Vyber disortion effectu
Pravidla fóra
- Stanley
- Kontaktovat uživatele:
Na Metalzonu nedám dopustit, zvuk je výborný, celkem jsem si s ní vyhrál. A s tu nezničitelnost musím potvrdit, viděl jsem jich už dost a ani jedna nejevila známky opotřebení. Na ten Line6 jsem celkem zvědavej, až pojedu k Houdkovi, musím ho checknout.
Basuju: Jackson C20
Kejtruju: Apollo DMG-1200
Apec: Laney H160b, Peavey Blazer 158, Kustom KLA 10
Kejbly, struny: Warwick
Prcátka: Dunlop .68, Brain .71
Kejtruju: Apollo DMG-1200
Apec: Laney H160b, Peavey Blazer 158, Kustom KLA 10
Kejbly, struny: Warwick
Prcátka: Dunlop .68, Brain .71
- hardcore guitarist
- Kontaktovat uživatele:
Můj člověk!!! Ale pokud chceš takyý modernější zvuk jako třeba ti trivium tak bych šel aspíš do toho line6 nebo metalcore od boss!!!Stanley píše:Na Metalzonu nedám dopustit, zvuk je výborný, celkem jsem si s ní vyhrál. A s tu nezničitelnost musím potvrdit, viděl jsem jich už dost a ani jedna nejevila známky opotřebení. Na ten Line6 jsem celkem zvědavej, až pojedu k Houdkovi, musím ho checknout.
-
Isachs
- Kontaktovat uživatele:
MetalZone MT-2 od BOSSE, parádní krabice s širokou možností zkreslení a ekvalizace. BOSS ML-2 MetalCore, dost hutná krabice, s modernějším zkreslením, ale už je tam toho gainu na mě asi moc... jinak na MT-2 nastavíš dost podobný zvuky, jen si s tím pohrát a mít dobré snímače.
Digitech Grunge, chemickej, hafo zkreslení, není zlej.
Doporučuju Uber Metal od L6, ač je to digitál, má největší variabilitu a zvuk tě na tranzistoru nebo na hybridu posadí na p***l... paráda
K lampě ale určo Analog, měl jsem MT-2 a kopii marshalla, bylo to fakt hutný jako sviň, hrálo to jako ďábel, byla to docela paráda...
Digitech Grunge, chemickej, hafo zkreslení, není zlej.
Doporučuju Uber Metal od L6, ač je to digitál, má největší variabilitu a zvuk tě na tranzistoru nebo na hybridu posadí na p***l... paráda
K lampě ale určo Analog, měl jsem MT-2 a kopii marshalla, bylo to fakt hutný jako sviň, hrálo to jako ďábel, byla to docela paráda...
ESP-LTD MHB-401 Black Satin - kytáááárka 
Peavey 5150 II EVH 120W - prostě mazec
Krank Revolution 4x12 380W - bedna, těžká, ale alespoň má kolečka
Orange PPC 412 ADV BLK 240W - prodám (bazar)
Digitech Hardwired metal disto - hraní na doma
Fender Frontman G15 - hraní na doma
ladička, planetwaves kabely a podobný krámy
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
nečetl sem předchozí příspěvky ale rád bych řekl svůj názor všem co budou vybírat efekty (nejen zkreslovadla):
vybírejte podle zvuku
Je pravda že i barva hraje svou roli a když má člověk celej pedalboard do růžové a pak se najednou najde světle červený zkreslovadlo žre mu to prostě zprasí image. To bych pochopil jako zase přehánět se to s tím zvukem nemá. Asi by bylo blbí člověku co zkládá duhu z efektů do toho rvát nějakýho černýho ratta ty by mu uplně rozsypalo svět odzákladů. další důležitá věc je tvar.... jako pokud si někdo dělá krástné moderní plastové efekty plné všeljakých nálepek podobající se kosmickým lodím a nějaký neandrtálec mu před to dá svou starou hnusnou analogovou ladičku není to normální... A konečně jedno z nejdůležitějších: Počet těch krůcátek. Opravdu důležité. 4ím víc krůcátek efekt má tím víc je adidas. To že polovina z těch točítek mění zvuk s rrrr na pchhhhh vůbec nevadí. Správný kytarista se pozná totiž podle 3 věcí:
1. kytara musí mít co nejšpičatější tvar a měla by bít pobita kovem a polepena plameny. 4ím víc má kytara pražců tím je lepší. Důležíté sou ultra aktivní snímače s ultra aktivním zvukem.
