Tělo z Dubu
Tělo z Dubu
Zdravím, zjistil jsem, že máme ve sklepě nádherný 20 let starý dubový přířez (původně na dělání prahu) 3cm silný a kdyby se rozříz vejpůl a slepil je z něj parádní matroš na tělo. Co si myslíte o dubovém těle? Nic moc jsem o používání dubu na tělo nenašel. Jen to, že ta kytara co si ji stavěl Brian May je z dubu 
Kytara: Homemade Bonewhite Exp EMG81/60, Macassar Ebony Flying V EMG81/85, Flying V Custom white EMG81/60, LP Custom black (kopie) EMG81/85, Apec: Blackstar S1 100, Blackstar HT, Marshall 4x12 A, Marshall 4x12 B, efekt: Dunlop 95Q, biyang chorus, Dunlop Carbon Copy delay,Behringer harmonist, TC. Polytune mini, http://bandzone.cz/blackshard Kdybyste někdo chtěli nějaký upgrade kytary týkající se frézování, vrtání nebo i úprav elektroniky napište sz.
Re: Tělo z Dubu
no to bude asi dobrá posilovna 
Dobří umělci kopírují ti nejlepší kradou. - Pablo Picasso

- Dan Rohanský
Jasný no, asi jako mahagon. A vzhledem k tomu, že má jenom 3 cm fošnu, tak tu váhu bude muset dohnat plochoucore88 píše:no to bude asi dobrá posilovna
Třeba Jurkovič v TV říkal, že jedivé dřevo nevhodné na el. kytaru je dub. Já tomu nevěřím. Strukturu má pěkně otevřenou jako mahagon, jen je tvrdší a možná těžší. Za mne lepší než evropský jasan. Stojí to za zkoušku. V tvém případě bych to ještě protáhl na 20-25, nebo řízl podél na bookmatched top s lipovým nebo magahonovým spodkem.
Po mé zkušenosti se smrkovým tělem je dub další výzva k porušení kytarových tabu.
Po mé zkušenosti se smrkovým tělem je dub další výzva k porušení kytarových tabu.
Tak jsem intenzivně zagooglil a zjistil jsem, že co se rezonance týče, je dub vhodný. Nepoužívá se kvůli celkem monstrozní porovosti, která se hodně špatně a zdlouhavě plní. Ale je to dřevo se solidně velkou hustotou, takže to bude i dost těžký krám
uvažuju, že zkusím něco dost netradičního (co se mého bastlení a vkusu týče). Nejspíš tele s Mahagonovým topem. Čistě kvůli experimentu, po výrobě by na 90% šlo z domu. Jestli by to teda někdo koupil
. Ne kvůli zvuku, ale tele se mi prostě vzhledově nelíbí.
jen bych si ho chtěl zkusit postavit.
Kytara: Homemade Bonewhite Exp EMG81/60, Macassar Ebony Flying V EMG81/85, Flying V Custom white EMG81/60, LP Custom black (kopie) EMG81/85, Apec: Blackstar S1 100, Blackstar HT, Marshall 4x12 A, Marshall 4x12 B, efekt: Dunlop 95Q, biyang chorus, Dunlop Carbon Copy delay,Behringer harmonist, TC. Polytune mini, http://bandzone.cz/blackshard Kdybyste někdo chtěli nějaký upgrade kytary týkající se frézování, vrtání nebo i úprav elektroniky napište sz.
No co už, telecí tvar je prostě telecí a nemám ho rád
, ale hrát by to nemuselo špatně a chcu to zkusit. Jestli to zrealizuju a povede se to tak to tu pak třeba šoupnu do dražby
a uvdíme jestli to někdo bude chtít
S dubu mužeš udělat bassu s malym tělem Hohner aj. váha nevadí naopak 
Právě kvůli té váze budu děat nejspíš tele. Jeho malé tělo tu váhu dobře vykompenzuje. Ještě musím tu fošnu pořádně otestovat jeslti není něčím chycená, ale na první pohled se zdá, že je zdravá.
-
Teorge
Na tom teleti se zase ta váha nabere na té šířce. Ale podle té hustoty dubu to asi nebude taková hrůza jako palisandrové tele, které je těžší než LP