vědu"ale stále na to nemůžu přijít.Týká se to zápisu některých písní.Tak třeba jsem četl akordy na jednu písen.Byl tam napsaný tab na předehru.Zkusil jsem ho podle toho zahrát znělo to přesně.Pak byl text a tam byli napsány akordy c,d,emi..nedalo mi to a písen jsem si pustil ale i v tom zpěvu hrál pořád stejnou melodii tudíž žádně e,c,d akordy tam nezněli.Tak jsem se chtěl zeptat co to jako znamená??Prstě tomu nerozumím,jestli se ty akordy mají hrat nějak podle toho taktu nebo jak??Fakt mi to stále nesedí..![]()
Pozn.: Změněn název pro větší konkrétnost..
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...
Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
To se stává často, že si lidi, aby nemuseli vybrnkávat složitě melodii, raději zjednoduší píseň do akordů. Zvláště když se hraje a zpívá po pár pivech, tak je kytarista rád, když jakž takž trefí alespoň ty akordy
Hraj to jak se ti to víc líbí.
Epiphone LP Standard + Hocke VMH284
Nějaký efekt mezi to? Děkuji, mně stačí kabel ;o)
Let's Jam Contest
Nějaký efekt mezi to? Děkuji, mně stačí kabel ;o)
Let's Jam Contest
Každý akord se dá zahrát spoustou různých způsobů, je potřeba najít ty správné pro danou píseň (nejlépe koukat kytaristovi při koncertě na ruce). Proto se ti může stát, že sice hraješ ty správné akordy, ale písnička zní jinak.
V ideálním případě budou tóny v akordech dohromady dávat melodii písničky. jako všechno, i tohle se dá naučit, doporučuju googlovat CHORD MELODY nebo CAGED SYSTEM (metoda pro rychlé vyhledání akordů a stupnic na celém hmatníku kytary).
V ideálním případě budou tóny v akordech dohromady dávat melodii písničky. jako všechno, i tohle se dá naučit, doporučuju googlovat CHORD MELODY nebo CAGED SYSTEM (metoda pro rychlé vyhledání akordů a stupnic na celém hmatníku kytary).
Practice doesn't make perfect. Practice makes permanent.
Sebevětší porce cvičení nepomůže, pokud bude prováděno špatně, příliš rychle a s chybami. Takové cvičení jenom zafixuje chyby a o to těžší bude se jich později zbavit.
Sebevětší porce cvičení nepomůže, pokud bude prováděno špatně, příliš rychle a s chybami. Takové cvičení jenom zafixuje chyby a o to těžší bude se jich později zbavit.