Porovnání Yamahy S115V a RCF ART 312A
Pravidla fóra
Porovnání Yamahy S115V a RCF ART 312A
Přemýšlím o změně PA a chtěl bych se zeptat...
Mám 2x Yamahy S115V se zesilovačem PSA. K tomu 2x basovky RH sound RHB 15/400.
Primárně to používám na nazvučení své rockové kapely (ve které zároveň hraju) - el.kytara,2 zpěvy,klávesy, basa, bicí. Akce v barech, sokolovnách, do 100-200 lidí.
Občas ale jezdím zvučit menší akce (jazzové trio, folk) - neberu basovky.
Pokud jedem s kapelou, všichni mi pomohou. Ale pokud jedu zvučit jazz, jedu sám a mám problémy to odtahat a nacpat do auta.
Vždy si pak říkám, jestli by nebylo lepší ty Yamahy a zesilovač prodat a místo toho koupit RCF ART312A/310A.
Co byste vy zkušenější na to řekli? Přeci jen RCF 312 mají o 10 kg méně, jsou menší a nemusel bych tahat zesík...
Nepohoršil bych si?
Moc díky za odpovědi
Mám 2x Yamahy S115V se zesilovačem PSA. K tomu 2x basovky RH sound RHB 15/400.
Primárně to používám na nazvučení své rockové kapely (ve které zároveň hraju) - el.kytara,2 zpěvy,klávesy, basa, bicí. Akce v barech, sokolovnách, do 100-200 lidí.
Občas ale jezdím zvučit menší akce (jazzové trio, folk) - neberu basovky.
Pokud jedem s kapelou, všichni mi pomohou. Ale pokud jedu zvučit jazz, jedu sám a mám problémy to odtahat a nacpat do auta.
Vždy si pak říkám, jestli by nebylo lepší ty Yamahy a zesilovač prodat a místo toho koupit RCF ART312A/310A.
Co byste vy zkušenější na to řekli? Přeci jen RCF 312 mají o 10 kg méně, jsou menší a nemusel bych tahat zesík...
Nepohoršil bych si?
Moc díky za odpovědi
Fender Stratocaster, Godin Session
Fender Blues Deluxe
Line 6 POD HD500X
Akustická kytara Crafter+L.R.Baggs M1A
Fender Blues Deluxe
Line 6 POD HD500X
- Jens Ludwig
- Odborník
Re: Porovnání Yamahy S115V a RCF ART 312A
já osobně myslím, že pomůžeš - nevím proč, ale k Yamabednám nemám důvěru... nehledě na to, že PSA je pěkně těžká mrcha a pokud nemáš 31500 tak to ani moc hrát nemůže....
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +
omlouvám se za překlepy, jsem rád, že mi můj ntbk vůbec ještě píše....
To PSA je 31500. Hrozně těžký...
Podle Tebe RCF tedy lepší?
Zajímavá by byla ta 310, ale 10" je asi i s těma basovkama pro celou kapelu málo...
Se zvukem těch Yamah jsem spokojen, nikdy jsem neměl problém. Ale na ten transport pro malé auto a 1 člověka je to takhle dost nepraktický...
Podle Tebe RCF tedy lepší?
Zajímavá by byla ta 310, ale 10" je asi i s těma basovkama pro celou kapelu málo...
Se zvukem těch Yamah jsem spokojen, nikdy jsem neměl problém. Ale na ten transport pro malé auto a 1 člověka je to takhle dost nepraktický...
Fender Blues Deluxe
Line 6 POD HD500X
Fender Blues Deluxe
Line 6 POD HD500X
- Jens Ludwig
- Odborník
ty 312 se teď dělaj s neodymem - jsou o dost lehčí než třeba 322 - i když jsou o trochu těžší než 310... i když je pravdou, že na 2x310a + 2x805 sem uhrál rockovou kapelu pro tak 100 lidí - ale ta 312 tam odvede práci líp... otázkou je, jak se to chytí s tím RH bassem...
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 +
Akce v sokolovnách - do 200. lidí, to už není žádná sranda. Pokud jste si troufli s "2x Yamaha S115V se zesilovačem PSA. K tomu 2x basovky RH sound RHB 15/400", tak jste celkem odvážní. Pokud se podívám na akustický tlak, tak si troufnu tvrdit, že nevýhodou nebyla jen hmotnost...
Art 310A máme na odposlechy, vážně skvělá bedna v poměru cena/výkon/velikost. No na bigbít tak do hospody... Pokud k tomu přidáš pořádné subbasy, tak i do menšího sálu.
Máš nějaký cenový strop?
Zvukaře máte, nebo si zvučíte sami?
Kolik hrajete akcí?
Art 310A máme na odposlechy, vážně skvělá bedna v poměru cena/výkon/velikost. No na bigbít tak do hospody... Pokud k tomu přidáš pořádné subbasy, tak i do menšího sálu.
Máš nějaký cenový strop?
Zvukaře máte, nebo si zvučíte sami?
Kolik hrajete akcí?
Mapex, Paiste, Meinl, Powerstroke3, Ewans EC2, Balbex Ringo II
Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
Soundcraft, Yamaha DSR... RCF ART, dBTechnologies, Proel, Sabine, DBX, Audix, Shure, AKG, Samson...
a spousta No name...
