Hughes and Kettner QUAD EL 84 vs. DUAL EL 84

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
hanz158

Hughes and Kettner QUAD EL 84 vs. DUAL EL 84

Příspěvek od hanz158 »

Zdravím :) mam dotaz na výše zmíněné aparáty.....jsou to 40 a 20 watové lampy.....a co mne zajímá je....hrál jsem na tu dvacítku dnes v hudebninách a moc se mi líbila...nicméně mám pocit že na zkoušky a koncerty na menších podiich to stacit nebude.....co myslíte vy? Radší vzít tu 40? Na bazaru se dá sehnat za krásné peníze.....jo a ještě jeden dotaz....prodavač mi řekl, že prý je lepší mít méně výkonné kombo hlavně na zkoušky...protože tím, že je slabší se mohou lampy pořádně vytočit a je to lepší než silnější aparát dusit.....to je asi pravda...ale platí to i pro tento případ? :) díky moc všem....Honza.
Ondskan

Re: Hughes and Kettner QUAD EL 84 vs. DUAL EL 84

Příspěvek od Ondskan »

hanz158 píše:Zdravím :) mam dotaz na výše zmíněné aparáty.....jsou to 40 a 20 watové lampy.....a co mne zajímá je....hrál jsem na tu dvacítku dnes v hudebninách a moc se mi líbila...nicméně mám pocit že na zkoušky a koncerty na menších podiich to stacit nebude.....co myslíte vy? Radší vzít tu 40? Na bazaru se dá sehnat za krásné peníze.....jo a ještě jeden dotaz....prodavač mi řekl, že prý je lepší mít méně výkonné kombo hlavně na zkoušky...protože tím, že je slabší se mohou lampy pořádně vytočit a je to lepší než silnější aparát dusit.....to je asi pravda...ale platí to i pro tento případ? :) díky moc všem....Honza.
Záleží či chceš čistý ako mať ako vypraný v perwolle, lebo ak to ohulíš tak už to také nemusí byť. Druhá vec, že na koncerte pôjdeš cez PA, + zvukári ťa budú mať radi, že to neni ohuleno. Horšie to bude pri konciku bez PA.
Gear: Godin Progrresion, Schecter C1 w/SD TB4 + SH2 and 10-52 strings, Dunlop 87B Trigger, Laney TT50H, Checha 1x12 Open Back Cab - Celestion GT75; TC Electronic G-Sharp, CarlMartin 2WAH, Korg PitchBlack, Alesis iO2 Express + Amplitube3 + Reaper
https://www.youtube.com/user/Truecrew01 (Band)
http://bandzone.cz/guitarelectrification (Project)
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

Koncíky bez PA snad už ani nejsou, pokud se nebude jednat o nějaký koncert typu "oslava patnáctin mého kamaráda v místní hasičárně". Do zkušebny je vždy potřeba silnější aparát než na koncert.

U 112 komba bych se ale těch 40W nebál a bral to spíš jako takovou "větší jistotu", že budu na zkušebně slyšet, s tou 20W by se to totiž podařit nemuselo. V klubu pak v klidu nazvučí jak tu 40W, tak tu 20W, komba 112 zrovna moc neřvou...
hanz158

Příspěvek od hanz158 »

Nooooo bez PA to asi je v pytli no na koncertě......a ta 40 BY TO UTAHLO BEZ PA?
mirostrat
Bandzone: https://bandzone.cz/lustifon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirostrat »

no tu 40 w som mal a je hlasná jak hovadko,určite nie na doma, jedine na baráku, zvuk hlavne čistý má parádny, gain taký starodávnejsi ale ujde,no ináč je to tažká kráva, mne na tom dost vadilo, že tie lampy až nejak moc kuria, už by som 4 x el 84 nechcel,vymenil som ho za hlavu el 34 statesman a ten má zvuk neporovnatelne lepší, a hlavne tá hlava je fakt lahunká,na 2 x 12 grennback neskutočne dobrý zvuk, a oproti kombu má nezávislé korekcie na každý kanál a presence,paralel a serial smyčku, ak častejsie koncertuješ a nemáš bednáka dost sa s tym kombom nadreš :( a tá 40 w bez PA utiahne koncert určite je to fakt hlasný aparát, dost lupancuje pri prepínaní kanalou, mínus je váha a to lupanie,lupance,a ešte hall dost nahukáva lebo je s troma krátkymi pružinami,ale možno iba to moje kombo,hlava nenahukáva vobec
Lidi jsou jako zlá macecha, vyžmýkají tě, jako citrón a pak odkopnou, jako chcíplou krysu.
Red Dwarf : Nejlépe to měli vymyslené Eskimáci. Vystrčili staříky z Iglu a proto také neměli výraz pro Starobinec.
Se starobou přichází i moudrost, někdy ale přijde staroba sama.
hanz158

Příspěvek od hanz158 »

