Rozdíl mezi kabely?

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Re: Rozdíl mezi kabely?

Příspěvek od Bummer »

Kvalita kabelů není dána jen zlacením jacku. To fakt po uchu těžko poznáš. Co se zvuku týče, směrodatná je jednoznačně parazitní kapacita kabelu, kde čím nižší kapacita, tím více výšek kabel přenese výšek. O stránku zpátky je srovnání, kde je to slyšet: snimace-hardware-prislusenstvi-udrzba/r ... ml#p515723 Ačkoliv se najde dost lidí, co budou tvrdit, že kabel za 2000 prostě hraje lépe než za 500, vždycky je to o tom, co člověk považuje za "lépe" a kolik peněz za to dal.

Rozdíl mezi kabelem za 250 a 500 bude hlavně v jeho spolehlivosti. Cenový rozdíl se promítne do kvality jacků, stínění a odolnosti kabelu jako takového.

A v neposlední řadě žáleží na tom, kde ho kupuješ. Za 500 v malých kamenných hudebninách zpravidla dostaneš horší kabel než za 500 třeba v Kytarách.

Kabel mezi kytarou a krabičkou a krabičkou a kombem by měl být srovnatelný. Ber to tak, že kvalita řetězce závisí na kvalitě jeho nejslabšího článku. To platí i pro krabičku.

U footswitche potřebuješ kabel, co vydrží namáhání, ale audio signál tudy nejde.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Giuseppe

Příspěvek od Giuseppe »

Bummer píše:Kvalita kabelů není dána jen zlacením jacku. To fakt po uchu těžko poznáš. Co se zvuku týče, směrodatná je jednoznačně parazitní kapacita kabelu, kde čím nižší kapacita, tím více výšek kabel přenese výšek. O stránku zpátky je srovnání, kde je to slyšet: snimace-hardware-prislusenstvi-udrzba/r ... ml#p515723 Ačkoliv se najde dost lidí, co budou tvrdit, že kabel za 2000 prostě hraje lépe než za 500, vždycky je to o tom, co člověk považuje za "lépe" a kolik peněz za to dal.

Rozdíl mezi kabelem za 250 a 500 bude hlavně v jeho spolehlivosti. Cenový rozdíl se promítne do kvality jacků, stínění a odolnosti kabelu jako takového.

A v neposlední řadě žáleží na tom, kde ho kupuješ. Za 500 v malých kamenných hudebninách zpravidla dostaneš horší kabel než za 500 třeba v Kytarách.

Kabel mezi kytarou a krabičkou a krabičkou a kombem by měl být srovnatelný. Ber to tak, že kvalita řetězce závisí na kvalitě jeho nejslabšího článku. To platí i pro krabičku.

U footswitche potřebuješ kabel, co vydrží namáhání, ale audio signál tudy nejde.

Výborně. Děkuju za rychlou odpověď. Abych byl přesnější, jedná se o kabel http://www.music-city.cz/planet-waves-n ... -1299.html . Boss DS-1 je víceméně standart, takže tam obavu nemám. Ten kabel do komba je potom http://muziker.cz/kabely-konektory/nast ... gt-10.html .
Asi budu stejně kupovat delší, protože 3 metry nemusí vždy stačit, takže se vlastně ptám, jestli má smysl šetřit 250kč. A na to si skoro umím odpovědět sám :D
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

DS1 sice standard je, ale obavy měj. Zrovna šetrný k signálu není (ale ani není nijak zásadně průšvihový).
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
AntaresX9

Příspěvek od AntaresX9 »

Nero píše:DS1 sice standard je, ale obavy měj. Zrovna šetrný k signálu není (ale ani není nijak zásadně průšvihový).
Jestli se pamatuju správně tak DS-1 neni true bypass? Teda aspoň ten co jsem nějakou dobu zpátky vlastnil nebyl a mírně užíral signál ale dalo se to
Jackson DKMG (Dimarzio D-Activator, PAF 36th anniversary)
akustika Cort AD 850CE
Line 6 POD X3 Live
kabel fender
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Nevybavuju si žádný Boss, který by byl TB.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
feki
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od feki »

U fotswitche neni třeba stíněný kabel, jde o rychlost přenosu, neprochází tam žádný audio signál.
Jinak já si dělal vždy kabely sám, Kabel v metráži a kvalitní Jacky. Kupoval jsem většinou Proel, Klotz a Neutrick.
V konečné fázi mi vyšel 6m stejně tak na 500ká, ale měl jsem jistotu kvality. Nejhorší můra je když u někoho vidím toto http://kytary.cz/warwick-propojovaci-ka ... /HN088634/ je to tak 30% zhoršeného signálu.
V současné době jsou pro mě kytarové káble na na prvním místě tyto : http://shop.klotz-ais.com/quickorder/do ... TANIUM.pdf 6m vyjde asi na 1200kc
Jinak je v tom asi obchodní politika, ale nedanvo Thomann stahl veškerý sortiment Klotz :-)
Jackson Soloist MIJ SL-3 / Caparison TAT Special FM
Rack Gear. Digitech : ValveFX , 2120, RP6, GSP1101 / Engl: E-840,E-530 Engl 112 Pro Stage.
hamanek

Příspěvek od hamanek »

