Spájovačky a Spájkoviane elektroniky.
-
ITIetalista
- Nedůvěryhodný žvanil
Spájovačky a Spájkoviane elektroniky.
Takže rád by som si zaspájkoval odtrhnutý drátek od krkového snímača ale problém je v tom, že som v ruke nemal inú spájkovačku ako transformátorovú (to veľké hebedo) - ale taký typ spájkovačky môže poškodiť magnetizmus snímača... takže by som si chcel kúpiť spájkovačku, rozmýšľal som o hrotovej odporovej ale neviem ako funguje má s ňou niekto skúsenosti?
za odpovede vopred ďakujem.
za odpovede vopred ďakujem.
This account don't exist longer.
Re: Spájovačky a Spájkoviane elektroniky.
Myslím,že to zbytečně hrotíš. Trafopájku používám běžně,už jsem s ní pájel i snímače a nic se nestalo. Porušení magnetického pole trafopájkou vidím jako velmi diskutabilní záležitost. Možná by poradil lépe pan Macho.
GK MB 150 S, GK MB 800
- P. Bass Hand Made / SPB1 p.u. - P Bass Hand Made / Bare Knuckle PB 58 p.u.
J. Bass Hand Made / Bare Knuckle 60 PE p.u.------P. Bass Hand Made/Lollar PB p.u. -- J. bass Hand Made/ Lindy Fralin p.u.
J. Bass Hand Made / Bare Knuckle 60 PE p.u.------P. Bass Hand Made/Lollar PB p.u. -- J. bass Hand Made/ Lindy Fralin p.u.
-
ITIetalista
- Nedůvěryhodný žvanil
no riziko porušenia hrozí skôr u aktívnych snímačoch. navyše hrotová spájkovačka je ľahšia o ten magnetický obvod (transformátor).Moon píše:Myslím,že to zbytečně hrotíš. Trafopájku používám běžně,už jsem s ní pájel i snímače a nic se nestalo. Porušení magnetického pole trafopájkou vidím jako velmi diskutabilní záležitost. Možná by poradil lépe pan Macho.
- Stanley06
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
tak si jí kup ne? stojí pár korun a těch pár drátků v kytaře s tim člověk připájí, nemusíš mít pájku na SMD, stačí kdejaká odporová, pokud se tak bojíš o svoje aktivní snímače při použití trafopájky
St.Anley Tube Amps
stavba a úpravy elektronkových zesilovačů
FB profil - Poslední model - Krank Lead Rack - Video demo
- Smrťokvítek
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
ITIetalista píše:...taký typ spájkovačky môže poškodiť magnetizmus snímača...

Já osobně bych si nějakou levnou odporovou do zásuvky nekupoval. Ještě jsem neviděl nikoho kdo by s tím dokázal alespoň trochu solidně pájet. Chce to alespoň nějakou minimální regulaci teploty. A hlavně cín s kvalitním tavidlem. Já osobně nejsem schopný s tím co se prodává běžně v obchodě udělat hezký spoj. S cínem Krystal 505 od Stannol nemám problém.
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
no poškození magnetickýho pole snámače by sem se nebál na to je trafopájka moc slabá . u těch aktivních snímačů se teoreticky stát něco může ale ne přímo tomu snímači ale tý elektronice . protože při stisknutí spouště pájky se ti na hrotu indukuje náboj co by mohl poškodit polovodiče .ITIetalista píše:no riziko porušenia hrozí skôr u aktívnych snímačoch. navyše hrotová spájkovačka je ľahšia o ten magnetický obvod (transformátor).Moon píše:Myslím,že to zbytečně hrotíš. Trafopájku používám běžně,už jsem s ní pájel i snímače a nic se nestalo. Porušení magnetického pole trafopájkou vidím jako velmi diskutabilní záležitost. Možná by poradil lépe pan Macho.
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso

Ono stačí se přibližovat a oddalovat ke snímači se zapnutou páječkou a "necvakat" s ní u snímače. Taky si myslím a mám prakticky vyzkoušeno, že trafopáječka neodmagnetizuje magnety snímače. To bych ty magnety musel tak prohřát až bych dosáhl Curieho teploty (200°C ??) a nebo bych místo pájecí smyčky dal závit (o průměru 10cm) drátu (solenoid) a skrz protahoval snímač. Ale proč bych to dělal?core88 píše: při stisknutí spouště pájky se ti na hrotu indukuje náboj co by mohl poškodit polovodiče .
jasný . to se ti tam tak maximálně indukuje padesátka ze sítě , ale to samí se ti děje když s kytarou přídeš k zaplímu zesilovači něco štelovat . A přesně jak si psal bud ohřát a nebo protahnout nějakým krámem na demagnetizaci .