No tak ted nevim jako vybiram aparát dlouho a tohle me zaujalo....tak mi doporucte co bych mel udelat....koupit tedy tu dvacítku? když mám pořád strach že nebudu ve zkušebně slyšet.....koncerty se nazvučí dycky....o to strach nemam ale ty zkoušky......jak jsou na tom tedy v porovnání QUAD a DUAL.....mimochodem ta hlava je luxusní ale taky už mimo moje finanční možnosti :(
mirostrat
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirostrat »

no ja som na dvacítku nehral ale podla mna nebude o polovicu tichšia ako 40-tka, však tia robené 5 wataky revu jak hovado a toto je 20 poctivych lampových wattou, a tá 40 mi skoro skušobnu zburala, ale najlepšie asi vyskušat, a čo hráš jaku muzičku ?
Lidi jsou jako zlá macecha, vyžmýkají tě, jako citrón a pak odkopnou, jako chcíplou krysu.
Red Dwarf : Nejlépe to měli vymyslené Eskimáci. Vystrčili staříky z Iglu a proto také neměli výraz pro Starobinec.
hanz158

Příspěvek od hanz158 »

Muziku hraju od lehkýho rocku až po trochu víc surovější...ale žádnej metal....
hanz158

Příspěvek od hanz158 »

eště mne napadl Kustom Defender 50...to taky nevypadá jako špatnej aparát....neznáte někdo? Jinak co je podobny tomu Kettnerovi od jinych vyrobcu....díky :)
mirostrat
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirostrat »

čo je tomu podobné neviem, na nejaký kustom defender lampový som hral a to sa nedá ani porovnat , ved tie kettnery stáli nové okolo 27 t českých :!: kokso to boli drahé aparáty jak svina,prečo išli tak dole neviem ,lebo aj nové sa daju kupit za nejakých 11 t ale to bude pár kusou výpredaj,ale neviem jakej si postavy a či posiluješ ale s kombom sa fakt naposiluješ, aspon budeš vymakaný :) za mna už jedine hlavy, su prenosnejšie, maju spravidla lepšiu výbavu,no a ku kettneru, za to čo pýtaju na bazare podla mna nič lepsie nekupiš, jedna 20w anniversary tam bola za 7000 českých http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=6 ... rder=datum tento je za 9,tento som mal ale ten hnedo fialový,taka čudná farba, a ja som do neho hral s line 6 do koncáku a to je nádherný zvouček, lahudka,a hlavne ten kettner je vážne profi aparát
Ondskan

Příspěvek od Ondskan »

mirostrat píše:čo je tomu podobné neviem, na nejaký kustom defender lampový som hral a to sa nedá ani porovnat , ved tie kettnery stáli nové okolo 27 t českých :!: kokso to boli drahé aparáty jak svina,prečo išli tak dole neviem ,lebo aj nové sa daju kupit za nejakých 11 t ale to bude pár kusou výpredaj,ale neviem jakej si postavy a či posiluješ ale s kombom sa fakt naposiluješ, aspon budeš vymakaný :) za mna už jedine hlavy, su prenosnejšie, maju spravidla lepšiu výbavu,no a ku kettneru, za to čo pýtaju na bazare podla mna nič lepsie nekupiš, jedna 20w anniversary tam bola za 7000 českých http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=6 ... rder=datum tento je za 9,tento som mal ale ten hnedo fialový,taka čudná farba, a ja som do neho hral s line 6 do koncáku a to je nádherný zvouček, lahudka,a hlavne ten kettner je vážne profi aparát
Ešte stále je http://hudebnibazar.cz/inzerat.php?ID=6 ... rder=datum
Gear: Godin Progrresion, Schecter C1 w/SD TB4 + SH2 and 10-52 strings, Dunlop 87B Trigger, Laney TT50H, Checha 1x12 Open Back Cab - Celestion GT75; TC Electronic G-Sharp, CarlMartin 2WAH, Korg PitchBlack, Alesis iO2 Express + Amplitube3 + Reaper
https://www.youtube.com/user/Truecrew01 (Band)
http://bandzone.cz/guitarelectrification (Project)
mirostrat
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirostrat »

kokso ber ho ,kebyže nemám tri aparáty tak ho zoberem aj keby mi mal doma ležat, nové lampy kupiš za 600 a hráš jak profík http://www.ges.cz/cz/elektronka-el84-mp ... listType=1 ale inač paráda to kombo má 24 kilo :!: dost teda to by ma zabilo v lufte :)
rene

Příspěvek od rene »

hanz158 píše:...když mám pořád strach že nebudu ve zkušebně slyšet.....
Kulový, ve zkušebně hraju na Pro Juniora (10W lampa) a slyšim se na pohodu. Podotýkám že naše zkušebna je malá, bicí tam zaberou většinu místa i hlasitosti a hrajeme hodně hlasitej rockenrol.

Jinak dle mě bys měl vybrat kterej se ti líbí víc, protože rozdíl ve wattáži znamená i rozdíl ve zvuku. Kdybych chtěl upřednostnit čistej, beru čtyřicítku, na zkreslenej dvacítku, ale řikam, vyber co se tobě líbí víc, ani jeden nezklame
PRS Soapbar II, POD HD500, Martamp #1, Crybaby classic, hero and destroy 'n' roll.....