Napadlo mě, proč by nebyl lepší kabel se dvěma lomenýma jackama, 1 do kytary určitě a ten druhej, se mi zdá, že když je to klasický rovný jack, že má tendenci když vylízá z komba se ohýbat, což mu nedělá moc dobře, navíc ještě když mám kombo, které má výstup nahoře a to mě přijde fakt hroznej pohled jak ten rovnej jack se musí ničit...Taky u mp3 a podobně mám raději lomené jacky, protože nejsou tak citlivé na zacházení jako ty rovné. Rozdíl ve zvuku snad žádný nemůže být, kdybych i u výstupu měl lomený jack, nebo snad ano? Já mám z toho trochu pocit, že rovné jacky se dělají proto, aby člověk dříve letěl koupit jiný konektor. Případně, vysvětlí mi někdo, proč je lepší rovný jack?
symar

Příspěvek od symar »

hamanek píše:Napadlo mě, proč by nebyl lepší kabel se dvěma lomenýma jackama, 1 do kytary určitě a ten druhej, se mi zdá, že když je to klasický rovný jack, že má tendenci když vylízá z komba se ohýbat, což mu nedělá moc dobře, navíc ještě když mám kombo, které má výstup nahoře a to mě přijde fakt hroznej pohled jak ten rovnej jack se musí ničit...Taky u mp3 a podobně mám raději lomené jacky, protože nejsou tak citlivé na zacházení jako ty rovné. Rozdíl ve zvuku snad žádný nemůže být, kdybych i u výstupu měl lomený jack, nebo snad ano? Já mám z toho trochu pocit, že rovné jacky se dělají proto, aby člověk dříve letěl koupit jiný konektor. Případně, vysvětlí mi někdo, proč je lepší rovný jack?
No, ono ty lomené se někdy hůře vytahují, to kvůli místu. Já mám radši lomené, ale u komba volím rovné. Je vždy jak chytit. Jinak v tom opravdu rozdíl není, proti gustu.....
Většina z nás je divných, těch normálních je třeba se bát.
Je mi tolik. kolik mi je, manželka však tvrdí, že maximálně tak 15 a i to je prý někdy přehnané
Sadam.S

Příspěvek od Sadam.S »

Lomený jack se například dost špatně strká do stratocaster-like samice na kytaře ;)
hamanek

Příspěvek od hamanek »

Tak jasně, když má člověk na kytaře otvor trochu jinde tak to jo.
grock

Příspěvek od grock »

Do tele lomený zastrčit nejde :|
Pořád nevím, zda svět řídí chytří lidé a dělají si z nás legraci a nebo blbci a myslí to vážně.
symar

Příspěvek od symar »

grock píše:Do tele lomený zastrčit nejde :|
Promiň, nějak jsem to nepobral. Proč?
Je mi tolik. kolik mi je, manželka však tvrdí, že maximálně tak 15 a i to je prý někdy přehnané
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Přece kvůli šachtičce, v níž je utopen:
http://www.ebay.com/itm/1960s-Fender-Vi ... 0870130060
hamanek

Příspěvek od hamanek »

Otázka je spíš, jestli tu někdo strká lomenej do komba.
Jester
Rádce

Příspěvek od Jester »

hamanek píše:Otázka je spíš, jestli tu někdo strká lomenej do komba.
No chvíli jsem to tak strkal - protože jsem měl kábl s jedním lomeným a jedním rovným jackem a jak bylo výše řečeno, do telete ten lomený nedáš. Takže jsem ho (lomený) strkal do komba. Podle mě to tam jenom zavazelo a blbě se to tam strkalo. Od té doby mám jenom kabely s rovnými jacky. Navíc mám pocit, že se Mogami Platinum (nástrojový, ne na propojování efektů) ani s lomenýma nedělaj.
symar

Příspěvek od symar »

Fořt píše:Přece kvůli šachtičce, v níž je utopen:
http://www.ebay.com/itm/1960s-Fender-Vi ... 0870130060
Aha, já absolutní neteletář jsem ani tohle nikdy neviděl, netušil. Jsem tele.
Smile

Příspěvek od Smile »

jen tak mimochodem, komplikovany vztah mezi telatkem a lomenym jackem hezky shrnut zde:

nastroje-f71/filcaster-2009-t14486-20.html
Pono MGC, Washburn WD10S; Kerrianne; Core88 Mephisto's Eins, Zwei, Drei; Core88 Sweet Hunny OD; Core88 Professor Stein's Fuzz; St. Anley 15W Head; St. Anley 112
marshall

Příspěvek od marshall »

mam problem zatim sem měl samý šmejd kabely co se po měsící kroutěj na polovinu a stojeje zvukově za h**** myslíte že tímto kouskem se můj problém vyřeší ?

http://muziker.cz/kabely-konektory/nast ... black.html
symar

Příspěvek od symar »

marshall píše:mam problem zatim sem měl samý šmejd kabely co se po měsící kroutěj na polovinu a stojeje zvukově za h**** myslíte že tímto kouskem se můj problém vyřeší ?

http://muziker.cz/kabely-konektory/nast ... black.html
Proč se ptáš? Ty ho stejně koupíš. Jako ty struny co ses ptal tady vedle.
marshall

Příspěvek od marshall »

no dobře ale struny seděj každýmu jiný a s těma se exp. musí ale s kabelem ne má s tou žehličkou někdo zkušenost :?:
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“