moc vás prosím o pomoc, jelikož si už nevím rady. Snažil jsem se zde na fóru nalézt odpověď, ale marně. Buď se tu nenachází, nebo jsem špatně hledal. V tom druhém případě se předem omlouvám. Dnes jsem si zakoupil zvukovou kartu ALESIS iO2 EXPRESS. Připojím ji k počítači, píchnu do ní kabel od kytary a nic. Na zvukovce mi svítí kontrolky, že kytara je zapojena správně, ale v počítači ji neslyším. Ať zkouším nahrávat v jakémkoliv programu, stále neleze žádný zvuk, pouze v Audacity se zadařilo. Byl by jste někdo tak hodný a poradil mi, co s tím. Doufám, že se v počítači jen něco nastaví a bude to fungovat. Předem děkuji za odpověď.
ALESIS iO2 EXPRESS - problém
Pravidla fóra
-
ondrapasmeister
ALESIS iO2 EXPRESS - problém
Ahoj,
moc vás prosím o pomoc, jelikož si už nevím rady. Snažil jsem se zde na fóru nalézt odpověď, ale marně. Buď se tu nenachází, nebo jsem špatně hledal. V tom druhém případě se předem omlouvám. Dnes jsem si zakoupil zvukovou kartu ALESIS iO2 EXPRESS. Připojím ji k počítači, píchnu do ní kabel od kytary a nic. Na zvukovce mi svítí kontrolky, že kytara je zapojena správně, ale v počítači ji neslyším. Ať zkouším nahrávat v jakémkoliv programu, stále neleze žádný zvuk, pouze v Audacity se zadařilo. Byl by jste někdo tak hodný a poradil mi, co s tím. Doufám, že se v počítači jen něco nastaví a bude to fungovat. Předem děkuji za odpověď.
- Nero
- Rádce
- last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1
Re: ALESIS iO2 EXPRESS - problém
Základem je dobře si nastavit vstupní / výstupní audio zařízení. Evidentně je problém v tom, když v Audacity to jde.
Konkrétní nastavení (postup jak na to) záleží na software, který používáš.
Konkrétní nastavení (postup jak na to) záleží na software, který používáš.
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
-
ondrapasmeister
....
Naposledy upravil(a) ondrapasmeister dne 8.01.2026 3:03, celkem upraveno 1 x.
- Nero
- Rádce
Ableton nepoužívám a neznám, bude ti muset poradit někdo, kdo s ním má zkušenosti...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."
PetrPeter 1975 - 2008
-
ondrapasmeister
...
Naposledy upravil(a) ondrapasmeister dne 8.01.2026 3:03, celkem upraveno 1 x.
- Nero
- Rádce
Na noťasu mám Logic Studio, občas šáhnu do Cubase a nouzově Audacity (které musím nahradite Reaperem, až se k tomu donutím
).
Podstata je většinou jít přes Nastavení (Preferences), najít kategorii Zařízení (Devices) a tam jako Vstup (Input) a většinou asi i Výstup (Output) nastavit místo interní zvukovky tu externí.
Podstata je většinou jít přes Nastavení (Preferences), najít kategorii Zařízení (Devices) a tam jako Vstup (Input) a většinou asi i Výstup (Output) nastavit místo interní zvukovky tu externí.
PetrPeter 1975 - 2008
-
ondrapasmeister
...
Naposledy upravil(a) ondrapasmeister dne 8.01.2026 3:02, celkem upraveno 1 x.
- Nero
- Rádce
Počkej, co teda přesně chceš a co to přesně dělá? Nahrává to už něco (vidíš nahranou stopu)? Pokud ano, přehrává to? Nebo ti jde o to, aby to nahrávalo a zároveň přehrávalo real-time to, co hraješ? (Pokud je problém v poslední větě, tak to chce řešit buď přímým monitoringem na zvukovce, umožňuje-li to, nebo zakliknutím "play-though-recording" nebo nějaké podobně znějící položky v nastavení.)
PetrPeter 1975 - 2008
-
ondrapasmeister
...
Naposledy upravil(a) ondrapasmeister dne 8.01.2026 3:02, celkem upraveno 1 x.
- Nero
- Rádce
Tak to musíš tu zvukovku nastavit i jako output device a mít k ní připojené reprobedny / sluchátka. Pokud je máš zapojené přímo do počítače (inetrní zvukovky), tak jako výstupní nastavit tu.
PetrPeter 1975 - 2008
-
ondrapasmeister
...
Naposledy upravil(a) ondrapasmeister dne 8.01.2026 3:00, celkem upraveno 1 x.