....používejte zámky na popruhy, jsou moc dobrý....
mirostrat
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirostrat »

ja som chvílku hraval na marshall mg 15 w tranzistor s jednou kapelou a normálne som ho vytavil a počul som sa v pohode aj ostatný ma počuli ale bolo to na hrane, 20 lampa to musí byt hukot ,ja bych bral tu 20-cku anniversary z bazáru,no len sa rozhodni, minule som tu pindal ze ludia sa pýtaju na aparát pol roka ze co kupit a spekuluju a nič nekupia, nekde musíš začat :!: a ten kettner je dobrá volba, ber ho
hanz158

Příspěvek od hanz158 »

Z 90 % Budu hrát na čistej či lehce zkreslenej zvuk.....nakopnutí na větší zkreslení budu používat, ale ne zas tak moc.....jinak ten výroční model to je to samý jako ten DUAL EL84?
mirostrat
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirostrat »

jéj tak čistý má teda fakt nádherný,aj pološtavu ,kvoli čistému by som ho chcel,či je rovnaký neviem,napíš mail tomu týpkovi čo ho predáva
Archimboldo

Příspěvek od Archimboldo »

Tvůj strach, že se nebudeš slyšet je z hlediska stylu, který jsi psal opravdu zbytečný. Pokud by bubeník hrál tak hlasitě, aby přeřval tohle kombo, pak budete všichni ve zkušebně dost brzy hluší. Rozdíl mezi 20W a 40W není ani tak o hlasitosti, ale o headroomu- tzn. kdy ti začne aparát nakreslovat. Já má 20W verzi a ve zkušebně to škrtím. Záleží ale na bubeníkovi, pokud do toho bude opravdu dost mlátit, pak 20W na úplně čistý zvuk nemusí stačit. Toto ti nikdo neporadí, záleží na zmíněném bubeníkovi, na prostoru ve kterém hrajete, kytaře...

Statesman a Anniversary nejsou totožné. Na Anniversary jsem nehrál.
qwer
Odborník

Příspěvek od qwer »

Starou zkušebnu jsem neměl problém uhrát s ekvivalentem AC15 (15W, 112 kombo) a měl jsem čistý zvuk. V nové zkušebně mám problém s AC30 (30W, 212 kombo) abych měl vůbec čistý zvuk a to s telecasterem... S 15W 112 kombem se absolutně nechytám, pokud bych chtěl čistý zvuk s humbáčema, tak se nechytám ani s tou AC30. Bubeník a sada bicích je stejná, jen je teď větší místnost a silnější PA, rozhodně nehrajem nějak nahlas, styl je spíš takový popík, rozhodně žádné metla... Po zkušenostech bych do 15W (20W) komba s jednou dvanáctkou tedy už nešel, pokud bych chtěl čistý zvuk. Na zkreslení je ale zase výjhoda mít jen těch 15-20W, jde to pak vytavit a hezky to kreslí (...a tyhle aparáty mají kreslit koncem). Čili je to o tom, co kdo potřebuje a chce :) Ideální je podle mě tlačit 15W-20W do 212 bedny, to je myslím úplně nejlepší :)

Ono se to jen zdá, že ty 5W a 15W kombíčka strašně řvou, situace v reálu, kdy se přidá kapela a člověk se musí prodírat skrz klávesy, druhého kytaristu a bicí, je pak o dost jiná...
hanz158

Příspěvek od hanz158 »

No tak se rozepíšu eště trochu....zkušebna má tak 30 metru ctverečních.....no a bubeník do toho umít i celkem dobře třísknout....takže asi lepší volba by byla ta 40 watovka ne? a doopravdy mi jde hlavně o čistej zvuk a lehké zkreslení jo a mam kytaru Fender Blacktop Jaguar s dvouma humbuckerama.....jo a este sem nekde slysel ze ten kettner pri prepinani kanalů dává celkem pecku.....takový přecvaknutí....je to pravda a jak je to slyšet? Díky
mirostrat
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirostrat »

no ono to je dost o kompromisoch , cím slabší zosik-lampák , tym ho možeš viac hulit, ale len do určitej miery,ja sa hulím rád a hluk mi nevadí ,mám rád hluk,nemám rád ked mi ostatní v kapele hovoria DAJ SA TICHŠIE :) NAŠTASTIE MI TO NEHOVORIA, :) ono ked je kapela hlasná a idu presne a vedia hrat tak vyhulený zvuk kapely tak ani neposobí skor je to taký tlak, hotová básen pre ucho,preto mám silné aparáty na gitaru aj basu a na bicie som kupil mikráky do 2 x 200 bední cez mix,ale velmi záleží od štýlu a kolko je v kapele členov, my sme traja bez spevu zatial a tak musíme ten priestor nejak vyplnit, tak si pomáhame aj hlukom :) ,a hráme aj bluziky aj metal aj funky -proste všetko, chá chá LEN MOJE SKLADBY,ale ked hrá niekto iba nejaký doprovodík v muzike kde to gitara iba podfarbuje a nemože byt hlasno tak tam je to jedno podla mna,stačí aj 100 w tranzistor, každému je to jedno
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“