Výběr basového aparátu kolem 9000 Kc

Baskytarová aparatura ...
Čochtan

Výběr basového aparátu kolem 9000 Kc

Příspěvek od Čochtan »

Zdarec potřeboval bych radu ohledně výběru komba . Prošel sem už plno témat , ale nikde sem nenašel přesně to co bych potřeboval.Jsem sice začátečník , ale chci koupit takový kombo abych ho měl na co nejdýl. Potřeboval bych aby mělo sílu protože ho budu převážet : zkušebna (bubeník je blázen a řeže do toho jak hluchej do vrat :D ) panelák, rodinný dům a časem menší pódia. Cenou se chci pohybovat kolem 8500 max 9500 Kc a hrát se bude punk, ska, reggae prostě všechno možný :D. Rozhoduju se mezi tímto : LANEY RB4 160 W, 1x 15" , LANEY RB6 165 W, 1x 15", LANEY RB5 120 W, 1x 12" , HARTKE Kickback 10 120 W, 1x 10"(celá řada Hartke kickback s výkonem nad 100W a i řada A100 a vejš), ASHDOWN EB 12-180 EVO II 180 W, 1 x 12" , LINE 6 LowDown 175 , AMPEG BA-115 100 W , ORANGE CR100BXT 100 W, 1x 15" , GALLIEN-KRUEGER MB115 200 W, 1x 15" , FENDER Rumble 150 150 W, 1x 15" , ASHDOWN MAG C115-300 EVO II 307 W, 1x 15" , EDEN E15 200 W, 1x 15" .... rek bych ze to jsou všechno solidní komba ale nikdy sem neslišel hrát na živo a z videíí toho člověk moc nepozná. Jde mi hodně o cenu ,ale hlavně o co nejširší využití a co největší nastavení zvuku abych se mohl v kapele prosadit. Za všechny názory , zkušenosti a rady předem děkuju . A nebo jestli by se za ty prachy dal pořídit dobrej zes. s reprobednou?? ale nevim moc sem po tom nepátral . A pokud už někde tohle téma je tak mi pls dejte odkaz a předem se omlouvám ;)
Durin

Re: Výběr basového aparátu kolem 9000 Kc

Příspěvek od Durin »

S těmahle mám dobrý zkušenosti, že utáhnou zkušebnu i standartně velký kluby:
ASHDOWN EB 12-180 EVO II 180 W - super univerzální kombo, vůbec ty Ashdowny jsou fajn
AMPEG BA-115 100 W - výborný, ale spíš na metal.

A čemu bych se já osobně vyhnul:
GALLIEN-KRUEGER MB115 200 W - zkoušel jsem ho a hrálo divně.
FENDER Rumble 150 150 W, 1x 15" - katastrofa.
Jsou to zase ale moje názory, takže někomu se ten sound může líbit. :wink:
Čochtan

Příspěvek od Čochtan »

A co ty Line6 ?? Kámoš říkal že to ma takovej chemickej zvuk :D ,ale zase je tam plno efektů .. no a potřeboval bych aby to mělo i rychlou odezvu pač se chci naučit slap :D ... no a jednou jsem hrál na laney , už nevim co to bylo ale tak taky to nebylo nejhorší, ale je pravda že sem neměl možnost to moc "vohulit"a pohrát si z nastavením . Takže nejlepší by bylo si to asi vyzkoušet na živo že ?? jo a v kytarach sem jednou hrál na Hartke myslim že to byl ten kickback 100W a taky to nebylo špatný.
Jack31

Příspěvek od Jack31 »

za taku cenu pozry bazar,tam najdes nieco dobre.pripadne id do Ashdownu ;) stym nikdy nic nepokazis (podla mna naj aparaty za malo penazy :idea: )
Inac mal som RB9 hlavu s boxom 4X10 Hartke,povem stalo to za velke ho***.Stale osm steloval a steloval a vobec som nevedel najst ten pravy zvuk.Od GK by som bral jedine RB radu (to je jedina rada ktora sa mi paci,mal som ju a bol to jeden z naj aparatov co som mal) prip by som siel do vyzsej.Co sa tyka Hartke tak ja sa snim moc nekamaratim,ten zvuk podla mna nieje bohvieco a za tu cenu sa da zohnat urcite neico lepsie.Jediny aparaty ktore ma zaujaly boly aparaty Ashdown,fakt us i tie male rady dokazaly fakt dostat krasny zvuk
"Realny svet je pre tých ktorý nemajú fantáziu"
Kapela: https://bandzone.cz/opera
Můj hudební projekt: http://bandzone.cz/emitremmus
Tomas.Tajfun
last.fm: tarzancz
Bandzone: bandzone.cz/tajfun
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomas.Tajfun »

