Klavesy pro Reason, FruityLoops?

Klavíry, keyboardy, digitální piana, syntezátory, ...
Paris
Rádce

Re: Klavesy pro Reason, FruityLoops?

Příspěvek od Paris »

ja nerikam, aby si ji nekupoval ... naopak, i k tomu Akai a FL se kvalitni zvukovka urcite bude hodit.

ja se jen ptam proc si to nevyzkousis. a tim myslim jako ze hned ted. demo verze urcite jsou, nebo ne? klaviaturu zatim muzes pouzit virtualni. a ziskas tim aspon par zkusenosti, ktere ti napovi nejlip v tom smeru "co je potreba koupit".
ejv

Příspěvek od ejv »

fakt sorry, som nejaky nechapavy, citam to 10x dookola a nechapem o com je rec vlastne :oops:

co vyzkusat ? ako hned ted ? aka demo verze, coho ? aka virtualna klaviatura ? ake zkusenosti ? nejak sa nechytam, asi preto, ze sa v tychto veciach pohybujem velmi kratko :lol:
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

aha ...

... no ... ja se ptal na zpozdeni ... ale v souvislosti s tou zvukovou kartou ... aby bylo jasnejsi proc ji chces ... a pripadne jakou vybirat - neboli co tou zvukovkou chces resit. a ty pises "odozvu zatial nemam ziadnu, este nemam klavesy" - jenze klavesy s tim moc nesouvisi, ty jsou jen na ovladani - takze to delalo dojem, ze si FL zatim ani nespustil ... edit: a teprve se chystas to vsechno kupovat.
ejv

Příspěvek od ejv »

pises na o dost vyssej urovni, ako stacim chapat :lol:

k veci .. v FL robim uz nejaky kratsi cas, viem zakladne veci, zatial som nekupil este nic, chcem si najprv ujasnit vsetko co kupit chcem, aj konkretne ake modely, az tak to kupit.

ako som uz pisal, zvukovu kartu chcem kvoli mikrofonu, kedze asi budem kupovat kondenzatorovy mic ( este si nie som 100% isty ). Ked s tym klavesy nesuvisia, potom vlastne o akej odozve je rec ?
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

rec je o zpozdeni mezi tim, kdy zmacnes klavesu na klaviature ... a mezi tim, kdyz se ozve zvuk. kdyz je zpozdeni moc velky, neda se s tim moc hrat. proto se ptam, jaky mas ted.
ejv

Příspěvek od ejv »

wrrrr asi som zhuleny, alebo uz si fakt slovak s cechom nerozumeju, ale ...

budem sa zase opakovat, lebo fakt nechapem, kde je problem .. Nemam ako zistit, ake mam zpozdeni, lebo nemam kupene este tie klavesy, nemam ani zvukovku, ani nic. Raz pises, ze s tym klavesy nesuvisia, ako keby sa nejednalo o odozvu medzi slacenim klavesy a ozvanim sa zvuku, potom to potvrdis ..

len som chcel vediet, ci ked kupim klavesy, bude mi stacit onboard zvukovka, a odozva nebude pocutelna, alebo
bude treba nasledne dokupit aj zvukovku. Jasne, ze to mozem vyskusat, ale klavesy este nemam, pytam sa proste dopredu.
Scorpi.03
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Scorpi.03 »

To zpoždění záleží od zvukovky, nevím co myslíš tím onboard, ale chce to trošku dražší zvukovku (nad 1 tis.)
Current Gear: KORG M50 - 61, STUDIOLOGIC VMK188+
Past Gear: KORG KARMA, YAMAHA PSR 280
ejv

Příspěvek od ejv »

tak mi porad nejaku kartu, aby tam ta odozva nebola pocutelna, ked sa to da ..
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

ejv píše:budem sa zase opakovat, lebo fakt nechapem, kde je problem .. Nemam ako zistit, ake mam zpozdeni, lebo nemam kupene este tie klavesy, nemam ani zvukovku, ani nic. Raz pises, ze s tym klavesy nesuvisia, ako keby sa nejednalo o odozvu medzi slacenim klavesy a ozvanim sa zvuku, potom to potvrdis ..

