Korg LP350 nebo Yamaha YDP161?

Klavíry, keyboardy, digitální piana, syntezátory, ...
Odpovědět
Bikerka23

Korg LP350 nebo Yamaha YDP161?

Příspěvek od Bikerka23 »

Zdravím Vás,
ráda bych znala názory k porovnání pian Korg LP350 a Yamaha YDP 161.
Zvažuji koupi piana. Hrála jsem 10 let na klasický klavír a teď jsem se rozhodla, že bych mohla oprášit noty a zkusit to znovu. Nejdříve jsem začala hledat do 15.000,-Kč... odstupem 14-dnů jsem u ceny cca 25.000,-Kč :D takže bych nerada přemýšlela další měsíc a u této ceny bych ráda zůstala :)
Určitě dám přednost klaviatuře a zvuku před funkcemi.

Děkuji za Vaše názory :)
Paris
Rádce

Re: Korg LP350 nebo Yamaha YDP161?

Příspěvek od Paris »

(jen poznamka: Yamaha ma jeste "sestricku" CLP-320. je to temer to same, temer stejne vybavene, a temer stejne drahe piano. akorat ma navic par malickosti (mozna nepodstatnych) a napis "Clavinova")
Bikerka23

Příspěvek od Bikerka23 »

Paris píše:(jen poznamka: Yamaha ma jeste "sestricku" CLP-320. je to temer to same, temer stejne vybavene, a temer stejne drahe piano. akorat ma navic par malickosti (mozna nepodstatnych) a napis "Clavinova")
Takže za tebe tedy Yamaha CLP 320? Pochopila jsem to správně? :)
Paris
Rádce

Příspěvek od Paris »

Ne tak uplne. Melo to byt spis "jestli Yamahu, tak urcite mrknout i na tu 320". Ale srovnani s tim Korgem bohuzel nemam, kdyz sem vybiral piano (ted mam tu Clavinovu), tak tenhle model asi jeste nebyl na trhu...

edit: a doporucuju jeste projit tuhle cast fora, digitalni piano v tehle cenove relaci se tu resilo hodnekrat. opravdu hodnekrat.
PtJaa
Moderátor

Příspěvek od PtJaa »

Z dvou nabízených možností bych bral YDP161. Jednu mám doma.

Z tvých příspěvků to vypadá, že jsi je nezkoušela, ale vybírala na internetu. Pokud je to jen trochu možné, zkus zajít do nějakého obchodu a vyzkoušet v praxi. Například Kytary.cz má na Děkance v Praze myslím vystavené oba zmíněné typy a ještě mnoho dalších (teď oddělení kláves přesunuli do většího).
Kawai CA65 :: Galaxy Vintage D, Vienna Grand a Giant :: Pianoteq 5 Stage :: Kontakt :: Reaper
Bikerka23

Příspěvek od Bikerka23 »

Díky moc za rady.
Byla jsem v hudebninách vyzkoušet to a z Korgu LP350 jsem byla docela zklamaná :( a přitom to byl můj favorit.
Na netu jsem ještě objevila jedno piano Dynatone DPR 2200.
V recenzích ho zkoušel Malásek. Co mě oslovilo, že má více funkcí než Yamahy.
Takže teď dilema.... značka nebo funkce :D
jestli máte zkušenost tak budu ráda za každý příspěvek :wink:
Děkuji
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Bikerka23 píše: Takže teď dilema.... značka nebo funkce :D
Zvuk :wink:
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
PtJaa
Moderátor

Příspěvek od PtJaa »

Bikerka: Dynatone kvalitou vůbec nelze srovnávat s Yamahou a ani s Korgem. Kdybys ho vyzkoušela, ani bys o něm neuvažovala. Další funkce mohou být hezké jako třešnička na dortu, ale když je klaviatura na nic, tak se rozumně hrát ani nedá, natož aby to bylo potěšení.

Prosím nevybírej podle specifikací na internetu, většina údajů nemá vůbec význam a co má význam (kvalita klaviatury, kvalita zvuku pokud nechceš používat počítač), to v parametrech nenajdeš.
Kawai CA65 :: Galaxy Vintage D, Vienna Grand a Giant :: Pianoteq 5 Stage :: Kontakt :: Reaper
Odpovědět

Zpět na „Klávesové nástroje a syntezátory“