Obvykle hrajeme v prostorech tak pro 100-150 lidí. Občas se dostaneme i do něčeho většího. Zvučíme se sami (tedy zvučím já - jestli se to tak dá nazývat). Větší sály až tak často nejsou, tudíž pro příště spíš vezmeme zvukaře s vlastním aparátem.
Uvažuju o výměně. Tj. prodat Yamahy, zesilovač a přihodit tak max. 5000 Kč.
Nehrajeme kravál. Vždycky tahle sestava stačila. Hrajem tak 2x za měsíc.
Uvažuju o výměně. Tj. prodat Yamahy, zesilovač a přihodit tak max. 5000 Kč.
Nehrajeme kravál. Vždycky tahle sestava stačila. Hrajem tak 2x za měsíc.
Fender Blues Deluxe
Line 6 POD HD500X
Fender Blues Deluxe
Line 6 POD HD500X
O kravál vůbec nejde. Jde o čistý zvuk v přijatelné hlasitosti, který dokáže jen kvalitní aparát s dostatečnou výkonovou rezervou.
Nedávno jsme prodávali QSC K12. To byl zvuk! Čistý, vyrovnaný, hlasitý.... Jenže v některých prostorách a při větším počtu lidí už jsme to museli hnát na hranu aparátu, tak jsme pořídili silnější. Hrajem furt stejně hlasitě, ale s dostatečnou rezervou. Samozřejmě adekvátní subbasy jsou podmínkou.
Nevím kolik dostaneš za ty Yamahy, jedna nová stojí cca 9K. Když to udáš za 5K, budeš rád. Když k tomu přihodíš těch tvých dalších 5K... no žádná sláva.
Nekupoval bych něco, co vám zase za rok nebude stačit.
A když už, tak něco co můžete pak prodat za skoro stejný peníz, za jaký jste to pořídili. Takže kvalitu.
Hrajte, zvučte, ať si ten aparát na sebe vydělá. Pak můžete být v klidu několik let...
Nedávno jsme prodávali QSC K12. To byl zvuk! Čistý, vyrovnaný, hlasitý.... Jenže v některých prostorách a při větším počtu lidí už jsme to museli hnát na hranu aparátu, tak jsme pořídili silnější. Hrajem furt stejně hlasitě, ale s dostatečnou rezervou. Samozřejmě adekvátní subbasy jsou podmínkou.
Nevím kolik dostaneš za ty Yamahy, jedna nová stojí cca 9K. Když to udáš za 5K, budeš rád. Když k tomu přihodíš těch tvých dalších 5K... no žádná sláva.
Nekupoval bych něco, co vám zase za rok nebude stačit.
A když už, tak něco co můžete pak prodat za skoro stejný peníz, za jaký jste to pořídili. Takže kvalitu.
Hrajte, zvučte, ať si ten aparát na sebe vydělá. Pak můžete být v klidu několik let...
Mapex, Paiste, Meinl, Powerstroke3, Ewans EC2, Balbex Ringo II
a spousta No name...
a spousta No name...
Díky - ještě by se rád poptal - jaký crossover? Nejlevnější Behringer asi ne, co?
Co třeba Peavey?
http://www.hudebnicentrum.cz/eshop-peav ... 14961.html
Co třeba Peavey?
http://www.hudebnicentrum.cz/eshop-peav ... 14961.html
Fender Blues Deluxe
Line 6 POD HD500X
Fender Blues Deluxe
Line 6 POD HD500X
Teď zase přejdu z jiného threadu, kde jsem se vyptával na aktivní x pasivní.
Podle mne ideální sestava 2XRCF art 312, sub RCF 705 - cca 45000 Kč.
(Podle mne stačí 1 sub. Slyšel jsem ho hrát se 2x 310 a museli jsme ho docela stahnout, aby nebylo slyšet jen dunění.)
Varianta 2.
HK audio LUCAS Performer
http://hkaudio.com/products.php?id=4
cena cca 50 000 Kč
Varianta 3.
KME SD3
http://www.kme-sound.de/cgi-bin/kme.sho ... D154&2D020
cca 63 000 Kč (Moc peněz!)
Ale otázka je, zda stačí 1 sub, když jsou satelity jen 8".
A máte pravdu. Lepší je počkat a šetřit.
Co byste řekli na ty dvě další varianty?
Podle mne ideální sestava 2XRCF art 312, sub RCF 705 - cca 45000 Kč.
(Podle mne stačí 1 sub. Slyšel jsem ho hrát se 2x 310 a museli jsme ho docela stahnout, aby nebylo slyšet jen dunění.)
Varianta 2.
HK audio LUCAS Performer
http://hkaudio.com/products.php?id=4
cena cca 50 000 Kč
Varianta 3.
KME SD3
http://www.kme-sound.de/cgi-bin/kme.sho ... D154&2D020
cca 63 000 Kč (Moc peněz!)
Ale otázka je, zda stačí 1 sub, když jsou satelity jen 8".
A máte pravdu. Lepší je počkat a šetřit.
Co byste řekli na ty dvě další varianty?
Fender Blues Deluxe
Line 6 POD HD500X
Fender Blues Deluxe
Line 6 POD HD500X