Fender Mustang III
Pravidla fóra
Re: Fender Mustang III
Nuže,včera jsem si ozkoušel v jednom obchodě roland cube 80xl a byla to paráda....doufám že hraje ta 40tka krom toho výkonu stejně..pokavad jo jdu do ní...protože co s tou 80tkou bych doma dělal:)
-
ITIetalista
- Nedůvěryhodný žvanil
rozbijal okna?al.cap0ne píše:Nuže,včera jsem si ozkoušel v jednom obchodě roland cube 80xl a byla to paráda....doufám že hraje ta 40tka krom toho výkonu stejně..pokavad jo jdu do ní...protože co s tou 80tkou bych doma dělal:)
This account don't exist longer.
40XL má menší Repro. 10 namísto 12...takže bude hrát o něco hůř, než ta 80XL...Ale sám 40XL vlastním a jsem velice spokojen...Za ty prachy opravdu dost dobré kombo. Jsem zvědav až udělají novou řadu, co tam ještě tak asi budou moc narvat.
Gibson Les Paul Studio 2014
Elkesar mod baryton strat (RM snímače)
Furch Durango
Roland JC-22,Roland Cube Street Ex,Micro cube
Boss TU-3W ,Boss MO2,Boss DA2,Boss TE 2,Boss Dm-2W,Digitech Istomp,Boss Cp1-X,Behringer VP1,Digitech Jamman,Whammy 5
Elkesar mod baryton strat (RM snímače)
Furch Durango
Roland JC-22,Roland Cube Street Ex,Micro cube
Boss TU-3W ,Boss MO2,Boss DA2,Boss TE 2,Boss Dm-2W,Digitech Istomp,Boss Cp1-X,Behringer VP1,Digitech Jamman,Whammy 5
-
ITIetalista
- Nedůvěryhodný žvanil
tak mohli by tam narvat úložné miesta na nastaveniaElkesar píše:40XL má menší Repro. 10 namísto 12...takže bude hrát o něco hůř, než ta 80XL...Ale sám 40XL vlastním a jsem velice spokojen...Za ty prachy opravdu dost dobré kombo. Jsem zvědav až udělají novou řadu, co tam ještě tak asi budou moc narvat.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Ono zae čím víc možností, tím víc se v tom zejména začínající kytaristi ztrácí a mají problém nastavit pořádný zvuk. Já mám ze začátku Cube 30, jedno z těch prvních, a příjde mi, že tam je vše, co člověk potřebuje.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
A jak jsem koupil tak se vyskytli první problémy:D...nastavení:)),....těžko říct jeslti to je nastavením protože sem to dělal podle obecných schémat,ale z tý kytary nejde vyloudit žádnej čistě skreslenej zvuk...na clean to hraje krásně:)....možná to taky bude tím že mám epiphone LP 100 ebony black a nezvládaj ty snímače takovejhle zvuk už pak:)
Co to je "čistě skreslenej zvuk" ? Myslíš bez reverbu, delaye, chorusu atp. ? A co jsi nakonec koupil? Tu 40XL?
