Tesla Music 70

Aktivní reproboxy, pasivní reproboxy, zesilovače, ...
Cybermuff
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Re: Tesla Music 70

Příspěvek od Cybermuff »

Já osobně bych to upravil na jacky. Dělal jsem to vícekrát, takže to není tak strašný. kousek plíšku s dírama, do nich přišroubovat jack samice, odšroubovat ty nožový samice, označit si dráty, připájet na jack samice, přivrtat destičku k panelu. To je tam na hodinku bez shánění plíšku nebo podobný hmoty. Výhodou je to, že člověk pak používá standardizovaný jack-jack kabely jakékoliv délky a nemá jenom jeden. 100V výstup stejně člověk nepotřebuje, takže stačí 8-15... Já ty nožáky nikdy neměl rád, možná se najdou zastánci, ale za mne tedy předělat na jacky.
Obrázek
pavel2
Odborník

Příspěvek od pavel2 »

A já bych to nepředělával na jacky - jejich plusy a mínusy jsou již mnohokrát probrány (hledej).
Pokuď by se s tím mělo manipulovat často, pak bych použil speakon, jestli to bude někde ležet, pak ježci vyhoví dostatečně.
Nemám strach z lopaty, mám strach ze srpu a kladiva
faki

Příspěvek od faki »

....alebo:
Obrázek
FENDER AM Perf Strat HSS RW 3STB, CORT M520 tab, CORT X11 blb, Oscar Schmidt OG8ceB, MARRIS LesPaul, Marshall VM 2266C, Tuner, Dunlop CryBaby Original, Mooer Hustle Drive, FRIEDMAN Dirty Shirley, FX~EHX-SmallStone, JT-AMPS Clean/Boost, MOOER Ensemble King, TCE AnalogDelay, JT-AMPS TBloop, Digitech RP-350
eventai

Tesla Music 70 (špatně basuje)

Příspěvek od eventai »

Dobrý den, mám problém ze svým zesilovačem Tesla Music 70 je po několika letech vytažený ze sklepa a po prvním zapnutí u mě doma pálil pojistku potom co se měli nabít kondenzátory a nažhavit veškeré elektronky, všechno jsem opravil hraje dobře ale to že v hloubkách to chrastí mi doslova vadí i když mám mixážní pult tam se to dá vyladit + potenciometry na zesilovači ale nikdy ne uplně. Mám tyto zesilovače dva jeden znich ten do nedávna hrál bez problému do té doby co jsem ho pujčil kamarádovi a ten vyměnil elektronku EF86 za elektronku ECC85 tudíž tam byli dvě ECC85 a něco se stím stalo že přestal hrát hraje až na 6tém stupni hlasitosti a to tak že chrastí a je to tak že musí být uplný klid aby to bylo slyšet, lampy jsem také měnil nepomáhá. Jde o to že jsem vyměnil skoro všechno co v tom zesilovači je a přesto špatně basuje zaměřoval jsem se na desku předzesilovače a preamp i koncový stupeň na nic jsem nepřišel různě jsem zkoušel z funkčního zesilovače přehazovat součástky do tohodle ale nepřišel jsem na závadu. Tak píšu tady jestli by někdo nevěděl co stím. Děkuji
Naposledy upravil(a) Nero dne 9.06.2012 9:46, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Sloučeno se starším threadem o stejném zesilovači
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

eventai píše: Tak píšu tady jestli by někdo nevěděl co stím. Děkuji
Dát to zkušenému servisákovi. Co asi jiného?
eventai píše:ten vyměnil elektronku EF86 za elektronku ECC85 tudíž tam byli dvě ECC85 a něco se stím stalo že přestal hrát
Nahrazovat pentodou dvojitou triodou je divný nápad. Navíc jsem měl za to, že v Music 70 byly polovodiče v předzesilovačích a v konci 2 X EL34 buzené 1 X ECC85. Kde by měla být ta EF86?
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

faki píše:....alebo:
Obrázek
Uf, tohle je opravdu ještě větší prasárna, než tam nastrkat jacky. Nožáky jsou výrazně spolehlivější a praktičtější. Když ta výměna z nějakého důvodu musí být, tak opravdu jen značkový speakon, jak psal Pavel výše.
eventai

Příspěvek od eventai »

Elektronka EF86 je hned vedle ECC85, ECC85 je elektronka která "posílá" zvuk z před zesilovače na koncový stupen ale mezi koncovým stupnem a ECC85kou je EF86 která "upravuje zvuk a eliminuje nechtěné šumy atp." až po té to jde na koncový stupen a do beden. Dát to zkušenému servisákovi na co abych platil jestě za výměnu vadných součástek a za jeho práci. Píšu sem proto aby mi nějaký odborník poradil co mám vyměnit aby to zase jelo. Vyměnit to umí opravdu každý.

EDIT: Bylo to omylem né nápad.
pavel2
Odborník

Příspěvek od pavel2 »

Nic ve zlým, ale každý to opravdu neumí...
Nemám strach z lopaty, mám strach ze srpu a kladiva
eventai

Příspěvek od eventai »

Na tom nezáleží ale je tu někdo kdo by byl schopný mi říct bych měl vyměnit?
mmjuz
Odborník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mmjuz »

eventai píše: Píšu sem proto aby mi nějaký odborník poradil co mám vyměnit aby to zase jelo. Vyměnit to umí opravdu každý.

EDIT: Bylo to omylem né nápad.
Ovšem v tom případě bys měl možná lepší navštívit nějaké fórum kouzelníků, čarodějů a mágů. Možná by některý z nich mrknul do křišťálové koule a tam by Ti našel tu proklatou součástku, kterou musíš vyměnit, aby to jelo. Možná bys nádavkem získal i nějaké to zaříkávadlo, které by Ti zajistilo bezvadný chod Tesly až do nejdelší smrti.
Odpovědět

Zpět na „Zesilovače a reproboxy“