2. Aparát se vybírá podle míry zkreslení. čím míň zkreslení tím větší sh*t. Počtu krůcátek - čím víc tim líp. pokud je na aparátu napsáno obrovským písmem DIGITÁL je to přesně o no. 4lověk si pak zapne všechny efekty na plno krom středů které stáhne na minimum.
3. co největší pedalboard plný barevně sladěných digitálních efektů z nichž musí být všechny zapnuty minimálně na plno aby byl zvuk zajímavý.
PAk tepr se člověk považuje za kytaristy
vybírejte podle zvuku
Je pravda že i barva hraje svou roli a když má člověk celej pedalboard do růžové a pak se najednou najde světle červený zkreslovadlo žre mu to prostě zprasí image. To bych pochopil jako zase přehánět se to s tím zvukem nemá. Asi by bylo blbí člověku co zkládá duhu z efektů do toho rvát nějakýho černýho ratta ty by mu uplně rozsypalo svět odzákladů. další důležitá věc je tvar.... jako pokud si někdo dělá krástné moderní plastové efekty plné všeljakých nálepek podobající se kosmickým lodím a nějaký neandrtálec mu před to dá svou starou hnusnou analogovou ladičku není to normální... A konečně jedno z nejdůležitějších: Počet těch krůcátek. Opravdu důležité. 4ím víc krůcátek efekt má tím víc je adidas. To že polovina z těch točítek mění zvuk s rrrr na pchhhhh vůbec nevadí. Správný kytarista se pozná totiž podle 3 věcí:
1. kytara musí mít co nejšpičatější tvar a měla by bít pobita kovem a polepena plameny. 4ím víc má kytara pražců tím je lepší. Důležíté sou ultra aktivní snímače s ultra aktivním zvukem.
2. Aparát se vybírá podle míry zkreslení. čím míň zkreslení tím větší sh*t. Počtu krůcátek - čím víc tim líp. pokud je na aparátu napsáno obrovským písmem DIGITÁL je to přesně o no. 4lověk si pak zapne všechny efekty na plno krom středů které stáhne na minimum.
3. co největší pedalboard plný barevně sladěných digitálních efektů z nichž musí být všechny zapnuty minimálně na plno aby byl zvuk zajímavý.
PAk tepr se člověk považuje za kytaristy
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
-
Isachs
- Kontaktovat uživatele:
Heh
Dobrej postřeh, fakt vtipný příspěvek. Sarkasmus ti nechybí. Ohledně toho stavu, každý má rád něco jiného. Nemám rád když někdo haní digitály, i přes to, že je nepoužívám, L6 UM opravdu hraje dobře.
A ohledně toho víc gainu = víc guitarist, to je blbost, já osobně mám na hlavě gain nastaven na hodnotě 4 a bohatě stačí... Je nesmysl to přehánět. Kromě toho z tebe je cítit, to že nemáš moderní zkreslení rád... taky názor.
A zubatou kytaru mám, je super
A ohledně toho víc gainu = víc guitarist, to je blbost, já osobně mám na hlavě gain nastaven na hodnotě 4 a bohatě stačí... Je nesmysl to přehánět. Kromě toho z tebe je cítit, to že nemáš moderní zkreslení rád... taky názor.
