Jak docílím toho, abych na svym Squieru Bullet Stratu měl jenom jeden potenciometr-volume a jeden snímač humbucker u kobylky? Moc díky za odpověď ! Nikde nemůžu najít takovej pickguard a ani nevim, jak bych pak vyhodil ty ostatní:/
Tak už sem našel pickguard, ale chci se zeptat jak ho tam dát? Nemusím nic měnit, jenom odebrat dva snímače a dva potenciometry?
Už sem našel pickguard, ale mám kytaru, která má systém SSS a , takže když koupím jeden humbucker, tak to půjde, když všechny ostatní vyházím a nasadím tohle?
Bery9 píše:Už sem našel pickguard, ale mám kytaru, která má systém SSS a , takže když koupím jeden humbucker, tak to půjde, když všechny ostatní vyházím a nasadím tohle?
a proč by to nemělo jít. záleží na tobě jak si to tam posletuješ . klidně si tam dej 8x humbacker když se to tam vejde. na to žádný normy nebo nařízení že to musíš mít přesně takle nejsou .
kupovat nic nemusíš . stačí když rozebereš to co máš a použiješ jen kobylkovej snímač a potenciometr na volume . sletuješ to podle toho co sem postnul naladíš a jedeš .
prostě žádný složitosti
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso
Bery9 píše:Paráda, díky pánové:) A ještě dotaz...Jestli se mi nějak nezhorší zvuk, nebo celkově kytara? Nebo naopak zlepší?
prečo by sa mal zhoršiť zvuk? keď tam nedáš snímač s DR. Parts alebo iný lacný tak určite nie. ak tam dáš napr. Seymour Duncan alebo EMG, Di Marzio atď. tak sa určite nezhorší a možno aj zlepší.
aj ja som robil úpravy na svojej gitare a len k lepšiemu (podľa mňa).
okey proč ne pokud jsi si vědom všechen přínosů i záporů tak směle do toho . pokud ne tak si každý krok pořádně rozmysli abys nevyhazoval peníze jen tak zbůhdarma ....
Ještě jedna věc. Jestli máš 3 x single budou tam potenciometry 250 kOhm. Pro humbucker je lepší hodnota 500 kOhm, pokud nechceš mít měkké výškové frakvence.
No připravíš se o 2 snímače a tonovou clonu takže ti ubydou zvukový možnosti. To pro někoho může bejt problém a pro jinýho je to zas +.
Ale spíš sem to myslel tak že aby ses nad tim zamyslel , nevrazil do toho nějaký nehorázný peníze a ve výsledku nezjistil že to co si udělal je uplně k ničemu .
Plus? Připravit se o zvukové možnosti je tak akorát dobré pro zapřísahlé vyznávače ultra brutal metalu, kteří ignorují zvukovou variabilitu elektrické kytary. Kdybych měl prachy, tak už dávno mám HSH strata s tónovými clonami a volume poťáky pro každý snímač zvlášť a humbuckery rozepinatelnými na SC.
tak když to chce tak bud ví proč to chce a nebo to někde viděl a přišlo mu to cool tak to chce taky . jestli mu to k něčemu bude nebo jen vyhodí prachy , těžko říct .
Bery9 píše:Dělám si kytaru přesně podle Tom Delonge Signature.. Zvuk je krásnej a s množstvím pedálů co mám se ničeho nebojím
Ono mít pedály je super, ale krkovej snímač nenasimuluješ. Nicméně pokud myslíš, že si vystačíš jen s kobylkáčem a bez tónovky, tak směle do toho. Žádný problém v tom není.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."