Dreadnought do 4 000 - Dobrá rada nad zlato!! PLS

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
papik

Dreadnought do 4 000 - Dobrá rada nad zlato!! PLS

Příspěvek od papik »

Zdrvím kytaroví nadšenci:) už několikrát zde bylo rozebíráno téma jakou kytaru si pořídit. Já bych potřeboval tu samu radu, bohužel, nebo bohu dík máme každý jinépožadavky, dost často to bývá u amatérů, ktří nechtějí koncertovat, cena. já bych do toho byl ochoten investovat zhruba do 4 000. Jednalo by se o nějakého dreadnoughta. vím že na toto téma se tu do této ceny hodně radí Cort, ale já bych se rád zeptal - co takobý IBANEZ, nebo FENDER např:
http://kytary.cz/ibanez-westernova-kyta ... 48:0:0:1:0
http://kytary.cz/fender-westernova-kyta ... 47:0:0:1:0

samořejmě nepohrdnu návrhem i jiné značka, ale rád bych prosil o srovnání hlavně těchto tří druhů kytar- CORT, IBANEZ, FENDER ať už s výkrojem nebo bez něj. Takže předem děkuju, pokud někdo poradí a podělí se se svými zkušenostmi. Brnkání zdar :)
...EDGE...

Re: Dobrá rada nad zlato!! PLS

Příspěvek od ...EDGE... »

Ahoj muzikante, rekl bych strucne, ze Fender bude asi podobny te Ibaneze, stejny material, obe preklizky, ale muzu se mylit. Cort v tehle cene uz maji vetsinou masivni predni desku, coz je samozrejme velka vyhoda ve zvuku. Dal sud sam a hraj at te prsty boli, a kytaru vyber podle toho ktera se ti bude nejvic libit, hodne zdaru!
papik

Příspěvek od papik »

Díky EDGE, to je důležitý a dobrý vědět ;-)
miraslozil

Příspěvek od miraslozil »

Je to tady už klišé,ale za mě taky Cort,na rozdíl od tebou uvedených kytar a taky většiny v této cenové hladině je to polomasív a to je u akustické kytary sakra rozdíl ve zvuku.Myslím,že sám poznáš,pokud si tyto kytary porovnáš vedle sebe,že je to tak,Na Corta jsem hrál,jak na 6,tak na 12strunného a musím říct,že v této ceně jsou to velmi solidní kytary.
mydloch

Příspěvek od mydloch »

papik píše:Zdrvím kytaroví nadšenci:) už několikrát zde bylo rozebíráno téma jakou kytaru si pořídit. Já bych potřeboval tu samu radu, bohužel, nebo bohu dík máme každý jinépožadavky, dost často to bývá u amatérů, ktří nechtějí koncertovat, cena. já bych do toho byl ochoten investovat zhruba do 4 000. Jednalo by se o nějakého dreadnoughta. vím že na toto téma se tu do této ceny hodně radí Cort, ale já bych se rád zeptal - co takobý IBANEZ, nebo FENDER např:

samořejmě nepohrdnu návrhem i jiné značka, ale rád bych prosil o srovnání hlavně těchto tří druhů kytar- CORT, IBANEZ, FENDER ať už s výkrojem nebo bez něj. Takže předem děkuju, pokud někdo poradí a podělí se se svými zkušenostmi. Brnkání zdar :)
ja osobně bych šel raději do toho corta.Ibanez i fender dobré kytary ale v teto cenové relaci jen překližka
navíc fender je přece jenom spíš na elektriky ale akustiky nic moc.U fendera zaplatíš za značku.
mydloch

Příspěvek od mydloch »

mydloch píše:
papik píše:Zdrvím kytaroví nadšenci:) už několikrát zde bylo rozebíráno téma jakou kytaru si pořídit. Já bych potřeboval tu samu radu, bohužel, nebo bohu dík máme každý jinépožadavky, dost často to bývá u amatérů, ktří nechtějí koncertovat, cena. já bych do toho byl ochoten investovat zhruba do 4 000. Jednalo by se o nějakého dreadnoughta. vím že na toto téma se tu do této ceny hodně radí Cort, ale já bych se rád zeptal - co takobý IBANEZ, nebo FENDER např:

ja osobně bych šel raději do toho corta.Ibanez i fender dobré kytary ale v teto cenové relaci jen překližka
navíc fender je přece jenom spíš na elektriky ale akustiky nic moc.U fendera zaplatíš za značku.
Pokud ti mohu ještě poradit zkus se poohlédnout poněčem od Washburna je to za rozumnou cenu a této cenové relaci už masivní přední deska
papik

Příspěvek od papik »

Lidi díky moc!! Pomohli ste mi v rozhodování, takže asi ten Cort jak pravíte ale mrknu teda ještě i na toho Washburna :wink: to je asi všechno co jsem potřeboval věděť - jestli je teda možný sehnat dobře hrající novou kytaru v této cenové relaci, od jiné značky než Cort, a teda asi není :)
ještě jedna věc asi nebude úplně pravidlem - čím višší cena, tím vyšší kvalita, že?? Myslím tím teda toho co se týká zvuku. Občas je to asi taky zdvižený estetickými záležitosmti, je to tak?? Nebo u kytear této cenové skupiny se ještě tak ,,nešperkuje,,?

