Marshall
Pravidla fóra
- Alternátor
Re: Marshall
Pěkný. Neměl bys možnost nahrát i něco s větším zkreslením?
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
jasný tady to je http://youtu.be/bR9ToHCS5tE
Petře, byl jsi nejlepší. Sbohem...
"When the power of love overcomes the love of power the world will know peace."
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
třeba je to víc geografické, než si myslíš. Jiný trh, jiná nabídka, jiní výrobci, jiné lampy.Nero píše:Otázka je, proč pak (skoro) všechny UK-sound ampy mají ELxx a US-sound ampy 6x6Bummer píše:Podle mě je ten zvuk ovlivněnej koncovkama docela minimálně. U sebe jsem měl chvilku 6L6 namísto EL34 a rozdíl sice žádnej, ale jsem si jistej, že by se o těch nuancích dalo na fórech debatovat do nekonečna.
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
- Alternátor
Díky, zvukově se to jeví fakt dobře. Škoda jen tý ceny, jinak bych se o něj zajímal daleko vícrasomaso píše:jasný tady to je http://youtu.be/bR9ToHCS5tE
Gibson Les Paul Slash Standard November burst 2023, Gibson Les Paul Traditional 2019, Jolana Diamant II 2020 + Gibson 490R a Burstbucker 3, Gibson SG Special 2002, Harley Benton SC-500, Marshall DSL40CR, Cort Core-DC Mahogany OPBB, Ibanez AW65-LG, prehistorická španělka Lucida
jj je to docela pálka, ale zas jsem neviděl moc jinejch zesilovačů který by nabízely až takovou míru ztišení jako tenhle, ono těch 0.1W je furt hlasitý (relativně, doma), takže jako abych se přiznal tak bych ani nekupoval třeba to JMP1 nebo JTM1 (protože nemaj master volume). Viděl jsem na nějakym egnateru že to mělo snad jack na sluchátka, ale ten teď stojí snad 25 nebo tak něco šílenýho, jinak většinou jsou ty domácí prcci tak 1-5W a to je podle mě na doma furt hodně.
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
zase jak pro koho.. Někdo chce mít na aparátu čistej a zkreslení si kdyžtak vyrobí jinde, takže se mu nějaká ta rezerva hodí.rasomaso píše:jj je to docela pálka, ale zas jsem neviděl moc jinejch zesilovačů který by nabízely až takovou míru ztišení jako tenhle, ono těch 0.1W je furt hlasitý (relativně, doma), takže jako abych se přiznal tak bych ani nekupoval třeba to JMP1 nebo JTM1 (protože nemaj master volume). Viděl jsem na nějakym egnateru že to mělo snad jack na sluchátka, ale ten teď stojí snad 25 nebo tak něco šílenýho, jinak většinou jsou ty domácí prcci tak 1-5W a to je podle mě na doma furt hodně.
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
tak sice je tam master volume ale je pravda že když přidáváš pre amp tak se to podstatně zesílí a na nějakou větší hlasitost to už není, zase řekl jsem na domaturbo_MaCk píše:zase jak pro koho.. Někdo chce mít na aparátu čistej a zkreslení si kdyžtak vyrobí jinde, takže se mu nějaká ta rezerva hodí.rasomaso píše:jj je to docela pálka, ale zas jsem neviděl moc jinejch zesilovačů který by nabízely až takovou míru ztišení jako tenhle, ono těch 0.1W je furt hlasitý (relativně, doma), takže jako abych se přiznal tak bych ani nekupoval třeba to JMP1 nebo JTM1 (protože nemaj master volume). Viděl jsem na nějakym egnateru že to mělo snad jack na sluchátka, ale ten teď stojí snad 25 nebo tak něco šílenýho, jinak většinou jsou ty domácí prcci tak 1-5W a to je podle mě na doma furt hodně.
tak v rodinném domku se to dá, ale na bytě to naplno moc nejde. není to o kraválu, ale sousedi to bohužel plně slyší. ten 1w nevím, ale pokud je to jak u přepínání z 6w na 3w (kdy jsem ani nepoznal rozdíl v hlasitosti), tak potěš koště 
To JCM1 hraje luxusně. Kde jsi jej koupil Raso? Já myslel, že bude k prodeji až někdy v létě... ? Jaký je v tom reprák?
Vypadá to fakt luxusně, nemít v merku jiné minikombo, asi po tom půjdu. Docela se těším i na DSL a JVM. Jestli to bude mít stejný základ jako to osmikilo + smyčka, recording out, dva kanály, mohlo by to být super. Ikdyž asi bych stejně podlehl tomu nápisu JCM 800
Trochu mě štve, jak debilně vypadají hlavy s JCM panelem. JTM a JMP vypadají naprosto luxusně. Ty další bohužel zachovaly široké okraje, ale ne v poměru k rozměrům zesilovače. Vypadají strašně buclošpekovsky. Komba jsou vpohodě... Až se tyhle kousky někdy objeví na bazaru, asi váhat nebudu.
Raso: Zkoušel jsi i JMP? Jak zní s tím gainboostem? Šlo by z toho tahat zkreslený zvuk i doma? Nebo se musí master táhnout hodně vysoko? Sice používám krabičky, ale dělat zkreslení čistě v krabici a hnát to do čistého zvuku mě moc neba. Nejraděj mám jenom dokoplý nakřáplý zvuk.