ESP-LTD MHB-401 Black Satin - kytáááárka 
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
no já bych řekl že zkreslovadlo by ekvalizér mít nemělo. max tónovku kterou kyždej kdo poslouchá uchem vytočí namaxDark Axel píše:válím se tu po zemi
ale teď vážně...občas opravdu hodně lituju, že na Rocktron Zombie nemám poťák "Middle", občas to chybí. pak musím přihodit středy na kombu a z čistého jazzového zvuku se rázem stane nakřáplost...zamrzí to
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
Jasně já rád všecho přeháním. Line 6 je naprosto bez šťávy. gain mám taky tak nějak na 4,5 a to používám kopii JCM800 z 60. let kterou zakk bymuzuje nějakým chrastítkem od bose a tím naprosto ničí ten zvuk. já mám taky zubatou kytaru - Ibanez. Ale vzhledem mi nesedíIsachs píše:HehDobrej postřeh, fakt vtipný příspěvek. Sarkasmus ti nechybí. Ohledně toho stavu, každý má rád něco jiného. Nemám rád když někdo haní digitály, i přes to, že je nepoužívám, L6 UM opravdu hraje dobře.
- Dark Axel
- Kontaktovat uživatele:
já spíše zastávám teorii nakroucení bezva čistého zvuku na kombu a pak nakroucení zkreslení na krabičce. aby prostě člověk nebyl ani jedním článkem omezovaný. a ty středy mi chybí, ale dá se s tím žít...jen to nepřehnat se středama na kombuturbo_MaCk píše:no já bych řekl že zkreslovadlo by ekvalizér mít nemělo. max tónovku kterou kyždej kdo poslouchá uchem vytočí namaxne sranda. Ale ekvalizér by měl být na aparátu. nemám rád když už něco před tím dělá čistku ve frekvencích. pokud to máš jako preamp pak je to jiná to by mohli být chybějící středy v jistým případě nedostatkem
PS: na druhou stranu mám možnost si nastavit symetrii sinusoidy zkreslení a tím si udělat nádherný vintage zvuk
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Kluci tahle diskuze je hustá. Vítám rasty že se mezi nás vrátil!Dark Axel píše: já spíše zastávám teorii nakroucení bezva čistého zvuku na kombu a pak nakroucení zkreslení na krabičce. aby prostě člověk nebyl ani jedním článkem omezovaný. a ty středy mi chybí, ale dá se s tím žít...jen to nepřehnat se středama na kombu
Jinak scie baskytarista, ale taky mám ke kytarám kladný vztah a taky mám radši nastavení co nejčístčího zvuku na aparatuře a pa kdupnout na zkreslovadlo. Ekvalizér na efektu nevidím jako zápor. Ekvalizér na paratue šteluje zvuk co jde ven, zatímco ekvlaizér na efektu šteluje zvuk s efektu a mužeš si s tím parádně vyhrát...
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...
Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
No už sem se rozhodl pro ten metal zone moc dik za pomoc...
Jen jeste otazka... Pri hrani s tema efektama se pouziva gain na kombu ? Mam takove primitivní combo co sem dostal jako komplet ke kytaře tak abych z toho metal zonu ubec neco vymackl.... ( kdyz zapnu gain na kombu je to fakt tragedie radsi to vypnu
)
Jen jeste otazka... Pri hrani s tema efektama se pouziva gain na kombu ? Mam takove primitivní combo co sem dostal jako komplet ke kytaře tak abych z toho metal zonu ubec neco vymackl.... ( kdyz zapnu gain na kombu je to fakt tragedie radsi to vypnu
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
to si řekl pěkněBraniik píše:No prave preto je vhodny ten efekt, aby si ho pouzival namiesto toho gain na kombe
hele efekty bez EQ je podle mě blbost. Co pak mám dělat když chci vysoký čistý a hluboký zkreslený? prostě to musim zkombinovat.... rozhodně je lepší mt pro každej zvuk vlastní Ekvalizér
:Apollo LP junior::Molk telecaster::Dimavery Precision Bass::Cort AD810 NS::Bugera 6262::Molk custom box 412:
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A
http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek
:Mapex Voyager(22",10",12",14",14")::Anatolian, Paiste, Zildjian a Amati činely::HW Mapex, Sonor::Vater 5A
http://bandzone.cz/fadetogrey
http://last.fm/user/Moleek