- Nero
- Rádce
Za málo 
PetrPeter 1975 - 2008
problem se zvukovkou
Zdravim vsechny, uz na zacatku ve FAQ jsem se dozvedel ze jsem si koupil nevhodnou externi zvukovku alesis io2 express a mam problem s nastavenim..mikr. mam MXL 990 a nelze nahrat zaznam ...program mam cubase 5 .. ale nejspis bude problem s nastavenim ..odposlech funguje bez problemu..mikr.jede .. ale jak si pustim hudbu tak slysim takovy elektro šum ze sluchatek v odposl...a nahrat v cubase z mik.nejde vubec.. mam nastavene input output.. asio ovladace..a nvm co uz dal..vse je nove takze bez problemu asi.. pouze pocitac je starsi.. uz mi to vybaveni lezi doma tyden a nejsem schopny na to prijit.. diky moc vsem
Naposledy upravil(a) Hendrek dne 24.10.2013 6:22, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Sloučeno s existujícím threadem. Příště nejdříve hledej, díky.
Důvod: Sloučeno s existujícím threadem. Příště nejdříve hledej, díky.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
My tam s Ivanem psali, že je nevhodná..?? Není dokonce jako jeden z příkladů "vhodných do začátku"??
Pro začátek potřebujeme více informací: přesný název použitého ovladače (předpokládám ASIO4ALL) a nejlépe screenshot s nastavením vstupů (VST Connections/Inputs) a screenshot z projektu, aby bylo vidět nastavení stopy.
Jo a doufám, že io2 zvukovku nemáš nastavenou jako defaultní pro přehrávání ve Windows
P.
Pro začátek potřebujeme více informací: přesný název použitého ovladače (předpokládám ASIO4ALL) a nejlépe screenshot s nastavením vstupů (VST Connections/Inputs) a screenshot z projektu, aby bylo vidět nastavení stopy.
Jo a doufám, že io2 zvukovku nemáš nastavenou jako defaultní pro přehrávání ve Windows
P.
Bohuzel to mam jako vychozi zarizeni ve winu..i pro prehr.i zaznam
ale tak to bylo v popisu instalace
tak to testnu a popripade dam screeny..
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Popis instalace nelze nikdy brát doslovně, alespoň některé její pasáže 
Testni a ozvi se.
P.
Testni a ozvi se.
P.
Tak nejde porad..screeny dam hned ale pouze foto z mobilu protoze jeste nemam net natahly..a nastaveni stopy?
asi budu za blba ale nevim o zadnem nastaveni
mozna tim to bude
nanejvys to u nazvu kde davas typ toho nahravaneho tracku a ty blbosti u toho.. umoznit cteni nebo zapis.. diky moc
A ovladace jsou asio4all v2
Ten program vidim poprve
ja vlastne jen chci nahravat ale celkem vim kulove
ale tak potrebuju to zprovoznit ..v tom programu se naucim pracovat pak ..takze jakakoliv banalita muze byt ten problem 
estli ten problem nejak zvladnes tak ti klidne poslu treba 200.. vubec neni problem
sice to je nic moc ale na par piv nebo jako prispevek na setreni se to da
nic neni zadarmo to si uvedomuju 
Muzu klidne zavolat na mobil jestli tak..
pavlii: Příště prosím edituj (=tlačítko Upravit), ať to nemusím slučovat! Díky
estli ten problem nejak zvladnes tak ti klidne poslu treba 200.. vubec neni problem
Muzu klidne zavolat na mobil jestli tak..
pavlii: Příště prosím edituj (=tlačítko Upravit), ať to nemusím slučovat! Díky
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Takže oba screeny jsou v pohodě, nastavení je OK. Nastavení stopy: vytvoříš audio stopu, třeba MONO, a v tm sloupečku nalevo od stopy (říká se mu Inspector) je - kromě jiného - i napsáno, ze kterého vstupu bude brát signál. V tvém případě tam bude buď Stereo In Left nebo Stereo In Right. Left odpovídá fyzickému vstupu 1 a Right logicky fyzickému vstupu 2. Ještě bych zkontroloval (pro jistotu - ale zde problém nevidím) rozkliknutím Control Panelu (viz screen 2) zapnutou zvukovku "zařízení USB".
Pak už jen na audio stopě kliknout na červené kolečko (Recording do příslušné stopy) no a po zmáčknutí REC na Transport Panelu to musí fungovat
P.
EDIT: klidně zavolej
Jo v tom control panelu mam zaplou.. a interni vyplou ale to uz jsem mel i zapnute..a vubec nic to nesnima..a nema tam byt jeste neco vlevo treba v te zalozce Sends ?