Jaké struny používáte???

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět

jaký struny používáš???

Můžete vybrat 1 možnost

Zobrazit výsledky

Bummer
Kontaktovat uživatele:

Re: Jaké struny používáte???

Příspěvek od Bummer »

marshall píše:zdar chtěl bych se poptat jaký maj obecně zvuk struny gibson na kytarách les paul a jestli někdo nemá zkušenost s vintage strunama gibson?
popřípadě jaký jinný byste doporučili,?
Zatím jsem pod rukou neměl nic lepšího než Elixíry. Sice asi nejsou optimalizované pro LP :lol: ale rozhodně se na ně skvěle hraje, mají perfektní jasný zvuk a dlouho vydrží hratelné.

Gibson struny bych si nekoupil, protože bych (stejně jako ty) nevěděl, do čeho jdu a navíc mi nedělá problém si myslet, že jsou to rebrandovaná dadárka a ta já nerad. :)

Ale kdybys je vyzkoušel, tak určitě dej vědět.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
haas12345
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od haas12345 »

No rozhodně lepší, než ty Gibsony, hlavně sou to struny za přijatelnou cenu, nechce se mi dávat 400Kč za Elixíry... Já hlavně myslím, že za ty struny mluví i to, kdo na ně hraje a kolik "jmen" to má napsaný ve výbavě...
marshall

Příspěvek od marshall »

no a který struny vzdržej nejdýl zvukově i dokud nerupnou :?:
no koukal sem ted na ty gibsony a sou nějaký levný asi +-150 sada to je asi podezřelý protože stojej jako adárky
ale ja rád zkoušim tak nejsou drahý, tak je z prdele koupim no a kdyz se mi nebudou líbit tak pořídim nový
:mrgreen: :mrgreen:
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bummer »

haas12345 píše:No rozhodně lepší, než ty Gibsony, hlavně sou to struny za přijatelnou cenu, nechce se mi dávat 400Kč za Elixíry... Já hlavně myslím, že za ty struny mluví i to, kdo na ně hraje a kolik "jmen" to má napsaný ve výbavě...
No heleď já hrál hodně dlouho na EB. Jsou to výborný struny, ale jakmile má člověk agresivní pot, tak se dát 329 za ty Elixíry fakt vyplatí. Ty totiž kloužou dokud nerupnou, zatímco EB mi vždycky klouzaly maximálně týden a pak už to byl šmirgl.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
haas12345
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od haas12345 »

marshall píše:no a který struny vzdržej nejdýl zvukově i dokud nerupnou :?:
no koukal sem ted na ty gibsony a sou nějaký levný asi +-150 sada to je asi podezřelý protože stojej jako adárky
ale ja rád zkoušim tak nejsou drahý, tak je z prdele koupim no a kdyz se mi nebudou líbit tak pořídim nový
:mrgreen: :mrgreen:
No hele ty EB stojí taky asi 140Kč a rotosoundy nějak 180Kč a nejsou to šmejdy...
Bummer píše:No heleď já hrál hodně dlouho na EB. Jsou to výborný struny, ale jakmile má člověk agresivní pot, tak se dát 329 za ty Elixíry fakt vyplatí. Ty totiž kloužou dokud nerupnou, zatímco EB mi vždycky klouzaly maximálně týden a pak už to byl šmirgl.
Tak to je jasný, pokud bych měl podobnej problém, tak bych si taky připlatil, ono to je lepší, než každej týden kupovat nový :mrgreen:
MilanT

Příspěvek od MilanT »

marshall píše:no nevim co vyzkoušim, jen mě s*** že ty gibson struny sou jen 10
Pokud píšeš jen o Gibson Vintage, tak jsou běžně 9 i 11:
http://www.music-city.cz/vintage-reissu ... -4299.html
http://muziker.cz/struny/struny-pro-ele ... 1-050.html
marshall

Příspěvek od marshall »

no někdy teď koupim ty gibsony a pak napíšu jestli je to humus či ne
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

marshall píše:no někdy teď koupim ty gibsony a pak napíšu jestli je to humus či ne
Hlavou proti zdi, co?