Tkeže díky moc struňáci, pomohli jste mi :D Mačkejte ty kovové a plastové šňůrky jak jen můžete :wink:
...EDGE...

Příspěvek od ...EDGE... »

Je to jako u vina hele, muzes koupit dobre Chilske za 40,- a muzes koupit moravske za 80,- ze kteryho se poblejes :)
Budme radi, ze kytary muzem v hudebninach zkouset, protoze to o vinu neplati. Jinak ano, obecne vzato, drazsi kytary jsou lepsi kytary ;)
cesc64

Re: Dreadnought do 4 000 - Dobrá rada nad zlato!! PLS

Příspěvek od cesc64 »

Ahojte, všimol som si a viem, že sa tu rozoberá výber gitary hlavne pre začiatočníkov a uvedomujem si, že sa budem asi opakovať, ale dúfam, že mi aj tak poradíte. Som úplný, ale fakt úplný začiatočník, no ku gitare ma to láka, chcel by som si nejakú kúpiť, najlepšie akustiku westernovku, lenže nemám nikoho známeho kto by so mnou mohol ísť do obchodu a ani tu v okolí takmer žiadne lepšie hudobniny nemám, tak som len tak hľadal na internete a našiel som zopár, ktoré sa mi páčia, len by som chcel vedieť váš názor/odporúčanie. Aj keď len začínam, nechcem si kúpiť niečo len tak, chcel by som niečo kvalitné, ale nie príliš drahé.

Cort Earth 70 NS
Ibanez SGT 120E-HS
Cort AD 810 NS
Eko Guitars Ranger 6-C (je z bazáru, vraj stála pôvodne 430 €, len sa mi nezdá aby ju niekto predával za 130)

a ešte sa chcem spýtať, či máte niekto skúsenosti s kupovaním gitary cez internet, príp. kytary.cz ?

Díky moc
Sektor

Příspěvek od Sektor »

cesc64

V prvé řadě ti doporučím najít někoho, kdo ti pomůže kytaru ošahat a zhodnotí ji. Nákup přes internet možná pro "laika" vypadá zajímavě a jako vhodný, ovšem ve většině případů jde o kytaru na X let a tak je vhodné nekoupit blbost. U ceny řekněme 2000 Kč by to bylo vcelku jedno, časem by ji nahradila jiná ... ale tady bych opravdu poprosil někoho zkušenějšího, ať ti to ohmatá. Vzpomínám si, když jsem kupoval první kytaru ... hrála mi hezky každá za jakékoliv peníze. Po roce jsem si začal říkat "hmmm" ... a teď mi kytara leží v koutě, protože se musí seřídit a je nehratelná.

Co se týče tvého zmíněného obchodu, mám s ním jen ty nejlepší zkušenosti. Včetně kamenných poboček.
Pokud jde o tebou vybrané kytary. Např. Cort Earth 70 NS je slušná volba. za ty peníze jedna z nejlepších.
Acoustic, electro-acoustic and electric guitar. Piano, Zoom H4n & Zoom H1 V2, flute, harmonica and other musical instruments.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Do výběru bych ještě přidal Washburn řady WD. A vybíral mezi nimi a Corty. Konkrétní radu těžko ale formulovat, protože to bude hodně o konkrétním kusu a co člověku padne do ruky.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
mirda

Příspěvek od mirda »

Kdybys přišetřil cca 1.000,-kč-tak bych doporučil Dowinu D 222.
Myslím, že je o třídu výš než ten Cort 70, kterej bych mimochodem doporučil taky.

Minimálně tu Dowinku někde vyzkoušej.

ukázky teda nic moc....

http://www.youtube.com/watch?v=lBg7AiTvZ3M

http://www.youtube.com/watch?v=DDw0EsNH ... =endscreen
cesc64

Příspěvek od cesc64 »

Vďaka za rady, ale keďže som len začiatočník, už aj ten Cort 70 je pre mňa v tej hornej hranici, a veľa ľudí spomedzi vás ho odporúča tak porozmýšľam hlavne nad ním, a mnohí tiež vyzdvihujú že vrchná doska je masívna oproti konkurentom a už samotná značka Cort má dobré meno, nehovorím ale že Dowina je zlá
Sektor

Příspěvek od Sektor »

cesc64 píše:Vďaka za rady, ale keďže som len začiatočník, už aj ten Cort 70 je pre mňa v tej hornej hranici, a veľa ľudí spomedzi vás ho odporúča tak porozmýšľam hlavne nad ním, a mnohí tiež vyzdvihujú že vrchná doska je masívna oproti konkurentom a už samotná značka Cort má dobré meno, nehovorím ale že Dowina je zlá
Tou Cort E 70 nic nepokazíš ;) Snad jen, ať ti sedí po zvukové a technické stránce. Ale v tom bych neviděl problém, poklud začínáš ;)
Acoustic, electro-acoustic and electric guitar. Piano, Zoom H4n & Zoom H1 V2, flute, harmonica and other musical instruments.
Nicolas

Příspěvek od Nicolas »

Vybíral bych mezi značkami Washburn,Cort a Dowina.Velmi osvědčené a za ty peníze výborné kytary.