-
ITIetalista
- Nedůvěryhodný žvanil
tak fajn istota je istota...kúpim si hrotovú... proste ja tej trafo-spájkovačke neverím
navyše pracovať pri gitare s takým veľkým hebedom ako je trafo-spájkovačka...
- Stanley06
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
to víš, to musí člověk nejdřív chodit do posilky aby to vůbec unes a pak se s tim ještě naučil zacházet tak aby si kytaru odřelITIetalista píše:... navyše pracovať pri gitare s takým veľkým hebedom ako je trafo-spájkovačka...
St.Anley Tube Amps
- Paparatzzi
- Kontaktovat uživatele:
Nikdy mě nenapadlo takovou blbinu řešit, a nikdy se mi nic nestalo: Dokonce jsem nikdy neslyšel o někom kdo by měl problém. Spíš by dneska měli lidi víc hrát než tlachat o věcech mezi nebem a zemí 
Cimar, Dimarzio Model J FL
Skvér VM J 5
Marshall IBS 3520, Warwick WCA 115pro
Skvér VM J 5
Marshall IBS 3520, Warwick WCA 115pro
Oh yesPaparatzzi píše:Nikdy mě nenapadlo takovou blbinu řešit, a nikdy se mi nic nestalo: Dokonce jsem nikdy neslyšel o někom kdo by měl problém. Spíš by dneska měli lidi víc hrát než tlachat o věcech mezi nebem a zemí
GK MB 150 S, GK MB 800
-
ITIetalista
- Nedůvěryhodný žvanil
takže už mám objednanú takú super malú spájkovačku aj s uzatváracím krytom.
takže vyriešené dík všem.
Môžete lock.
Môžete lock.
- Dan Rohanský
Chtěl jsem zkusit emg, ale když vidím co je starostí s tím, páječku mám samozřejmě nevhodnou.
Tak asi spíš půjdu do akustiky + případné piezzo 
Tak to je fajn. Můžeš sem hodit fotku nebo odkaz?ITIetalista píše:...s uzatváracím krytom.
Docela mě to zajímá, jak to vypadá protože kryty mívají většinou jen plynové páječky.

no nechá se to pájet trefem jen by si měl mít uzemněnej hrotDan Rohanský píše:Chtěl jsem zkusit emg, ale když vidím co je starostí s tím, páječku mám samozřejmě nevhodnou.Tak asi spíš půjdu do akustiky + případné piezzo
já by sem to tipnul že nějak takle http://www.hadex.cz/pajecka-pistolova-2 ... 30w-zd81n/MilanT píše:Tak to je fajn. Můžeš sem hodit fotku nebo odkaz?ITIetalista píše:...s uzatváracím krytom.
Docela mě to zajímá, jak to vypadá protože kryty mívají většinou jen plynové páječky.
mám doma něco podobnýho

-
ITIetalista
- Nedůvěryhodný žvanil
-
ITIetalista
- Nedůvěryhodný žvanil
EMG snímače sa teraz nespájkujú ale napájajú:Dan Rohanský píše:Chtěl jsem zkusit emg, ale když vidím co je starostí s tím, páječku mám samozřejmě nevhodnou.Tak asi spíš půjdu do akustiky + případné piezzo

- Stanley06
- Rádce
- Kontaktovat uživatele:
blee a nebylo by lepší dát si do kytary rovnou smd mp3 přehávač když už to má vypadat jako v počítači?
a pane mistr, k čemu je taková plastová šprcka na páječku dobrá?
St.Anley Tube Amps
-
ITIetalista
- Nedůvěryhodný žvanil
aby sa pri prenášaní v taške nezlomila...Stanley06 píše:blee a nebylo by lepší dát si do kytary rovnou smd mp3 přehávač když už to má vypadat jako v počítači?![]()