Raso: Zkoušel jsi i JMP? Jak zní s tím gainboostem? Šlo by z toho tahat zkreslený zvuk i doma? Nebo se musí master táhnout hodně vysoko? Sice používám krabičky, ale dělat zkreslení čistě v krabici a hnát to do čistého zvuku mě moc neba. Nejraděj mám jenom dokoplý nakřáplý zvuk.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
V tomhle může konkurovat možná tak Vox AC4TV s přepnutím na 0.25 W.rasomaso píše:jsem neviděl moc jinejch zesilovačů který by nabízely až takovou míru ztišení jako tenhle, ono těch 0.1W je furt hlasitý (relativně, doma)
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
no rozdíl mezi tím 1W a 0.1W je dost markantní, jinak když je to na 1W tak je ta hlasitost určitě moc na byt (pokud nemáš vyloženě tolerantní sousedy lol), v domku bych řek že celkem v poho.reason píše:tak v rodinném domku se to dá, ale na bytě to naplno moc nejde. není to o kraválu, ale sousedi to bohužel plně slyší. ten 1w nevím, ale pokud je to jak u přepínání z 6w na 3w (kdy jsem ani nepoznal rozdíl v hlasitosti), tak potěš koště
Čau, je v tom nějakej celestion ale nikde jsem nečet co to je zač, hraje to docela dobře, myslim že když jsem to na začátku zkoušel přes velkou bednu s G12H30 tak mi ten reprák z komba přišel takovej měkčí uhlazenější, nevim jak to popsat. Jinak koupil jsem to v music city.qwer píše:To JCM1 hraje luxusně. Kde jsi jej koupil Raso? Já myslel, že bude k prodeji až někdy v létě... ? Jaký je v tom reprák?
Nn nezkoušel jsem, v music city maj myslim všechny ty hlavy na ozkoušení, já jsem šel čistě po JCM.Latam píše:Raso: Zkoušel jsi i JMP? Jak zní s tím gainboostem?
Z JCM? V pohodě, hutnýho zkreslení jde dosáhnout prakticky při jakýkoliv hlasitosti. U JMP/JTM to ti nepovim, ale ty nemaj master. Kdyby sis tam dal ten 0.1W mód a vohulil vše na max, tak je to tak na odpoledne v bytě, max do desíti večer v domku. lolLatam píše:Šlo by z toho tahat zkreslený zvuk i doma? Nebo se musí master táhnout hodně vysoko? Sice používám krabičky, ale dělat zkreslení čistě v krabici a hnát to do čistého zvuku mě moc neba. Nejraděj mám jenom dokoplý nakřáplý zvuk.
No hraje to skvěle, ale cena je šílená
Ač jsem spíše na "starší" zvuky, tak se mi zatím nejvíc líbí právě to JCM, to mě přijde zvukově na tak malý aparát naprosto dokonalé - nevybavím si teď žádnou minilampu, která by mu mohla se zkreslením konkurovat - Blackstar HT1 i Hughes Kettner 5w mi přijdou chemické a umělé, AC4, VHT6 nebo Blackstar Ant nebo Giant mě přijdou zaměřené na čistý zvuk a zkreslení u nich je pro mě "katastrofou", tahle mini JCM hraje (alespoň na ukázkách) bombasticky.
- Alternátor
Zvláštní je, že na ofic. stránkách Marshallu maj u JCM1 napsáno jen COMING JUNE 2012. Ještě se ani nenamáhali dát k tomu nějakej popisek jako třeba k JTM. Že by nevěděli, že už je prodávaj? 
No Mashall je v poslední době (nebo spíš poslední 2 dekády ? ) prostě Marshall... Jeho výrobky mi příjdou tak trochu mimo, marketing je založený hlavně na tom pozlátku, které ale bohužel ztrácí víc a víc svůj lesk.
Myslím si, že tady ta JCM1 je spíš taková ta chyba ve výrobě, prostě se jim podařilo udělat super věc a oni to ani neměli v plánu - něco v tom duchu jako když používal pan Marshall trafa dělaná z plechů na okapy a ono to hrálo legendárně, udělal levnou kopii Fenderu z sh*t součástek a stal se z toho bestseller...
Když se člověk podívá na fotky vnitřku tady těch malých potvůrek, tak myslím musí zaplakat nad tím, co za svých 15-17t. dostane, ale ono to asi HRAJE.
Myslím si, že tady ta JCM1 je spíš taková ta chyba ve výrobě, prostě se jim podařilo udělat super věc a oni to ani neměli v plánu - něco v tom duchu jako když používal pan Marshall trafa dělaná z plechů na okapy a ono to hrálo legendárně, udělal levnou kopii Fenderu z sh*t součástek a stal se z toho bestseller...
Když se člověk podívá na fotky vnitřku tady těch malých potvůrek, tak myslím musí zaplakat nad tím, co za svých 15-17t. dostane, ale ono to asi HRAJE.
Já si nemůžu pomoct, ale na základě ukázek z YT bych si to teda nekoupil. Nepřijde mi, že by to tam znělo nějak extra pěkně.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
myslíš mojí ukázku nebo ty ostatní?Bummer píše:Já si nemůžu pomoct, ale na základě ukázek z YT bych si to teda nekoupil. Nepřijde mi, že by to tam znělo nějak extra pěkně.
Všechny... Zatím jsem prostě nenarazil na něco, co by se mi líbilo. A to se mi jinak dospělý verze líbí hodně.
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
-
mmjuz
- Odborník
- Kontaktovat uživatele:
Hm, to je zvuk jako čapa. Docela by to mohla být taková řada "Signature Mach a Šebestová". Nevím proč, ale připomíná mi to zvuk jak z telefonního sluchátka, to také odřízne veškeré spokdy frekvenčního pásma od cca 300Hz. Ale z ty prachy...rasomaso píše:jasný tady to je http://youtu.be/bR9ToHCS5tE
mmjuz: jsem rád, že to píšeš. Taky se mi to ani trošku nelíbí, neznám cenu, ale působí to na mě jak nějaký malý tranďák.