Jaký limiter za klávesy

Klavíry, keyboardy, digitální piana, syntezátory, ...
Odpovědět
dvd

Jaký limiter za klávesy

Příspěvek od dvd »

Mám klávesy a na ně zapojený zesilovač s bednama. Hodilo by se mi zapojit mezi ty klávesy a ten zesilovač nějakou krabičku, která by omezovala dynamiku tak, že by se větší hlasitosti tlumila. Nějaké kompresor-limiter. Kvůli čemu to chci: Když hraji na klávesy, někdy zahraji jednotlivý tón, někdy více tónů naraz. Když zahraju více tónů naraz, je hlasitost pochopitelně větší, než u jednotlivých tónů, a ty rozdíly hlasitosti se mi nelíbí a chtěl jsem je srazit nějakou krabičkou zapojenou mezi klávesy a zesilovač. Další věc - některé zvuky kláves mají zvuk s moc kolísavou hlasitosti a se špičkama, což se mi taky nelíbí a chtěl bych to taky srazit tou krabičkou.
S tou dynamikou vím o čem mluvím, protože jsem někdy udělal pokus: Něco jsem zahrál na klávesy, nahrál jsem to pomoci Audacity do počítače přes linkový vstup zvukové karty a potom na tu nahrávku aplikoval v tom Audacity různé kompresory a limitery a znělo to pěkně, aspoň mi se to líbilo daleko více, než původní zvuk. Nejvíce se mi líbilo, když jsem na tu nahrávku použil fast lookahead limiter. Ten mám v Audacity taky, protože mám nainstalované doplňkové moduly. Nechce se mi však pokaždé, když něco zahraju na klávesy, nahrávat do počítače a potom upravovat. Chtěl bych upravený zvuk poslouchat už během hraní na klávesy.
dvd

Re: Jaký limiter za klávesy

Příspěvek od dvd »

Viděl jsem například OMNITRONIC CL-166, ale u něj a taky u dalších podobných výrobků mě zarazilo především to, jak jsou vyřešené vstupy a výstupy. Jakési XLR zástrčky nebo symetrické vstupy a výstupy. Jak to může pasovat na klávesy nebo na zesilovač, když na klávesách mám výstup stereo jack a na zesilovači stereo vstup v podobě dvou cinčů. Mám možnost použít tyto kabely: Kabel, který má z obou stran stereo jack a kabel, který má z jedne strany stereo jack a z druhé strany dvojice cinčů. Nanejvýš mám ještě možnost na velký jack nasadit přechod do malého jacku a obráceně. Jiné kabely a zástrčky nemám.
Nebo nebude lepší podívat se po nějakém kytarovém limiteru? U nich takové divné zdířky nejsou. Jsou sice mono, ale to už jsem vyřešil tak, že jsem si sehnal kabel, který má z jedne strany stereo jack a z jedne mono jack. Navíc ty kytarové krabičky, mají menší rozměry, což mi vyhovuje. Ale nevím, jestli bude pasovat úroveň výstupního signálu kláves, to znamená, jestli ten kytarový limiter nebude přebuzený nebo přetížený a jestli jeho výstup bude schopný vybudit zesilovač tak, jak jsem zvyklý a nebude hrát slaběji.
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Re: Jaký limiter za klávesy

Příspěvek od Nero »

dvd píše:Viděl jsem například OMNITRONIC CL-166, ale u něj a taky u dalších podobných výrobků mě zarazilo především to, jak jsou vyřešené vstupy a výstupy. Jakési XLR zástrčky nebo symetrické vstupy a výstupy. Jak to může pasovat na klávesy nebo na zesilovač, když na klávesách mám výstup stereo jack a na zesilovači stereo vstup v podobě dvou cinčů. Mám možnost použít tyto kabely: Kabel, který má z obou stran stereo jack a kabel, který má z jedne strany stereo jack a z druhé strany dvojice cinčů. Nanejvýš mám ještě možnost na velký jack nasadit přechod do malého jacku a obráceně. Jiné kabely a zástrčky nemám.
Předpokládal bych, že když si budeš kupovat procesor, tak nebude problém si koupit / udělat kabely, které budou třeba...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Odpovědět

Zpět na „Klávesové nástroje a syntezátory“