Nudný a dlouhý úvod:
Po pár letech drnkání na akustiku jsem před dvěma lety konečně dostal elektriku. Je to pěkný Squier CV 60, který měl dobré recenze a ani mě rozhodně nezklamal. Problém byl především v tom, že jsem si jako kombo do bytu nemohl dovolit nic dražšího (a hlasitějšího) než Crate FW15R. Což o to, na clean není tak hrozný, zvláště s Blues Driverem, ale nedá se s ním používat moc zkreslení. Zhruba před rokem jsem se seznámil s kámošem, co má Amplitube a externí zvukovku, byl jsem úplně unešenej tím zvukem, nikdy by mě nenapadlo, že ta kytara zní TAK dobře. Zapojil jsem i své efekty - lahoda
A konečně se dostávám k samotnému dotazu. Lampa je nepřekonatelná v tom, jak příjemně kreslí při větší hlasitosti, ale vyniknou její kvality i při tišším hraní? Řekněme při zapojení OS-2 nebo Big Muffa, pokud nechci jet na plnej céres, poznám tam ten rozdíl (respektive vyplatí se)? Celkem vážně uvažuju o tom, že prodám tohohle Cratea a zainvestuju do Amplitube (pro domácí hraní vynikající), ale to bych si pak nemohl nikde zahrát. Pak je možnost koupit menší 5W kombo nebo třeba 15W s alternativním 1W vstupem. Protože ale nemám přímou zkušenost, skutečně nevím, jaké benefity to může mít, nebo naopak, v čem mě to může zklamat.
Pro ty, které můj dotaz dočista zmátl, to zjednoduším: Lampa do bytu s využitím pedálů - má smysl? Na Crateu 15W jsem hrál na třetinový master volume, takže předpokládám, že lampu podobného kalibru bych se měl pomalu bát i jen zapnout
Promiňte za otravný a blbě formulovaný dotaz, ale nepohybuji se právě v muzikantských kruzích