Marshall JCM900 SL-X clean/dist

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
ovec

Marshall JCM900 SL-X clean/dist

Příspěvek od ovec »

Zdravím, měl jsem zájem koupit tuhle hlavu (JCM900 SL-X), zkreslený zvuk se mi líbil a ohlasy taky nebyly špatné, ale celou dobu jsem žil s tím že je to dvoukanál. Dneska jsem přišel na to, že teda má jen jeden kanál a přepínání je jen mezi volume A a B.

Zajímá mě tedy jestli se z toho dá dostat hratelný clean a po sešlápnutí fsw (nebo vytažení volume poťáku) zas zpět na gain. Popřípadě zda pomůže nějaký OD (TS) ?
reason

Re: Marshall JCM900 SL-X clean/dist

Příspěvek od reason »

mrkni tady:

komba-zesilovace-reproboxy/aparaty-mars ... 26769.html

jinak s sl-x nemá tolik lidí zkušenost jako s jinými lampovými marshally - jcm 900 4100 nebo jcm 2000, snad i s jcm 800.

pokud se budeme bavit pouze o čistém zvuku sl-x:

- takový ten fender clean z toho úplně nedostaneš. to snad ani u sl-x nebyl záměr. speciálně tahle hlava je zkonstruována tak, aby kreslila - více či méně. samozřejmě, že "clean" jde nastavit jak na hlavě, tak na poťáku, ale ber to spíš jako "nouzovku" pro vyplnění čistých pasáží. tohle je mašina pro tvrdší hráče. slayer jsou toho důkazem. sl-x má výborný crunch, který rychle přechází do nekompromisního, moderního hi-gainu (o něm jsem se vyjádřil v odkazu). dokopávat se samozřejmě dá, ale 20 stupňů gainu to skutečně nevyžaduje. podle mě je to spíš apec na metal (od metly až po death). pokud bych chtěl poctivý clean, tady bych ho určitě nehledal. pokud si šikovný, dokážeš na něj záhrát i nothing else matters (pohodlí je druhá věc), ale jak říkám, na poctivý clean jsou tady jiné hlavy, které zas nemusí umět to, co sl-x. docela by mě zajímalo, jak hraje 100w verze... ufff :shock:
ovec

Příspěvek od ovec »

Ten odkaz už mám pročtený, ale jak jsem našel tuhle tabulku http://marshallamps.com/archive/jcm900table.html tak jsem si říkal, že to přecejen asi dva kanály bude mít. Osobní zkušenosti s ním tady moc lidí nepopsalo pravda. Taky od toho nečekám nějak super čistý zvuk ale alespoň nějaký.
Ten TS nebo OD jsem nemyslel žebych ho ztvrdil, spíš jen na charakter zvuku a popřípadě pomoc s tím cleanem (žebych měl gainu na aparátu jen minimálně).
wolf
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wolf »

SL-X je 8kule s pridanou lampou pro vic gainu a druhym master volume neboli jumpem na sola...Takze jednokanal...Cistej tam nakroutis kdyz stahnes hodne gain ale potom k dosazeni hi gainu to budes muset sakramentsky nakopnout cims se pripravis o to krasny plne lampovy zkresleni...Jestli hledas dvoukanal s cistym a zkreslenym kanalem skoc do Hi Gain Dual Reverb nebo do DSL...

LTD&Dean guitars/Bare Knuckle Pickups/Mesa/Randall&Salvation Mods/DL cabs&cables
ovec

Příspěvek od ovec »

Na ten High Gain Dual Reverb nejsou moc dobré ohlasy, na DSL sice jo ale jelikož ho má druhý kytarista, tak mám trochu obavy abychom nezněli stejně, přemýšlel jsem o JVM nebo TSL ale to zas je zbytečně moc kanálů a módů a ty názory jsou dost rozporuplné.
wolf
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wolf »

ovec píše:Na ten High Gain Dual Reverb nejsou moc dobré ohlasy, na DSL sice jo ale jelikož ho má druhý kytarista, tak mám trochu obavy abychom nezněli stejně, přemýšlel jsem o JVM nebo TSL ale to zas je zbytečně moc kanálů a módů a ty názory jsou dost rozporuplné.
Podle me je dual reverb dobra hlava...Puristy odrazuje diodovej mustek ale pak si sami sprzni svoji celolampu tubescreamerem a ve vysledku maj to samy...Ma min gainu nez sl-x coz jde vyresit hi output snimacem a podle myho min odpousti...Jinak je to klasickej Marshall sound kterej muzes slyset na stovkach proflaklych nahravek kapel z let 90tych...

LTD&Dean guitars/Bare Knuckle Pickups/Mesa/Randall&Salvation Mods/DL cabs&cables
matus

Příspěvek od matus »

Podla mna od klasickeho jednokanaloveho marshalla nemozes cakat cisty clean ako z fendra, nato su tu ozaj ine ampy... Ak by ti stacil nejaky jemne nakrapnuty sound, mozno by sa dalo pouzit toto: http://kytary.cz/electro-harmonix-signal-pad/HN111385/

Malo by to pracovat podobne ako ked stiahnes na gitare volume.. Sam mam SL-X 2100-ku ale mam ho len tyzden, takze tiez ma zaujima tato tema..
Ja by som to videl, ze nastavis na hlave skresleny, tym signal padom prepnes na taky cistejsi, a tiez na hlave mas jump na sola..Takze nakoniec mas 3 kanalovu hlavu :) ale na ten system, ze uplne cisty clean a prepnut na hi gain, to neviem ci bude fungovat..
ovec

Příspěvek od ovec »

No asi se teda budu muset poohlédnout po nějaké dvoj/troj kanálové hlavě, škoda ten zkreslený z SL-X je pěkný. :(
Ondskan

Příspěvek od Ondskan »

ovec píše:No asi se teda budu muset poohlédnout po nějaké dvoj/troj kanálové hlavě, škoda ten zkreslený z SL-X je pěkný. :(
Tak pokiaľ 90% hráš na dist tak by som to neriešil, to tam vystačí i mierne nakopnutý. Ak ide o vybrnkavačky tak skús hrať prstami, to hodne zjemní tón. Prípadne prečo by nemohol hrať čisté druhý gitarista? Ten jemný crunch v pozadí by naopak nemusel tak pôsobiť sterilne a v študku si natočíš čistý taký aký budeš potrebovať.
Gear: Godin Progrresion, Schecter C1 w/SD TB4 + SH2 and 10-52 strings, Dunlop 87B Trigger, Laney TT50H, Checha 1x12 Open Back Cab - Celestion GT75; TC Electronic G-Sharp, CarlMartin 2WAH, Korg PitchBlack, Alesis iO2 Express + Amplitube3 + Reaper
https://www.youtube.com/user/Truecrew01 (Band)
http://bandzone.cz/guitarelectrification (Project)
ovec

Příspěvek od ovec »

Právě některé party hrajem čistě oba (každy něco jiného samozřejmě) a taky možná by bylo lepší mít univerzální apec, s jednokanálem bych byl asi omezený dost. Takže dík za rady a já se teda kouknu po 2-3 kanálech
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“