Squier Affinity Strat Junior HSS, Jet JS-300Mini, NuX Mighty Plug Pro, Mooer GWU4, Focusrite 2i2 3rdgen, Zoom AMS-22, Shure SRH-840A, JBL LSR 305P MKII, iLoud, iPad + pluginy
-
ITIetalista
- Nedůvěryhodný žvanil
s LP to nič nemá spoločné aj Kirk Hammett hrá pesničku Fade to Black na LP a skresľuje to super...al.cap0ne píše:A jak jsem koupil tak se vyskytli první problémy:D...nastavení:)),....těžko říct jeslti to je nastavením protože sem to dělal podle obecných schémat,ale z tý kytary nejde vyloudit žádnej čistě skreslenej zvuk...na clean to hraje krásně:)....možná to taky bude tím že mám epiphone LP 100 ebony black a nezvládaj ty snímače takovejhle zvuk už pak:)
On mluví o snímačích. A taky Hammettův LP bude někde úplně jinde než tenhle kousek překližky od Epi.ITIetalista píše:s LP to nič nemá spoločné aj Kirk Hammett hrá pesničku Fade to Black na LP a skresľuje to super...al.cap0ne píše:A jak jsem koupil tak se vyskytli první problémy:D...nastavení:)),....těžko říct jeslti to je nastavením protože sem to dělal podle obecných schémat,ale z tý kytary nejde vyloudit žádnej čistě skreslenej zvuk...na clean to hraje krásně:)....možná to taky bude tím že mám epiphone LP 100 ebony black a nezvládaj ty snímače takovejhle zvuk už pak:)
Gibson Explorer '76 RI ● Cort M600 BCS ● Cort EVL Z4 (R.M. ColorSound, R.M. Custom AlNiCo) ● Ibanez RG570CT (olše+javor, SD SH-5) ● DIMAVERY PB-320 ● Hardwire CM-2 ● Michalík Wah-Volume ● Boss GEB-7 ● Hardwire CR-7 ● Hardwire TR-7 ● Hardwire DL-8 ● Laney VH100R ● 2x12" DIY bedna s Celestion G12-65 ● Peavey Bandit 112 Sheffield USA ● fake Shure SM58 ● M-Audio MobilePre USB mkII ● M-Audio Firewire 410
Bias je slovo, ne zkratka.
Bias je slovo, ne zkratka.
právě:)))....kabelem to asi určitě není...protože sem ho zkoušel na jinejch kytarách a hrálo to parádně:)...takže v tom vidim za několik mesíců výmenu kytary(pokavad je to opravdu tím) do tohohle kupování snímačů vyjde jen vyhazování penez:))ale je to jen lajcký názor..a po přečtení threadů na foru není moc nějak dobře hodnocena
- Nero
- Rádce
Spíš vysvětli ten čistě zkreslenej zvuk, moc nechápu, čeho se snažíš dosáhnout. Prostě vypni všechny efekty, nastav nějakou rozumnou simulaci a nedávej moc gainu. A nezapomeň mít naladěnou kytaru
Jaký aparát jsi nakonec koupil?
Jaký aparát jsi nakonec koupil?
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
jo napsal sem to blbě:)....pokusím se o vysvětlení:))..prostě ten zvuk mi přijde trochu utlumenej..nebo přidušenej...jako když dáte tonovou clonu na minimum:)
jinak jsem kupoval ROlanda 40tku:)
jinak jsem kupoval ROlanda 40tku:)
- Nero
- Rádce
Nemáš staženou clonu?
Jak má EQ? Jakou používáš simulaci? Kolik gainu a volume? Nemáš zapnutý ten power squeezer?
PetrPeter 1975 - 2008
práve že nemám ji staženou...eq mám podle toho přepínače ,na čem to mám zrovna nastavený...ale mělo by to bejt 3-5-7..takhle to mam podle toho co mi asi nejlíp znělo..ale možná je to blbost:)...ten power squizer sem vlastne ani nepochopil na co to je:D co sem vyčet tak jen že to utlumí kombo na 2w...jinak nevím jestli na to utlujmení zvuku má vliv volume(jelikož hraju doma tak je na málo):))nvíš o nějakym rokovějšim obecnym nastavení u tohohle komba?
gainu toho tam je taky pomálu:)...dávám to tak aby tam bylo slyšet alespon nějakej chrapot...tak 1/4 až pulka:)
gainu toho tam je taky pomálu:)...dávám to tak aby tam bylo slyšet alespon nějakej chrapot...tak 1/4 až pulka:)
- Nero
- Rádce
Používej tlačítko Upravit, ať ti nemusím pořád spojovat příspěvky...
Já na Cube 30 většinou nastavoval zvuk zhruba takto - basy na 10 - 11 hodin, středy na 1 - 2 hodiny a výšky na 3 hodiny. Ale to neber nijak směrodatně, záleží taky na kytaře a dalších věcech. Na rockovější zvuk bych volil simulaci Classic a gain někam na cca 10 - 11 hodin, možná Metal Stack a málo gainu.
Power Squeezer omezuje výkon. 40XL jsem v ruce neměl, takže nevím, jestli má kromě hlasitosti vliv i na zvuk, ale čekal bych, že ano (že trochu ořeže výšky a možná rozplizne basy, ale to jen tipuju).