Co se týče nákupu po internetu,tak jsem tak svoji kytaru kupoval a v pohodě,ale kdybych měl hudebniny blíž,chtěl bych ji určitě vyzkoušet.Nic méně jsem to riskl a všechno v pohodě.Objednával na jsem na tvém zmiňovaném obchodě a vše v pohodě.Nehledě na to,že když se ti kytara nebude pozdávat,máš mám dojem 14 dní vrácení zboží bez udání důvodu a kdyžtak i 2 roky záruku,takže se není čeho bát.S reklamačním servisem mám (až na jednoho zapomětlivého klučinu ) výborné zkušenosti.
hamanek

Příspěvek od hamanek »

Nicolas píše:Co se týče nákupu po internetu,tak jsem tak svoji kytaru kupoval a v pohodě,ale kdybych měl hudebniny blíž,chtěl bych ji určitě vyzkoušet.Nic méně jsem to riskl a všechno v pohodě.Objednával na jsem na tvém zmiňovaném obchodě a vše v pohodě.Nehledě na to,že když se ti kytara nebude pozdávat,máš mám dojem 14 dní vrácení zboží bez udání důvodu a kdyžtak i 2 roky záruku,takže se není čeho bát.S reklamačním servisem mám (až na jednoho zapomětlivého klučinu ) výborné zkušenosti.
Jen bych upřesnil, že na kytarách ta záruka je 3 roky - teda pokud jsi neměl na mysli jiný obchod a 30 dnů na vrácení zboží, ale určitě musí být v perfektním stavu při vrácení a řekl bych, že i malý škrábánec se dá udělat velice snadno a nemuseli by tu kytaru přijmout zpět...

Já teda taky jednu kytaru nakupoval přes net, říkal jsem si, že to kdyžtak pošlu zpět a jsem maximálně spokojen, ale je to risk...Je možný, že dostaneš vadný kus a taky je možný, že ti kytaru roztříská dopravce...A taky nemáš možnost si například vyzkoušet jiné kytary...
cesc64

Příspěvek od cesc64 »

Ešte mám zopár otázok, vy mi budete určite vedieť pomôcť:
1, ako je potrebné starať sa o gitaru, či sú určité typy gitár náročnejšie na údržbu a tak...
2, ak začínam, aké trsátko si mám vybrať
3, ako často sa cca menia struny na gitare, nemyslím ak nejaká praskne :) ale či je proste nejaký interval kedy by bolo dobré a aké struny by ste mi odporučili, napr, ten Cort má tieto → D´Addario EXP11 80/20 Bronze Light, ja sa v tých rôznych označeniach vôbec nevyznám

Vďaka ;)
džetro
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od džetro »

1. u těch levných kytar není třeba zvláštní údržba, tělo přetřít suchým hadříkem, při větším zašpinění vlhkým namočeném v jaru a dobře vyždímaném. Hmatník semtam ošetřit olejem na hmatníky
2. trsátka se vybírají podle tvrdosti a tvaru na začátek zkus Dunlop hladké síla mezi 70 - 80 (myslím že je oranžové a žluté) zkus v obchodě jaké ti sedí
3. struny se mění podle opotřebení, někdo za týden někdo za rok, záleží to jak často, v jakém prostředí hraješ ale hlavní faktor je agresivita potu, znám lidi co mi zničí struny za jednu písničku a znám lidi co mají na US Gibsonu struny 7 let (fuj) Průměrně jednou za půl roku by mělo stačit a 11ky (tloušťka) jsou na začátek ok, později můžeš zkusit 12ky. :D
Miluju akustické blues a svoji rodinu.
Taylor GS Mini Mahogany + Harley Benton SH 30 Pro Active
Taylor GT Urban Ash + Harley Benton SH 30 Pro Active
Yamaha FG-820-12NT + Harley Benton SH 30 Pro Active
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
Deering Goodtime Open back 5 strings banjo
http://www.retroblues.net/
mirda

Příspěvek od mirda »

V podstatě souhlas.........
kikiiina

Příspěvek od kikiiina »

Ahoj :)
na kytaru jsem chtěla hrát už někdy na základce, ale nikdy jsem se k tomu nedostala. Až teď. Prostě jsem se rozhodla, že začnu. Sice jsem původně do kytary chtěla dát méně peněz, ale při pročítání fóra jsem narazila na vámi velmi doporučovanou Cort Earth 70. Tak jsem navýšila svůj finanční limit :) . Ale problém nastává v tom, že jsem naprostý začátečník. Ani pořádně nevím, jak se kytara drží. Natož potom jestli nemá nějakou vadu a tak.
A právě proto bych chtěla poprosit někoho, kdo by byl tak hodný, a pomohl mi s výběrem v obchodě. Bohužel v okolí nemám žádného kytaristu, a tak se obracím sem. Na nějaké odměně se určitě domluvíme :wink: . Jinak jsem z Prahy, takže bych to viděla asi na Kytary.cz.
Děkuji moc
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“