Chorus? Vaše tipy!

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Bummer
Kontaktovat uživatele:

Re: Chorus?vaše tipy!

Příspěvek od Bummer »

Já koupil za pár stovek Rocktron Tsunami a už se ho nikdy zbavovat nebudu, protože mi velice vyhovuje a nikdy víc jsem ho na bazaru neviděl. Hlavně je hodně univerzální - člověk na tom nakroutí jak Come As You Are, tak Nothing Else Matters. :) Jako bonus to umí room echo.

Už se nevyrábí, ale v některých obchodech ho pořád mají.
Gibson Explorer '76 RI Cort M600 BCS Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) DIMAVERY PB-320 Hardwire CM-2 Michalík Wah-Volume Boss GEB-7 Hardwire CR-7 Hardwire TR-7 Hardwire DL-8 Laney VH100R 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 Peavey Bandit 112 Sheffield USA fake Shure SM58 M-Audio MobilePre USB mkII M-Audio Firewire 410

Bias je slovo, ne zkratka.
Mjkl
last.fm: Mjkl666
Bandzone: Mjkl666
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mjkl »

jojo díky za tipy...

a jak je na tom ten ibanez (buď ta verze co vypadá jako tube screamer, nebo ty jako boss?) a co MXR?
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Chorus? Cluster Flux od Moogu jistojistě splní tvé náročné požadavky! 8)

A teď vážně... dobré reference jsou i na Smrčkův chorus, ačkoliv není úplně nejlevnější.
Já míval již zmíněný EHX Small Clone (původní verze) a byl skvělý! Přirozený dostatečně.
Od Voodoo Labs je velice solidní Analog Chorus, který prý je blízký legendárnímu CE-1. Údajně ho už ale nevyrábí, neboť dostupnost nějaké komponenty je nyní nulová.
Mjkl
last.fm: Mjkl666
Bandzone: Mjkl666
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mjkl »

hheee moog to abych už začal šetřit budu na to mít tak max 2k+adaptér to je tak co jsem ochoten investovat :)

edit: ale moje otázka nezůstala zodpovězena stále : :P
McKozias
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od McKozias »

ten ibanez jsem zkousle u brauna, netusim ktery presne ale myslim ze todle http://www.jcguitars.com/ibzsc10.JPG a znelo to fajn
citizen.one

Příspěvek od citizen.one »

j ibanezy nejsou vubec spatny, ostatne tech jakoby dobre hrajicich je kopec, nicmene kdyz bych nesel cestou CE1, tak opravdu neco zasadne jineho, jako moog nebo treba EHX, ale hlavne ne nejaky variace na CE, obvykle je to za hodne penez zadna velka slava, resp nejlepsi v tomhle smeru se ukazaly stary plasovy ARIA, ARION nebo treba Yamaha pedaly, ktery stoji ramcove (az na arion) do 1000Kc.
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Cluster Flux (Moog)
Seznámil se již někdo s tímto efektem osobně?
g morr
Bandzone: http://bandzone.cz/zdavu

Příspěvek od g morr »

Vlastně mě chorusy nezajímaly. Ale pak jsem narazil na RC 99 Rotary Chorus od Ibaneze. Borůvkový krasavec v nejlepších letech. Když se s ním hraje jako s chorusem, je teplej a hedvábnej, žádná agrese. A pak se s těma knoflíkama dá nakroutit něco opravdu ošklivého, má to být jakože simulace rotujícího repra, fakt se to tak klepe ze strany na stranu – a je to dost divoké. Snažím se to vždycky vychytit na té hraně mezi hedvábím a rozklepaným masem, čudliky jsou děsně citlivý. Škoda, že nevyužiju jeho stéreo.
square

Příspěvek od square »

No já zase hodně přemýšlel nad Bossem Ce-3, Small Clonem a ještě jsem si všiml "Carl Martin Clasic Chorus" (na kytary.cz za 1990,-), který mě zaujal asi nejvíce. Co si o něm myslíte? a má někdo zkušenosti? Díky ;)
◘Laney CUB 12R ◘Telecaster ◘Vox Satchurator ◘Boss CE3 ◘Ditto Looper
miro

Příspěvek od miro »

square píše:No já zase hodně přemýšlel nad Bossem Ce-3, Small Clonem a ještě jsem si všiml "Carl Martin Clasic Chorus" (na kytary.cz za 1990,-), který mě zaujal asi nejvíce. Co si o něm myslíte? a má někdo zkušenosti? Díky ;)

Měl jsem japonský Boss Ce-3. Velmi jemný chorus, který se moc líbil a měl vlastně jenom jedinou vadu, kvůli které jsem se ho zbavil - lehký volume drop. Teď mám visual sound liquid chorus, podle mne slušný chorus s mnoha možnostmi nastavení. Na takové to jemňounké dokreslení mi ale ten boss připadal lepší.
ITIetalista
Nedůvěryhodný žvanil

Příspěvek od ITIetalista »

nechcel som vytvárať nový thread tak sa opýtam tu: aký je rozdiel medzi chorusom a BC chorusom?
This account don't exist longer.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

A co má být BC chorus? Napadá mě jen Ibanez BC9, což byl "bi-chorus" - dvě chorusové jednotky v jednom pedálu.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

ITIetalista píše:nechcel som vytvárať nový thread ...
Děkujeme :!:

Abych napsal i něco k tématu. Dobrý chorus za dobrý peníz
http://www.thomann.de/cz/artec_stereo_chorus.htm
ITIetalista
Nedůvěryhodný žvanil

Nero píše:A co má být BC chorus? Napadá mě jen Ibanez BC9, což byl "bi-chorus" - dvě chorusové jednotky v jednom pedálu.
No na Peavey Vypyr 30 a vyššie je na stompboxe Bc a na tom istom kombe medzi efektami bez Bc , mám to chápať ako že to chceli odlíšiť ako pedálový efekt od rackového?
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Prosím tě přečti si ještě jednou, co jsem napsal. O pedálech nebo racku jsem nic nepsal. První větu v tvém posledním příspěvku nechápu.

Pravděpodobně je to simulace nějakého chorusu s jménem BC nebo podobným, například toho Ibaneze, nicméně je to jednoduchý chorus, kde lze nastavit rychlost a hloubka modulace.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Znáš zkratku RTFM? :evil: Zkus si ji někde najít ...
Vypyr má efekty ve 2 sekcích. Sekce Stompboxes je před preampem, sekce Effects za preampem, tj. jakoby v efektové smyčce. BC Chorus je v té 1. sekci, a jak píše Nero, možná to bude simulace Ibanez BC-9 (podle TFM nějaký teplý analogový chorus). Ve 2. sekci je podle TFM chorus podobný tomu v 1. sekci, ale s delším delayem, takže prostě výraznější. Umístění modulačních efektů před i za preamp je docela praktické, to lze Peavey jen pochválit, i když jinak s řadou Vypyr nemám zkušenosti.
ITIetalista
Nedůvěryhodný žvanil

Aha, už tomu chápem dík fort.
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“