Ahoj, nechci si tady dělat reklamu, ale na hudebnibazar.cz najdeš můj inzerát. Rozhodně bych Ti ale doporučil sehnat si něco s více reproduktory, než 1 a myslím si (a na foru se to hodně řešilo) a kdybys koupil jen 1x15", myslím si, že by tomu zvuku něco chybělo...
Tomi Berašon - Tajfun Karlovy Vary http://bandzone.cz/tajfun
Fender Jazz Bass 60' .:. Sire V7 .:. Gallien-Krueger 700RB-II + 410RBH, 410CX + 115CX, 810Neo .:. Digitech Bass Synth Wah .:. Squier by Fender Affinity (Fender snímače) .:. popruh Planet Waves .:. struny D'Addario, Elixir .:. Marshall G10MK-II .:. na doma kombo Torque 65W .:. několik Shure SM58 .:. kilometry kabelů .:. a pár blbostí
Čochtan

Příspěvek od Čochtan »

Tak sem to zvážil to s těma víc reproduktorama a neco na tom bude. Ja sem mel v plánu koupit line6 ten mel 2 rep. ale kvuli tomu zvuku sem ho nebral protože kámoš říkal že to je strašně chemický ... tak sem prolejzal bazar a našel tohle: HARTKE VX3500 .... a byl tam za 9000 . Nevim jestli to je dobrý ale zkouknul sem pár videíí přečetl nějaký recenze a myslim že by to nemuselo bejt špatný .
Čochtan

Příspěvek od Čochtan »

Tomas.Tajfun píše:Ahoj, nechci si tady dělat reklamu, ale na hudebnibazar.cz najdeš můj inzerát. Rozhodně bych Ti ale doporučil sehnat si něco s více reproduktory, než 1 a myslím si (a na foru se to hodně řešilo) a kdybys koupil jen 1x15", myslím si, že by tomu zvuku něco chybělo...
a co prodáváš?? ja sem to nenašel :D
Durin

Příspěvek od Durin »

Čochtan píše: a co prodáváš?? ja sem to nenašel :D
V podpisu má rudě: Hocke Bass 400 (na prodej)
Že by? :D
Čochtan

Příspěvek od Čochtan »

Durin píše:
Čochtan píše: a co prodáváš?? ja sem to nenašel :D
V podpisu má rudě: Hocke Bass 400 (na prodej)
Že by? :D
sh*t :D ja si toho nevsim :D dik
Čochtan

Příspěvek od Čochtan »

Tak jak čas plyne tak začínám přemejšlet nad nějakým fullstackem . Jaký máte zkušenosti s firmou kustom nebo torque ?? A nebo jestli někdo něco neví o tomhle : Hartke VX 3500 , Laney RB7 ?? jen nechci vyhodit plno peněz (pro mě to je hodně těch 9000 když ještě chodim do školi) za něco co nebude hrát. Proto se tak vyptávám, protože za ty prachy chci to nejlepší co půjde sehnat .
Tomas.Tajfun
last.fm: tarzancz
Bandzone: bandzone.cz/tajfun
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomas.Tajfun »

Od Torque mám kombo na doma a reprobedny od PA... Jsem s tím tak nějak spokojený, ale jako svůj aparát Nr.1 bych to být Tebou nevolil... I když v tom bývají Celestion, nebo Eminence a to i vyšší řady... Být Tebou bych se raději poohlédl po nějaké klasické značce, i když ty bývají finančně náročnější.
Tomi Berašon - Tajfun Karlovy Vary http://bandzone.cz/tajfun
Fender Jazz Bass 60' .:. Sire V7 .:. Gallien-Krueger 700RB-II + 410RBH, 410CX + 115CX, 810Neo .:. Digitech Bass Synth Wah .:. Squier by Fender Affinity (Fender snímače) .:. popruh Planet Waves .:. struny D'Addario, Elixir .:. Marshall G10MK-II .:. na doma kombo Torque 65W .:. několik Shure SM58 .:. kilometry kabelů .:. a pár blbostí
Čochtan