len som chcel vediet, ci ked kupim klavesy, bude mi stacit onboard zvukovka, a odozva nebude pocutelna, alebo bude treba nasledne dokupit aj zvukovku. Jasne, ze to mozem vyskusat, ale klavesy este nemam, pytam sa proste dopredu.
A ja se ptam "jaky mas zpozdeni ted?" protoze jinak se neda odpovedet, kdyz neni jasny co chces tou novou zvukovkou resit. A protoze klavesy zatim nemas, mluvim o virtualni klaviature. na otazku "len som chcel vediet, ci ked kupim klavesy, bude mi stacit onboard zvukovka" prece muzeme tezko najit odpoved, kdyz to nezkusis... resp. zatim se da odpovedet jen "nevime jestli ti bude stacit". Urcite nechces, aby ti tu nekdo poradil nejakou zvukovku, se kterou sice udelas dobrou nahravku pres mikrofon, ale na hrani to bude horsi, nez to mas ted...

edit: Jestli je to k nepochopeni, tak se omlouvam, ale snazil sem se aby bylo. :)
Naposledy upravil(a) Paris dne 14.01.2012 0:20, celkem upraveno 1 x.
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

2ejv: nedá se předem říci, jaké zpoždění bude mít ta která zvukovka. Lze se odpíchnout od jejích parametrů (ty si přečteš na stránkách produktu), ale zpoždění (latence) je závislá na systému jako celku (CPU, základní deska, čipset, vyladěnost OS atdatd.).

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
ejv

Příspěvek od ejv »

no jasne, uz chapem co si sa mi snazil cely cas naznacit, mohol si to ale povedal priamo a nemuseli sme to riesit v hladine tajomna :D

ja som chcel v podstate pocut taky teoreticky nazor, aky by to asi mohlo byt, ale kedze to ovplyvnuje rada faktorov, tak to sa asi neda, dobre no ..

stacilo mi napisat, ked budes mat slabsi notebook a zvukovu na maticnej, tak ked stlacis klaves, zvuk z reprakov vyjde az o 2 sekundy, cisto predpoklad, ako by to teoreticky mohlo byt ..

nepotreboval som pocut konkretne, ako to bude u mna, len tak s nadhladom popisat, ake su moznosti .. a aka moze byt vlastne ta odozva velka ..

lebo fakt, ked budem na svojom nb ( asus m60Vp) ci uz s onboard zvukom, alebo kartou za 150e, a ta odozva tam bude tak pocutelna, ze sa to nebude dat hrat, tak to radsej nekupim ani ten kontroller, a posetrim na kvalitenjsiu zvukovku aj dobuducna .. viem, ze zase som v hladine predpokladov, ale tak ...
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

ejv píše:nepotreboval som pocut konkretne, ako to bude u mna, len tak s nadhladom popisat, ake su moznosti .. a aka moze byt vlastne ta odozva velka ..
ja porad nerozumim tomu, kam miris. proc to nezkusis? staci ti to tak, jak je to ted? a kolik milisekund to ukazuje? budes potrebovat zvukovku co to zvladne lip? vzdyt ty s tim delas, ty musis vedet co ti vyhovuje a co ne. a ty musis vedet co chces od hardware, ktery se chystas kupovat. a jestli nevis, kup si co se ti libi. nebo treba to, o cem obecne se rika, ze je dobry. nic lepsiho tu nevymyslime.

