Zdravím vespolek,
měl bych dotaz, jak vyčistit baskřídlovku? Jedná se mi hlavně o zatuhlé klapky, které se samy nevracejí. Jak se to rozdělá? Koukal jsem na to, ale nic mne nenapadá a raději se zeptám, než něco pokazím...
Díky
Čištění baskřídlovky
Pravidla fóra
-
LukeVavrda
Re: Čištění baskřídlovky
Rozšroubovat a vyčistit strojivo - normálně sidolem, a promazat klouby.
-
woro90-1
Pokud sidolem, chce to opravdu jemně - přece jen v sobě má brusivo a chceme aby nám nástroje jakžtakž těsnily co nejdéle.
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Sidolem se jen leští zašlý plech, na promazání mechanismů se používá olej, určitě se dá sehnat v hudebninách.
viz. např. http://www.muzikant.cz/orchestr-2/decho ... -27237.php
viz. např. http://www.muzikant.cz/orchestr-2/decho ... -27237.php
jasne, ale jak rozsroubovat klapky? oddelam sroubky, oddelam spodni krytku a zustane mi "plny valecek", jak ho dostat ven?LukeVavrda píše:Rozšroubovat a vyčistit strojivo - normálně sidolem, a promazat klouby.
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Sry, baskřídlovku jsem nedržel v rukou cca 20 let, takže nemám tucha. Nejde ten váleček vyšroubovat?
Co se tyka vseobecne cylindrovych strojiv je ve vetsine pripadu potreba navstivit specializovany servis. Pokud nemate potrebne naradi a hlavne zkusenosti, lze napachat vice skody nez uzitku! V tomhle jsou zlate perinety!
Jinak cisteni sidolem mohl navrhnout opravdu jenom neznaly .....!!!
Jinak cisteni sidolem mohl navrhnout opravdu jenom neznaly .....!!!
-
LukeVavrda
Nevím, co je na sidolu špatného, na nelakovaný nástroje je to účinná a neškodná zbraň (samozřejmě všechno co děláš se svým nástrojem děláš opatrně, pokud nejsi debil))). A co se týče cilindrů, tak já teda hraju křídlovku, nicméně když se mi dostane do rukou starší co nechodí strojivo, pak opatrně vytloukám ty "válečky" ven kladívkem, ale můžeš to při tom ohnout, tak je lepší donýst k nástrojáři.