Marshall Valvestate 8240 rezonuje
Pravidla fóra
Marshall Valvestate 8240 rezonuje
Čau,
chtěl bych se zeptat, mám takový menší problém. Koupil jsem kombo Marshall Valvestate 8240, ale doma jsem zjistil, že na clean kanál v kombu cosi dost rezonuje, když mám zapnutej ještě Chorus, je to ještě horší. Na overdrive taky, ale není to tak nahlas. Když jsem si to kombo před koupí zkoušel, nic jsem ale neslyšel. Zkoušel jsem to rozdělat, podívat se, co by tam mohlo rezonovat, dotáhnout šroubky, ale nepomohlo to.
Přijde mi, jako by to bzučení šlo z jednoho reproduktoru. Zkusil jsem ho odpojit, bzučení se ozývalo pořád, ale už ne tak hlasitě. Čím vyšší hlasitost hraní, tím víc to rezonuje.
Nevíte, čím by to mohlo být? Jsem z toho docela nešťastnej...
Předem díky...
chtěl bych se zeptat, mám takový menší problém. Koupil jsem kombo Marshall Valvestate 8240, ale doma jsem zjistil, že na clean kanál v kombu cosi dost rezonuje, když mám zapnutej ještě Chorus, je to ještě horší. Na overdrive taky, ale není to tak nahlas. Když jsem si to kombo před koupí zkoušel, nic jsem ale neslyšel. Zkoušel jsem to rozdělat, podívat se, co by tam mohlo rezonovat, dotáhnout šroubky, ale nepomohlo to.
Přijde mi, jako by to bzučení šlo z jednoho reproduktoru. Zkusil jsem ho odpojit, bzučení se ozývalo pořád, ale už ne tak hlasitě. Čím vyšší hlasitost hraní, tím víc to rezonuje.
Nevíte, čím by to mohlo být? Jsem z toho docela nešťastnej...
Předem díky...
Re: Marshall Valvestate 8240 rezonuje
Reverb? Ta jedna lampička v předzesilovači? I když je to divné, když říkáš, že se to týká spíš jen jednoho kanálu - tohle kombo je stereo. Chorus ovšem bude asi taky stereo, a když říkáš, že když je zapnutý, je to horší, mohlo by to být taky něco s ním. Můžeš zkusit prohodit repráky, jestli se to přestěhuje z jedné strany na druhou? Tím bys vyloučil alespoň závadu na nich.
Tak ještě upřesním, co jsem dneska zjistil...
Rezonuje to na oba kanály, jak clean tak overdrive. Ale jenom trošku. Při overdrive je to hodně zanedbatelný, při clean kanálu to trošku vadí, ale taky to není zas tak hrozný. Při zapnutí Chorusu se to rezonování ale stává neúnosným...
Reverb tank by to být neměl, je na druhý straně a lampa by měla být taky OK. Dneska odpoledne, jestli bude čas, zkusím prohodit ty repráky. Jinak už fakt nevím, co by to mohlo být...
Rezonuje to na oba kanály, jak clean tak overdrive. Ale jenom trošku. Při overdrive je to hodně zanedbatelný, při clean kanálu to trošku vadí, ale taky to není zas tak hrozný. Při zapnutí Chorusu se to rezonování ale stává neúnosným...
Reverb tank by to být neměl, je na druhý straně a lampa by měla být taky OK. Dneska odpoledne, jestli bude čas, zkusím prohodit ty repráky. Jinak už fakt nevím, co by to mohlo být...
- Štábní Generál
- Bandzone: http://bandzone.cz/stabzsco
Zkus to kopnout do externího boxu, tim vyloučíš repráky.
Vytáhni si ze smyčky jenom preamp, a pusť to do jinýho koncáku, tim vyloučíš preamp.
Nic jinýho už tam nemáš, tak budeš vědět kde přímo hledat.
Rezonance je dost širokej pojem, spíš bych to přisoudil vibracím, než vadě zesíku.
Zkus ještě tu bednu pobouchat rukou ze všech stran, jestli se ti něco neozve, přece jenom je to starší stroj, a hi-end to nebyl.
Vytáhni si ze smyčky jenom preamp, a pusť to do jinýho koncáku, tim vyloučíš preamp.
Nic jinýho už tam nemáš, tak budeš vědět kde přímo hledat.
Rezonance je dost širokej pojem, spíš bych to přisoudil vibracím, než vadě zesíku.
Zkus ještě tu bednu pobouchat rukou ze všech stran, jestli se ti něco neozve, přece jenom je to starší stroj, a hi-end to nebyl.

Toto znie ako vymlateny reprak, skutocne odporucam zapojit do externej bedne a uvidis.
Ještě občas něco vibruje nebo tak něco, když je nějakej spoj volnej, tzn utáhnout všechny šrouby.
PRS Soapbar II, POD HD500, Martamp #1, Crybaby classic, hero and destroy 'n' roll.....
....používejte zámky na popruhy, jsou moc dobrý....
....používejte zámky na popruhy, jsou moc dobrý....
- Skipper
- Bandzone: http://www.bandzone.cz/fan/skipper
- Kontaktovat uživatele:
Do externího boxu to připojit nejde, tohle kombo nemá výstup na externí box, pouze uvnitř dva kablíky k reprákům
EVH Wolfgang Special, Gibson LP BFG-TG (Nashville 2007), Epiphone LP Custom (Hořovice 1994), Maya Stratocaster (Japonsko 1984), Chapman ML1-7 RS, Victory VX Kraken mkII a Janíček picks.
Mapex Armory (10, 12, 14, 16, 20, 22), Pearl Free Floating Maple 14"x6,5", Meinl Classics.
Focusrite Scarlett 18i20, Reaper, Ableton Live 9, NeuralDSP, Addictive Drums.