Já na Cube 30 většinou nastavoval zvuk zhruba takto - basy na 10 - 11 hodin, středy na 1 - 2 hodiny a výšky na 3 hodiny. Ale to neber nijak směrodatně, záleží taky na kytaře a dalších věcech. Na rockovější zvuk bych volil simulaci Classic a gain někam na cca 10 - 11 hodin, možná Metal Stack a málo gainu.
Power Squeezer omezuje výkon. 40XL jsem v ruce neměl, takže nevím, jestli má kromě hlasitosti vliv i na zvuk, ale čekal bych, že ano (že trochu ořeže výšky a možná rozplizne basy, ale to jen tipuju).
PetrPeter 1975 - 2008
Kombo Fender Mustang 3
Jsem s tímto kombem spokojen,ale buhužel s kombem nebyl dodán manuál v čekém jazyce,normální funkce-žádný problém,to zná snad každý muzikant,ale to kombo má přes USB kabel připojení přímo na internet http://www.fender.com a lze stahovat spoustu už hotových zvuků,popřípadě i své zvuky posílat.
Ke kombu je sice DVD,kde jsou různé funkce spíše naznačeny,ale zase jen v angličtině.Rád bych toto kombo využíval na 100%,takže bych uvítal,kdyby někdo měl český manuál,nebo mi mohl blíže pomoci.
Ke kombu je sice DVD,kde jsou různé funkce spíše naznačeny,ale zase jen v angličtině.Rád bych toto kombo využíval na 100%,takže bych uvítal,kdyby někdo měl český manuál,nebo mi mohl blíže pomoci.
Ono ani v tom anglickom manuáli toho moc popísaného neni (mám síce len mustang I, ale predpokladám že manuál bude podobný) takže myslím že tých pár viet by zvládol aj google translator tak aby sa to dalo pochopiť
Fender Mustang III V2 - druh a umístění pojistky
Přátelé, můžete mi prosím někdo poradit, jaká je ve výše uvedeném kytarovém kombu pojistka a kde je umístěna? Pracovníci Kytary.cz mne odkázali na Praha Music Center a tam mě slíbili, že to zjistí a zavolají, ale dosud se tak nestalo.w
Na Fender.com to není uvedeno a technické výkresy jsou údajně k dispozici pouze pro servisy Fender. Údajně by to měla být 250V, T2A. Nevím, zda to tak opravdu je a potom taky jestli je to rozměr 20x5mm, či 32x6,3mm a má - li být "rychlá" nebo "pomalá".
Díky za odpovědi. TTTTTT
Na Fender.com to není uvedeno a technické výkresy jsou údajně k dispozici pouze pro servisy Fender. Údajně by to měla být 250V, T2A. Nevím, zda to tak opravdu je a potom taky jestli je to rozměr 20x5mm, či 32x6,3mm a má - li být "rychlá" nebo "pomalá".
Díky za odpovědi. TTTTTT
T2A se dnes používá celkem standardně. To "T" znamená to tvoje "pomalá", jinak se můžeš někde v katalogu setkat i s výrazem "Slow Blow". Dnes se používá spíše rozměr 20x5.
Nejlepší by bylo aparát s někým, kdo ruzumí elektrice otevřít, pojistka by měla být hned někde za vstupem síťového kabelu do aparátu. Je docela zvláštní, že není pojistka někde venku.
Taky je třeba myslet na to, že s tím aparátem může i něco být, když tu pojistku odpálil.
Nejlepší by bylo aparát s někým, kdo ruzumí elektrice otevřít, pojistka by měla být hned někde za vstupem síťového kabelu do aparátu. Je docela zvláštní, že není pojistka někde venku.
Taky je třeba myslet na to, že s tím aparátem může i něco být, když tu pojistku odpálil.
QWER, díky za odpověď. Já jsem ji sice neodpálil, ale došlo mně, že bych někde na vystoupení třeba mohl a neměl bych náhradní. Mezitím se mi ozvali ze servisu a potvrdili T2A a i to, že abych se k ní dostal, musel bych zcela debilně odmontovat zadní desku.