Příspěvek od Čochtan »

No a ještě mě napadá co takhle hlavy od Behringera máte někdo zkušenost ??teď sem se v recenzich dočet o tomhle: Behringer BX 4500 , že když je dobrá bedna tak to nehraje vůbec špatně . Tak nwm :D
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Čochtan píše:No a ještě mě napadá co takhle hlavy od Behringera máte někdo zkušenost ??teď sem se v recenzich dočet o tomhle: Behringer BX 4500 , že když je dobrá bedna tak to nehraje vůbec špatně . Tak nwm :D
Jo zkusenosti mame. Na takovy veci vubec nemysli.
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
Čochtan

Příspěvek od Čochtan »

KIWI píše:
Čochtan píše:No a ještě mě napadá co takhle hlavy od Behringera máte někdo zkušenost ??teď sem se v recenzich dočet o tomhle: Behringer BX 4500 , že když je dobrá bedna tak to nehraje vůbec špatně . Tak nwm :D
Takže je to na hov*o ?? Tak potom už nwm. V tom mam takovej chaos že vubec nwm co koupit :D
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Čochtan píše:
KIWI píše:
Takže je to na hov*o ?? Tak potom už nwm. V tom mam takovej chaos že vubec nwm co koupit :D
Za me Trace Elliot nebo Ashdown.
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Čochtan

Příspěvek od Čochtan »

A co třeba Warwick ?? nějaký hlavy od nich ?? je to dobrá značka??
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Čochtan píše:A co třeba Warwick ?? nějaký hlavy od nich ?? je to dobrá značka??
Tak chces teda to kombo nebo hlavu a box? S kombama od Warwicku mam zkusenosti dobry (ale je teda fakt ze spis s mensima), na hlavu jsem hral na koncerte a nic moc.

Čochtan

Příspěvek od Čochtan »

No mě to je fuk , ale dal sem na radu že by bylo lepší mít víc reproduktorů takže buď kombo s více repro a nebo nějakej stack pkud bych se vešel do 9000 možna 10000 ale to fakt je už moje maximum. Jde mi o to že teď sice začínám hraju asi půl roku na Tesla AZK něco :D a chci něco abych to moh mít na co nejdýl než postupně nakupovat komba podle potřeby . Jinak ten warwick jsem myslel tehle WARWICK SONIC II , ale moc jsem toho o tom nenašel.
Jack31

Příspěvek od Jack31 »

tie famy cim viac reprakov tym lepsi zvuk je trochu blbost..mislis ze box 10X4 bude hrat lepsie ako 1X15?Urcite taky box 2X12 bude hrat lepsie ako 4X10 (co sa tyka skaly zvuku a pod).Pokial chces nejaku dobru kombinaciu tak naj je bud 2X12 alebo 1X15+2X10,su to kombinacie kde dobre idu basy ale hlavne i stredy a frekvencie do hora
"Realny svet je pre tých ktorý nemajú fantáziu"
Kapela: https://bandzone.cz/opera
Můj hudební projekt: http://bandzone.cz/emitremmus
Čochtan

Příspěvek od Čochtan »

Ja u ty tesly mam 1x15 a nebejt těch 8 vejškáčů co tam u toho jsou ,protože to je původně dělaný jako univerzální a klávesové kombo :D tak bych neslyšel nic jynýho než jak to duní a co sem včera hrál u kámoše ve zkušebně na nějaký GK a taky tam měl 1x15 a taky to jen dunělo a všude píšou že ty 4x10 mají mnohel lepší a rychlejší odezvu nepříklad u slapu a že ideální je 12 palcovej reprák nebo právě těch 2x12.Takže chci dosáhnout jak plnejch basů tak v případě slapu rychlý odezvy a středů
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy pro baskytary“