Mapex Armory (10, 12, 14, 16, 20, 22), Pearl Free Floating Maple 14"x6,5", Meinl Classics.
- Štábní Generál
- Skipper
- Bandzone: http://www.bandzone.cz/fan/skipper
- Kontaktovat uživatele:
Jasan, záleží taky jestli má externí repro, já jsem dřív tuto možnost nemohl vyzkoušet a o to víc mě štvalo že k 8280 externí box už jdeŠtábní Generál píše:Tak to připojí přes ty kablíky, plus mínus určitě pozná.
EVH Wolfgang Special, Gibson LP BFG-TG (Nashville 2007), Epiphone LP Custom (Hořovice 1994), Maya Stratocaster (Japonsko 1984), Chapman ML1-7 RS, Victory VX Kraken mkII a Janíček picks.
- Štábní Generál
Já tvl nevim, určitě když něco nemam, a vim že to kvůli něčemu potřebuju, tak si to sakra seženu, jinak bych se tim užíral jak je den dlouhej. Protože mam problém, a musim ho nějak vyřešit. To ale snad nemusim rozebírat, to by mělo bejt normální. Určitě má nějakýho kamaráda kytaristu, neznam žádnýho muzikanta, kterej by byl odkázanej jen sám na sebe a nikdo mu nepomohl když potřeboval.
Spíš čekam s čim přijde, nejdřív mluvil o rezonanci, pak o bzučení a pak zas o rezonanci. To jsou pro mne dva úplně odlišný pojmy.
Spíš čekam s čim přijde, nejdřív mluvil o rezonanci, pak o bzučení a pak zas o rezonanci. To jsou pro mne dva úplně odlišný pojmy.

Tak bzučení a rezonance. No, nevím, jak to přesně popsat. Resonance podle mě je, když vlivem jednoho vibrujícího předmětu začne na stejné frekvenci vibrovat i druhý, tudíž i vydává zvuk. To se podle mého názoru někde v kombu děje. A bzučení, protože to prostě tak zní. To asi k tomuhle.
Jinak možnost vyzkoušet externí repro fakt nemám. Pár kamarádů kytaristů mám, ale všichni v blízkosti s kombama a zbytek co mají hlavu a reprobox bydlí přes 100 km daleko. Kvůli tomuhle to tak daleko nepovezu.
Tak nevím. Známej, co hraje v kapele má doma Marshall 8080 a v kombech se celkem vyzná, tak až se zastaví, mrkne na to. Tak tady pak napíšu, co tomu nakonec bylo.
Podle mýho názoru zkonzultuje vadnej jeden reprák, ale uvidíme...
Jinak možnost vyzkoušet externí repro fakt nemám. Pár kamarádů kytaristů mám, ale všichni v blízkosti s kombama a zbytek co mají hlavu a reprobox bydlí přes 100 km daleko. Kvůli tomuhle to tak daleko nepovezu.
Tak nevím. Známej, co hraje v kapele má doma Marshall 8080 a v kombech se celkem vyzná, tak až se zastaví, mrkne na to. Tak tady pak napíšu, co tomu nakonec bylo.
Podle mýho názoru zkonzultuje vadnej jeden reprák, ale uvidíme...
Tak problém vyřešen.
V tom jednom repráku byl prej rozdrcenej kousek magnetu, kterej tam dělal ten bordel...
Takže jsem si to nechal spravit a všechno OK...
V tom jednom repráku byl prej rozdrcenej kousek magnetu, kterej tam dělal ten bordel...
Takže jsem si to nechal spravit a všechno OK...
-
elektrikar
Ahoj,
využiji toto téma. Dnes mě požádal soused, abych mu ukázal co umí jeho valvestate 8240. Problém je v tom, že čistý kanál jde nastavit jen na malou hlasitost (je maličko hlasitější než zvuk z kytary)- nejde to dát tak, aby to bylo někam na pódium. Je to takto normální nebo je něco špatně ? Díky
edit.: potenciometry volume byli všechny na maximum
využiji toto téma. Dnes mě požádal soused, abych mu ukázal co umí jeho valvestate 8240. Problém je v tom, že čistý kanál jde nastavit jen na malou hlasitost (je maličko hlasitější než zvuk z kytary)- nejde to dát tak, aby to bylo někam na pódium. Je to takto normální nebo je něco špatně ? Díky
edit.: potenciometry volume byli všechny na maximum
Takhle od stolu bych to tipnul na vadnou lampu v predzesilovaci. Tusim ze tam jsou 2 ks ecc83 na kanal. Jednu si kup/pujc a prohazej je. Nebo je prohazej mezi kanaly. A pokud to nezabere, dej to nekomu opravit.
-
elektrikar
Je tam pouze jedna lampa. Mam doma 4 tak ji tam zkusím hodit.
Odesláno z mého GT-I9195 pomocí Tapatalk
Odesláno z mého GT-I9195 pomocí Tapatalk
-
elektrikar
elektronkou to nebude viz schéma http://elektrotanya.com/PREVIEWS/634632 ... .pdf_1.png
Kombo bylo nastavené viz příloha. Jedná se mi pouze o tu modře ohraničenou část. Jedině že by byl problém kolem IC3A - buď mohla odejít půlka operáku, nebo je problém někde s vnějším obvodem (upadlý drátek od potenciometru. Co myslíte ?
Kombo bylo nastavené viz příloha. Jedná se mi pouze o tu modře ohraničenou část. Jedině že by byl problém kolem IC3A - buď mohla odejít půlka operáku, nebo je problém někde s vnějším obvodem (upadlý drátek od potenciometru. Co myslíte ?
-
elektrikar
Jek je to tedy s tím čistým kanálem (clean)?