---

edit: dam ti priklad: dovedu si predstavit zpusob prace (ve FL nebo podobnem programu) treba s hotovejma smyckama, kdy mi nebude zalezet na zpozdeni, a bude mi stacit libovolna vhodna zvukovka na zaznam zpevu a nejakej malej ovladac s par padama a par faderama ... zrovnatak naopak, dokazu si prestavit i zpusob prace, ve kterem me kazda tisicinka sekundy navic bude rozcilovat a nadela problemy s usazenim v rytmu ...atp ...
...pokazde prece budu koupi hardware resit jinou vec - jednou si vyberu neco s lepsim predzesilovacem na mikrofon, jednou zas neco, co bude mit co nejmensi zpozdeni.
ejv

Příspěvek od ejv »

ty vzdy s tym tvojim vyskusaj vyskusaj nameraj ..

dobre, povedze, ze kupim kontroller, napojim, bude tam riadna odozva, vytrham si par vlasov, a kupim k tomu externu zvukovku, prepojim, odozva bude mensia, ale stale tam bude, a ja uz bez financnych moznosti si tak budem moct akurat piskat ..

budem mat doma kontroller, zvukovku, budu mi lezat na stole a cakat, kym im doprajem upgrade PC, co pri mojich financnych moznostiach potrva asi dost dlho, preto som od vas cakal nejaku hypotezu do buducna, ako by to zhruba mohlo byt, nechcem kupovat macku vo vreci, a k tomu este polomrtvu ..
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Stejně ti to nikdy nikdo neřekne, takže pokud máš problémy s "vyzkoušej, změř", tak bych doporučil změnit koníčka - tohle pro tebe nebude ani omylem 8)

P.

ejv

Příspěvek od ejv »

mam 21, keby ze pracujem a mam staly prijem, tak skusam do osalenia, ale ja studujem na VS, tak vazim kazdu korunu .. ..

bola mi poradena http://muziker.sk/nahravacie-studio/usb ... press.html s direct monitoring, vraj to riesi odozvu ... (?) ...
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

ejv píše:bola mi poradena http://muziker.sk/nahravacie-studio/usb ... press.html s direct monitoring, vraj to riesi odozvu ... (?) ...
to ti rekl nejakej vtipalek, ze? direct monitor muze fungovat prece jen kdyz je co monitorovat (neco ze vstupu). to neni tvuj pripad.

ten alesis bych osobne rovnou vyradil. nema ani vlastni drivery, vyrobce jen odkazuje na Plug n Play a Asio4All.
ejv

Příspěvek od ejv »

Dobry Den,

vedel by mi niekto vysvetlit funkcie pri akai mpk 49, konkretne : 'MPC Note Repeat a Swing parametre,funkcie MPC Full Level, 12 Level a MPC Swing, ktoré môžu byť použité ako pre Note Repeat tak Arpeggio funkcie. Tlačidlá Tap Tempo a Time-division umožňujú ovládanie Note Repeat a Arpeggio v reálnom čase' Vdaka pekne.
Redsaphir

Midi kontroler

Příspěvek od Redsaphir »

Já mám taky jeden dotaz...Proč vůbec kupovat midi kontroler? Je to v něčem lepší? Když člověk koupí místo http://kytary.cz/akai-mpk-61/HN109223/ třeba http://kytary.cz/roland-e-09w/HN102430/,tak to udělá snad stejnou službu, ne?(samozřejmě to má midi výstup do zvukovky nebo usb) Dobře, nemá to fadery a kdejaké knoflíky atd...ale to je přece i v DAW. Pady jdou solidně nahradit klávesama, případně koupit kontroler s padama jenom.
Já nemám v plánu nic kupovat, jen mě to zajímá. Podle mě je lepší koupit klávesy, co mají navíc i vlastní zvuky, co se dají použít. Ale já o tom nic nevím, že. :D
Právě proto bych rád věděl, jaká má midi kontroler (klaviatura) plus:)
Díky a omlouvám se za zvědavost:)
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

presne tak, jak rikas. tocitka, savle, pady.... atd. vsechno se da delat mnoha zpusoby, a treba tim dalsim kontrorelem. zalezi jen na tom, jak to potrebujes/sneses (ne)prakticky, a co uz mas za vybaveni. taky asi bude mit jiny naroky ten, komu na naky ty vterine pri hrani doma nesejde, a jiny ten, kdo s necim takovym vystupuje zive...
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Přesně tak, je to o preferencích a požadavcích.

P.

Odpovědět

Zpět na „Klávesové nástroje a syntezátory“