Jednou jsem ty Gibsony dostal a zanechaly ve mně stejný dojem jako Addaria (nevím, jestli jsou rebrandlý, nebo prostě jen stejná úroveň). Tzn. dost mizerný dojem a znovu bych je nekoupil ani omylem.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
ITIetalista
Nedůvěryhodný žvanil

Příspěvek od ITIetalista »

Teraz mám Peavey Poolball 10s (nemal som peniaze na iné) :lol: chystám sa na Dunlop alebo Ernie Ball
This account don't exist longer.
marshall

Příspěvek od marshall »

tak proc ty gibson struny delaj v tolika variantách když sou na h***o
Skipper
Bandzone: http://www.bandzone.cz/fan/skipper
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skipper »

marshall píše:tak proc ty gibson struny delaj v tolika variantách když sou na h***o
Proč Stagg dělá tolik kytar?
EVH Wolfgang Special, Gibson LP BFG-TG (Nashville 2007), Epiphone LP Custom (Hořovice 1994), Maya Stratocaster (Japonsko 1984), Chapman ML1-7 RS, Victory VX Kraken mkII a Janíček picks.
Mapex Armory (10, 12, 14, 16, 20, 22), Pearl Free Floating Maple 14"x6,5", Meinl Classics.
Focusrite Scarlett 18i20, Reaper, Ableton Live 9, NeuralDSP, Addictive Drums.
ITIetalista
Nedůvěryhodný žvanil

Skipper píše:
marshall píše:tak proc ty gibson struny delaj v tolika variantách když sou na h***o
Proč Marshall udelal komba MG ? :lol:
marshall

Příspěvek od marshall »

ITIetalista píše:
Skipper píše:
Proč Marshall udelal komba MG ? :lol:
aby i chudší kytaristé mohli mít marshalla :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
no řekni mi třeba co se ti zdá na této mé odpovědi žumpoidního :?:
Naposledy upravil(a) marshall dne 6.06.2012 20:20, celkem upraveno 1 x.
Amid

Příspěvek od Amid »

Protože Marshall a Gibson bazírujou na své dlouholeté úspěšné existenci. Oni si můžou dovolit vyrábět šity...Když jsem si vybíral svoje první kombo, tak sem uvažoval o Marshall MG 10 a říkal jsem si "hmm, Marshall, to musí hrát kurevsky dobře"... Holt v začátcích běžná praxe.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Marshalle a ITIetalisto - jistě si spolu budete skvěle rozumět, nicméně laskavě nezměňte každé téma, kam vás napadne přispívat, v žumpu. Nerad bych musel víc zasahovat.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
ITIetalista
Nedůvěryhodný žvanil

Nero píše:Marshalle a ITIetalisto - jistě si spolu budete skvěle rozumět, nicméně laskavě nezměňte každé téma, kam vás napadne přispívat, v žumpu. Nerad bych musel víc zasahovat.
skipper zmenil tému nie ja.... treba trochu viac čítať Nero. Myslel so, že na fórko sa má písať čo chcem a nie čo chcete vy aby som písal... mám taký pocit, že si si na mňa zasadol dajak.
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

Na fóru jsou jistá pravidla, třeba že se má držet tématu a být věcný. Takže si opravdu nemůžeš psát, co chceš.
Že skipper reagoval ironickým příměrem neznamená, že si tu pak můžeš kydat, co chceš.

PetrPeter 1975 - 2008
marshall

Příspěvek od marshall »

na ty gibsony z vysoka seru od adárek bych si moc daleko nepomoh
zvažuju nějaký struny který vydržej nápor rocku a punku budou znt dobře ale ne a ne si vybrat

myslíte že struny ernie ball budou šlápnutí do h***a :?:
mtmccox
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mtmccox »

Ne, EB ujdou.
:DDDDDD Si vytlemenec máš velkej hrtan víš kdo sem ale nepiš to sem :DDDDDD SI MRTĚ HUBENEJ JES JOGURTY
Nero
Rádce

Příspěvek od Nero »

EB používám už pár let, protože jsem líný shánět Arkay... :wink:

PetrPeter 1975 - 2008
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“