DI box před aparátem

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

DI box před aparátem

Příspěvek od turbo_MaCk »

Ahoj po sto letech.
Zkoušeli jste někdo z Vás zapojit před aparát direct box a zapojovat kytaru do aparátu přes kábl XRL > jack? Majkláč to používá a tvrdí, že se tím zbaví spousty ruchů..
http://www.youtube.com/watch?v=OrMV4AcyT5A
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: DI box před aparátem

Příspěvek od core88 »

myslíš jako kytara > DI > zesilovač ? no sice sem to nezkoušel ale v tůtom zapojení to asi moc platný nebude . Co se koukal na to video tak před zesilovačem má zapojeno ještě hromadu věcí který sou napájený z různejch zdrojů . možná se mu tam někde udělala zemní smyčka tak jí přerušil DI boxem . a tim mu zmizely ty ruchy .
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso
Obrázek
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

core88 píše:myslíš jako kytara > DI > zesilovač ? no sice sem to nezkoušel ale v tůtom zapojení to asi moc platný nebude . Co se koukal na to video tak před zesilovačem má zapojeno ještě hromadu věcí který sou napájený z různejch zdrojů . možná se mu tam někde udělala zemní smyčka tak jí přerušil DI boxem . a tim mu zmizely ty ruchy .
zemní smyčku tímto těžko hodí do háje, ta tam bude pořád. Jo DI box má gound lift, ale ten nepomůže proti smyčkám s zařízením před a za DI boxem a symetrizace signálu asi taky ne až tak pomůže, ale samozřejmě mé znalosti jsou omezené.. jinak mám samozřejmě za kytarou board (asi 13 efektů teď)...
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
feki
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od feki »

Nemyslím si že problém jako u tohoto ruchu neřešit jeho původ vzniku a zaplácnout ho dalším sráčem , v tomto případě jako skoro každý DI s galvanicky odělenou zemí, to samozdřejmě pomoct může, ale ve většině případů je to zase na úkor něčeho jiného.
Jackson Soloist MIJ SL-3 / Caparison TAT Special FM
Rack Gear. Digitech : ValveFX , 2120, RP6, GSP1101 / Engl: E-840,E-530 Engl 112 Pro Stage.
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

turbo_MaCk píše:
core88 píše:myslíš jako kytara > DI > zesilovač ? no sice sem to nezkoušel ale v tůtom zapojení to asi moc platný nebude . Co se koukal na to video tak před zesilovačem má zapojeno ještě hromadu věcí který sou napájený z různejch zdrojů . možná se mu tam někde udělala zemní smyčka tak jí přerušil DI boxem . a tim mu zmizely ty ruchy .
zemní smyčku tímto těžko hodí do háje, ta tam bude pořád. Jo DI box má gound lift, ale ten nepomůže proti smyčkám s zařízením před a za DI boxem a symetrizace signálu asi taky ne až tak pomůže, ale samozřejmě mé znalosti jsou omezené.. jinak mám samozřejmě za kytarou board (asi 13 efektů teď)...

já měl namysli zemní smyčku mezi zesilovačem a pedalboardem . zdvojený země nebo zemní smyčky v pedalboardu to nevyřeší to máš pravdu ale ty se nechaj řešit galvanicky oddělenejma napájecíma zdrojema . jestli je ti tam něco takovýho děje tak zapátrej kde a jak to vzniká . brum ti může vznikat x způsoby a nakaždej je jiná medicína .
Obrázek
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

no jako optimální to teď není, ale momentálně dořešuju osazení efektama do (na nějakou dobu) finální podoby, takže konečnou verzi napájení budu řešit až posléze (momentálně mám jeden společný zdroj pro efekty, co spolu jakš takš fungují a na problémový jedince zvláštní adaptéry). Popravdě si ale ještě furt nejsem jistej, jestli se mi chce jít do smrčkova zdroje.. Nepříjde mi jako úplně nejpraktičtější a s tím, kolik poteřebuju táhnout šťávy by to byli minimálně 2 ty největší + pár adaptérů na zbytek.

Spíš mě to řešení překvapilo a zajímaly mě zkušenosti..
Fade
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

turbo_MaCk píše:Ahoj po sto letech.
Zkoušeli jste někdo z Vás zapojit před aparát direct box a zapojovat kytaru do aparátu přes kábl XRL > jack? Majkláč to používá a tvrdí, že se tím zbaví spousty ruchů..
Podle toho videa to ale nemá před zesilovačem.
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Fade píše: Podle toho videa to ale nemá před zesilovačem.
a kde? smyčku očividně nepoužívá...
core88
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od core88 »

Fade píše:
turbo_MaCk píše:Ahoj po sto letech.
Podle toho videa to ale nemá před zesilovačem.
no nevim ale v tom videu řiká že ho má na konci signálový cesty těsně před zesilovačem ....

nebo ?
Obrázek
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

má ho těsně před zesilovačem. Smyčku nepoužívá. Stačí kouknout, jak vedou kabely do hlavy, smyčka není obsazena. Navíc manuál DL4 doporučuje efekt do smyčky nezapojovat a dost lidí má zkušenost s tím, že se tak daj snadno odpálit buffery. Ten DI box je samozřejmě před aparátem.
Fade
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/fade
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fade »

Tak jo, asi jsem špatně slyšel.
Skervesen 4AP Custom Shop
Fender American Standard Telecaster
Ibanez S series - (Fishman Fluence Modern)
Kemper Profiler + Kemper Remote
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

No! Asi to vyzkouším a dám report... Jenom budu muset sehnat baterku do DIboxu, páč z aparátu asi phantom nepustím:-D
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“